søndag, januar 05, 2014

Utfordringsuka starter i morgen!
Som nevnt på fredag - i morgen starter vi med å plukke fram fine ting vi sjelden bruker - og bruker dem. Én ting hver dag hele uka. Jeg lager daglige rapporteringsposter sånn at alle som vil kan være med! 

Dette gjorde vi første gang her i bloggen for snart fem år siden, og her er linker til de daglige rapportene fra den gang. Vi har gjort det flere ganger siden også, f.eks. her

Her er det jeg skrev første gang:

Jeg har en idé. Jeg leser om luksusvarehus som åpner og mennesker som bruker halve månedslønna si på en ny veske. At vi har bedre råd og ikke er redd for finanskrisa lenger. Det får være opp til hver og en, jeg skal ikke blande meg. Men: Det jeg mistenker, er at mange er så redd for sine nye dyre ting at de ikke våger å bruke dem. Jeg vet jeg ville vært det om jeg hadde en Birkin-bag. Og det ville jo være svært ironisk. Bruker man mange mange tusen på et par nye sko eller en ny veske, og kanskje har gjort en kost-nytte-analyse i full fart før man drar kortet, bør man realisere planene om å ta det i bruk. Å ha ting liggende i skapet har ingen glede av.

Derfor tenkte jeg vi kunne ta en liten treningsuke når det gjelder å ta i bruk ting vi synes er for fine til å brukes. Jeg mener ikke at vi skal gå i brudekjole på jobb eller jogge rundt i gjørma i Manolos, men i litt mindre skala - ta frem ting som står og skinner for seg selv i skapet til ingen nytte. Drikk te av ditt fineste servise. Bruk de fine smykkene dine. Knyt det fineste skjerfet rundt halsen. Har du kjøpt det - bruk det. Dette er jo forsåvidt midt i Glamorøs Fredag-tankegang, men det kan like gjerne gjelde alle dager.


Det er vel lite som har endret seg siden den gang - ikke minst nå rundt jul, når man først oppfordres til å shoppe vettet av seg FØR jul, og deretter tilsvarende på salg ETTER jul. 

Er dere med meg? Første rapport herfra kommer i morgen, mandag! (La dere inspirere av Audreys valg av tilbehør på bildet, hehe)


...og hvis det allerede er mandag når dere leser dette, og dere tenker "neeei, glemte det! rakk det ikke før jeg dro avgårde!" - så er det ikke for sent å hive seg på tirsdag. Eller mandag kveld for den del! 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er med! Hilsen Kristin.

Anna Lovinda sa...

Jepp, skal prøve å være med på denne. Med tanke på at store deler av flyttelasset mitt fortsatt er pakket ned, så er det mulig at det blir en egen liten lovindavri på dette. Vi får se hva som skjer. :-)Hilde sa...

Så gøy! Jeg er med! Nå får jeg pønske ut morgendagens luksuseffekt.

Populære innlegg