mandag, desember 23, 2013

Jul hos Glamourbibliotekaren

Velkommen inn i mitt hus! Det er lenge siden sist jeg la ut bilder herfra, så jeg tenkte det kunne være en passende anledning nå når det er pyntet til høytid. Her feirer vi jul! Det eneste som er nytt av året er en liten hjort i juletreet, det skal vi se på en annen dag. Ellers går det i samme gode gamle pynt hvert år her, arvegods og minner, samt vintergrønt fra hagen og skogen. 


Litt julestemning på soverommet også. Rødrutete sengetøy i allefall! Som forøvrig matcher min rødstripete nattkjole


Juleglede, gammel messingstake og linløper vevd av sambygding på bordet, og barlind fra hagen i en krukke på skjenken. 


Farmors flortynne gardiner!


Engel, granbar og lys på pianoet ved siden av bilder av de man savner mest.Samt en heidundrende julekrybbe bestående av en rådyrhjort, en gullrein, et ekorn, en mops, en st.bernhardshund, Bach, to skjeggete nisser, og en liten nissebaby i et nøtteskall. Samt en gjeng til høyre der; strikket nisse, rar mus og en hvit engel. 


Mitt gamle telys-hus fra jeg var liten! 


Litt pynt i trappa også. Lesekroken foran ovnen - jeg ber dere legge merke til årets største julekort (oppå ovnen) som jeg fikk i posten av min kusine. 14 kommentarer:

Hermia Says sa...

Så fint ni har det - mysig julstämning!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for det! :)

Anonym sa...

God jul! Koselig hus :)

Synne sa...

Så stemningsfulle bilder! Det ser skikkelig koselig ut hjemme hos dere, og jeg håper dere får en fabelaktig julefeiring!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for det! God jul til deg også!

Birgitte sa...

Jeg får ordentlig godfølelse av huset deres! Fredelig jul ønskes!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for det og god jul!

HildeSofie sa...

Så koselig! Digger mopsen! Ha en heidundrende fin jul i glamourhuset!

Silje sa...

Å, dere har det så fint! De røde stolene er så lekre! Og de andre møblene også, kan du ikke si noe om hvor du har fått tak i dem? God jul Glamourbibliotekaren!!

Glamourbibliotekaren sa...

HildeSofie: Tusen takk! God jul!

Silje: Takk for det! Jeg skal forsøke (men er litt trøtt) - de røde stolene fant vi i en container utenfor bygården vår på Sagene for 12-14 år siden. Sofaen er Ikea anno 1997. Det lille salongbordet er fra et loppemarked på Smestad for mange år siden, 50 kroner. Spisebordet har jeg arvet av mamma og pappa, det er Krognes fra 60-tallet. Toalettbordet på soverommet har jeg fått av min søster, det fulgte med et svensk lite torp hun eide. Skjenken ved spisebordet tilhørte farmor, tror den er fra 50-tallet. Bokhyllene har jeg arva av en grandtante. Lenestolen er fra loppemarked på Slemdal, fire hundre kroner, trukket om og restaurert. De hvite hyllene hvor platespilleren og platene står, er Bestå fra Ikea. Det tror jeg var alt! Hvis det var noe mer du lurte på, bare spør! Jeg har bare godt av å bruke hjernen litt :) God jul!

Anonym sa...

en fin inne i ditt hjem, synes det å hente ut her til livsstilen til et hjem elsket og bortskjemt, men suplement søte ro, smart orkestrert i kveld. La meg sitere et uttrykk for det 13. århundre til den katalanske jødiske :"- kona er alltid og bare sier fornuftige ting ..." : - " fa la dona com cal obre sols la boca per dir coses de seny ". -" pi pathà be hormà sir hadas " . ogsa la meg takke deg for din julegave (Juleoratoriet "Bach") Jeg lytter med stor glede på denne tiden. Jeg ønsker deg en god julmidnattsmesse (den siste der jeg var til stede på, det var pa "betlehem" når jeg var 20 år gammel, siden gamle dager, er jeg tilbake til mine røtter tradisjoner forfedre), men dette hindrer meg ikke å gå inn i andre. god jul , "buon feliç nadal" . bruno

Glamourlektoren sa...

Morsomt å kikke på bilder fra hjemmet deres i juleskrud og å lese hvor dere har fått ting fra. Dette viser at det ikke trenger å koste mye å innrede et hjem med atmosfære. Jeg synes brukt og arvet-trenden er fantastisk! Blir like glad hver gang jeg ser unge par rusle rundt på loppemarkeder og plukke ut fine ting til et nytt hjem. Fortsatt god jul i det koselige huset deres!

Anonym sa...

Kjære Glamourbibliotekar - og om jeg skal våge meg frampå med å kalle deg… - en slags sjelevenn. I hvert fall føler jeg det som om vi er en slags sådanne, når jeg ser ditt hjem og sammenligner det med mitt eget. Merkverdig…samme stemning, og mange av de samme ting, samt verdier som du gjennom året uttrykker.
Takk skal du ha; for så mange gode innslag gjennom hverdag, helg og høytid! Selv om julen er over nå når jeg besøker din blogg - noe jeg ofte gjør ellers - vil jeg si god "what´s left of it"-jul - fordi du også drøyer med å avrunde denne skjønne tid av året. Takk for alle flotte innlegg og innspill gjennom året, og inderlig godt nyttår til deg og dine!

Glamourbibliotekaren sa...

Bruno: God jul!

Glamourlektoren: Takk for det!

Anonym: Takk for hyggelig kommentar!

Populære innlegg