søndag, desember 08, 2013

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 8


Hva skuer mine øyne? En peppernøttdeig av en eldgammel oppskrift fra 1800tallet? Ja! Ettersom man trenger julegodis å kose seg med før jul, ikke bare i selve jula, bør man kanskje begynne å bake nå. En søndag som i dag passer perfekt! Her skal det trilles til den store senebetennelse! Og aller helst til tonene av James Lasts "Weihnacht Hammond-a-go-go" eller andre godbiter fra vinylsamlingen. "Christmas Hammond" kjøpt for 39 kroner på Rimi på Sagene for mange år siden funker også. (Ja nettopp, julemelodier i Austin Powers-stil!)

Grav fram deres beste oppskrifter og sett i gang. Og etterpå skal det spises med god samvittighet!

Fortell gjerne hva dere liker å bake til jul/advent!


3 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Au, au, her verker armen etter kjevling av 3 kg pepperkakedeig i dag, men det var koselig og belønningen var bra: tre stolte barn, et helt lite tun av skakke og rare miniatyrpepperkakehus og vinduer fulle av pepperkakehjerter. Det er husets eneste faste baketradisjon. :-)

Glamourlektoren sa...

Pepperkaker er den eneste obligatoriske sorten fra min hånd. De bakes alltid ut til Putti Plutti Pott - hele fortellingen med alle de herlige sangene der vi synger med av full hals - et par gangers gjennomkjøring av den, og vi har pepperkakehus og et par bokser med figurer i tillegg, for dette er kaker som får ben å gå på før jul.. Dette er 15-åringens og min førjulssyssel. 15-åringen baker dessuten serinakaker for egen maskin, og ryktene går om at det blir store lyse kakemenn i år også.

Mannen min baker berlinerkranser, bordstabler og sandkaker og noen ganger goro også i år med ekstra mye overskudd. Han koser seg med Herreavdelingens julespesial på radio (håper den blir sendt i år også!) og baker til langt på natt rett før jul. En koselig tradisjon som medfører tunge øyelokk i begynnelsen av jula..!

I år vil jeg også prøve å få til hjemmebakt knekkebrød til frokostbordet for å bøte på all denne ufornuften ;-)

Maje sa...

Monstercookies (oppskrift fra Oregon), Nøttekaramellkaker (Turtle cookies) og kanskje noen tyske eller italienske småkaker står på programmet i år også. Pepperkakene er på plass og i går fikk jeg bakt sirupsnipper også (de blir ikke så tynne og pene som oldemor sine, men gode likevel). Göteborgmusikens juleplate (When you wish upon a star) var soundtrack til bakingen.

Populære innlegg