tirsdag, desember 03, 2013

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 3


I dagens luke: Amaryllis. Amarylliser er temmelig uforutsigbare. Noen ganger blomstrer de bare dager etter at man kjøper dem, andre ganger kommer de ikke ut før langt uti januar. Det kommer vel an på hvor hardt de er drevet fram i utgangspunktet. Amarylliser skal ikke vannes for mye, i allefall ikke i begynnelsen (Damen i blomsterbutikken sa at man nesten ikke skal vanne den i det hele tatt før blomsten begynner å komme ut). Lunkent vann på jorda, ikke rett på løken. De skal heller ikke stå altfor varmt. De vokser fort og strekker seg etter lyset, så de bør snus i blant. Stilken er skjørere enn man skulle tro, så vær forsiktig så den ikke brekker når blomsten har kommet ut. Men skulle den brekke - putt blomsten i en vase, de funker bra som avskårne også.

Liker dere røde eller hvite best? Jeg har stort sett både og. Foreløpig har jeg bare én, som jeg fikk av en venninne for et par uker siden. Den er rød og har akkurat slått ut i full blomst! 4 kommentarer:

Kjersti sa...

Amarylis = jul! Jeg kjøpte tre stykker i går. Liker de røde best, jeg. I dag har jeg planer om å gå til skogs og plukke mose til å pynte pottene med, det blir alltid fint!

Stine Arkeologine sa...

Ingen jul uten amaryllis! Synes kanskje de hvite er penest, men kjøper alltid røde og liker de likevel best. (Slik som min mor og mormor, neppe tilfeldig). :-)

fivrelden sa...

De er veldig jul. Jeg er superglad i de røde:)

Anonym sa...

Oh, takk for råd, jeg hadde ikke spesifikke følelser av tilknytning for disse blomstene før i fjor, finner jeg dem veldig lyst og trivelig å se. Jeg har mine første Amarylis i en terrin stil "kjeks" Italiensk alderen farge. og han måtte faktisk være litt torturert. og jeg kjøpte i Amsterdam sist vinter, vil det være mørk blå, og jeg ser frem til å forskjønne del glasstak med utsikt over hagen. bruno

Populære innlegg