mandag, november 25, 2013

Someday, someday, maybe / Lauren Graham. - New York : Ballanine, 2013. - 344 p.


Denne kjøpte jeg for å lese i sommer, men da ble jeg så oppslukt av alle andre leseplaner at den ble liggende i en haug på nattbordet - og nå i høst har jeg lest den på senga. Den handler om en ung kvinne som har gitt seg selv en deadline på å kunne leve av å være skuespiller i New York - hun bor i Brooklyn med to venner, sliter med å skaffe seg en ordentlig agent, jobber som servitrise osv osv. Det morsomste med boka er egentlig tidskoloritten. Handlingen foregår i 1995, altså før internett var vanlig å ha hjemme, og før mobiltelefonene. Franny (oppkalt etter J.D. Salingers romankarakter) har telefonsvarer og filofax, og vet til enhver tid hvor nærmeste telefonkiosk er. Jeg flyttet til Oslo i 1995, bodde ett år uten fasttelefon (hadde telefon på jobben og telefonkiosk rundt hjørnet for bygården min), og akkurat nå virker det veldig underlig. Året etter hadde jeg fasttelefon, og etterhvert personsøker (!). 

Lauren Grahams roman blir sannsynligvis tv-serie, og det er muligens hennes datter fra "Parenthood" (og Ann/"Egg" fra "Arrested development") som kommer til å spille Franny. 


8 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

For en herlig tittel, den alene frister jo til å begynne å lese! Sikkert en bok som kan gi mange morsomme assosiasjoner til studietid og studietidsproblematikk (formidlet hjem via telefonkiosk og rullende kronestykker). :-)

Anonym sa...

Er den bare på ænglish?

Glamourbibliotekaren sa...

Stine Arkeologine: Ja, det er en del likheter!

Anonym: Såvidt jeg vet, ja. Den er såpass ny at den tvilsomt er oversatt til norsk.

Maren sa...

Jeg likte denne godt, og gleder meg over at den forhåpentligvis blir tv-serie. Lauren Graham altså, jeg liker henne bare bedre og bedre.

Marianne sa...

Lauren Graham liker man, jo. Og "Parenthood"- dattera. Veldig. Jeg venter på tv- serien :-)

Sulvis sa...

Anbefaler du den? Jeg lar meg i alle fall friste, og skriver den på ønskelista til jul.

Anonym sa...

Hehe, "Egg". Må le bare jeg tenker på det!

Glamourbibliotekaren sa...

Maren: Ja, hun er kul! Husker "Townies", en kortlivet sitcom der hun spilte mot 80tallets heltinne Molly Ringwald og Jenna Elfman!

Marianne: Tror den kan bli morsom!

Sulvis: Helt ok! Morsom.

Anonym: "Her?? Huh."

Populære innlegg