tirsdag, januar 21, 2014

Dear Life / Alice Munro. - New York : Vintage, 2012. - 319 p.


Jeg ble så lykkelig da Alice Munro fikk Nobels litteraturpris i fjor høst! Jeg er veldig glad i novellene hennes og stemningen i dem, og ble ikke skuffet over denne siste som kom ut i 2012. Hun er virkelig en mester i novellegenren, i kombinasjonen av det flyktige og det dype. Dessuten får jeg lyst til å reise til Canada.  

Til alle som ikke har lest Munro ennå: Les!


5 kommentarer:

Anaruh sa...

Jeg fikk denne til jul, og jeg gleder meg til å lses den. Har også Runaway stående i hylla. Har du noen formening om jeg bør lese bøkene hennes kronologisk, eller er det are å ta for seg?

Elsker bokhyllebildene dine, forresten!

Elisabeth sa...

Jeg har også blitt litt Canada-sugen, men av ei anna bok. Anbefaler boka "Hadde eg berre ei elv så lang skulle føtene fly : ei reise i Canada" av Dag Helleve, Ragnar Hovland og Per Olav Kaldestad. Masse korte, fine, varierte tekster fra rundt omkring i Canada. Perfekt for å ha med f.eks. i veska og bruke på steder der man bare leser litt av gangen!

Gina sa...

Morgenen den dagen Novels litteraturpris skulle deles ut, var det en litteraturekspert som tippet Alice Monroe, og da hørte det, bestilte jeg med en gang "Uvennskap, vennskap, forelskelse, forlovelse, ekteskap". Det var veldig gøy at hun noen timer seinere vant prisen, og etter å ha lest novellene, må jeg si at jeg synes det er så vel fortjent! Jeg har funnet en ny favoritt :)

glamnovisen sa...

Jeg har også virkelig nytt novellene hennes! Dette er historier og mennesker som man husker - så dypt og godt sett, og samtidig så lettlest! Men oi noen får jeg klump i magen av..

Kjersti sa...

Jeg har ikke lest noe av henne ennå, men kjøpte en samling med de beste (ifølge den som har gjort utvalget i alle fall) novellene hennes i nysgjerrighet etter å ha lest mye om henne i kjølvannet av Nobelprisen. Gleder meg til å ta fatt på den!

Populære innlegg