søndag, februar 23, 2014

Kva las du no?Søndagsmorgen, levende lys, Ian Bostridge synger Schuberts "Schwanengesang" på radioen, og jeg leser "Av måneskinn gror det ingenting" av Torborg Nedreaas - som jeg husker fra Fjernsynsteatret i min barndom, og som jeg skal se på Det Norske Teatret om et par uker. (Jeg tror faktisk NRK har lagt ut Fjernsynsteater-innspillingen på nettet nå!)

Hva leser dere for tiden?28 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

For det meste elevbesvarelser, men også Simon Pegg's "Nerd do well". Av og til er det litt viktig å få nerdete påfyll.

Kristin sa...

Eg har oppdaga Mikkjel Fønhus! Er midt i Kverrvilljuvet no, med strålande naturskildringar!

Maren sa...

Den står på min liste også! Nå leser jeg Skomsvolds "Litt trist matematikk", og jeg leser sakte for å nyte ordene, for hun er helt fantastisk. I bokhylla ligger det en bunke i prioritert rekkefølge, med så mange bøker jeg gleder meg til å lese.

Hermia sa...

Månpalatset av Paul Auster som är i alla fall ganska bra.

Ine sa...

Den skrev jeg særemne om! Har planer om å begynne på Fugletribunalet av Agnes Ravatn i kveld.

Elisabeth sa...

Jeg leser mest faglitteratur om dagen, dessverre. Men innimellom koser jeg meg med ei 'ordentlig' bok, og etter å ha avslutta et par leseprosjekter som tok sin tid, er det ei novelle igjen i samlinga av Alice Munro som gjenstår. Deretter skal jeg gå løs på ei bok av Jan Kjærstad som jeg glemte at jeg hadde, og fant i ei eske hvor det egentlig var restegarn...

Anonym sa...

I går leste jeg ferdig første bok i triologien "Tørk aldri tårer uten hansker" av Jonas Gardell. Boken handler om å være homofil på åttitallet, med begynnende åpenhet, men mange fordommer. Anbefales!

I dag startet jeg på "Mysteriet mamma" av Trude Lorentzen. Den lover bra så langt, men nå tror jeg at jeg trenger noe lystigere. Ser frem til mange gode tips her inne.

Trude

Dahlia sa...

Hilary Mantel: Bring up the Bodies, bok nr. 2 om Henrik 8.s England fortalt gjennom stattholder Thomas Cromwell sine øyne. Spennende!

.mette sa...

Nettopp ferdig med Livet etter livet Kate Atkinson - anbefales. Jeg leser en Leonard Cohen biografi - fascinerende kunstner. Både skriver, synger og tegner bra! God søndag. .mette

Anonym sa...

Leser nå Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie.

Jeg begynte å lese Av måneskinn gror det ingenting like etter jeg kom fra sykehuset med min førstefødte for over 30 år siden. Da ble den for trist, men har lest den senere.

Kjersti sa...

Jeg leser En sang fra fortiden av Katherine Webb, en bok med drivende drama som suger meg til seg og nekter å slippe taket. Historien er klassisk; kjærlighet, lengsel, begjær, sjalusi... Blir mksunnelig på forfatterens evne til å skildre følelser på en slik måte at jeg selv kjenner dem i kroppen!

koristen sa...

Her blir mye ungdomsromaner for tiden, holder på med "Skyggen" av Petrus Dahlin og Lars Johansson og er litt usikker på den. Men "Stallo", fantasyaktig thriller for voksne, av Stefan Spjut likte jeg. Fantasifullt, spennende og underlig troverdig.

Innimellom er jeg inne i en periode med repetisjon av Janet Evanovichs Stephanie Plum-bøker. Grandma Mazur tåler et gjensyn :-D

Nå ble jeg litt misunnelig på Kristin som er i Kverrvilljuvet. Må lese mere Fønhus...

Anaruh sa...

Madame Bovary av Gustave Flaubert, etter anbefalinger fra folk med samme gode (haha) litteratursmak som meg :p

Anonym sa...

Jeg leser Store forventninger av Charles Dickens. Liker den godt, har lest endel av Dickens tidligere men ikke denne.(Det var egentlig den siste til John Irving som tipset meg.)Så står jeg på venteliste til Kveldsvevd av Jon Fosse. Og den gleder jeg meg veldig veldig til.

¤Kari¤ sa...

Her går det faktisk i Narniabøkene om dagen. Var så heldig å få overta hele bokserien av en vennine. Har ikke lest disse bøkene på nesten 20 år. :)

Anonym sa...

Skrev visst feil i farten. Boka til Jon Fosse heter Kveldsvævd.

namnam sa...

Jeg har egentlig sluttet å lese spenningslitteratur, men jeg fikk 22.11.63 av Stephen King til jul (fikk den ikke av Stephen King, altså :))og jeg må si den både er interessant og veldig spennende. Et gjensyn med Wuthering Heights er neste på leseagendaen.

katla sa...

Endelig har jeg et svar å komme med etter stort sett bare å ha lest faglitteratur de siste 3,5 årene.

Jeg leser "En sjøens helt: Skogsmatrosen" av Jon Michelet. En veldig utypisk Jon michelet-bok. Den gjør sterkt inntrykk. Bestefaren min var krigsseiler, men han døde når jeg var barn, så jeg har aldri fått høre hans historie. Føler at jeg leser den nå. En stor takk til Jon Michelet.

Husker jeg leste "Av måneskinn gror det ingenting" i ung alder. Oi, oi,oi, den gjorde inntrykk!

Har så mye å ta igjen på bokfronten at jeg nesten blir litt stressa. Og nå fikk jeg enda flere gode tips!

Julia sa...

Jeg ble omsider ferdig med Hundreåringen, og slukte det satiriske mesterverket "Er ist wieder da" av Timur Vernes forrige helg (stygt redd for at den ikke lar seg oversette til norsk uten videre, dessverre). Kjøpte Bulgakovs Mester og Margarita på fredag, som jeg har blitt anbefalt av alle vennene mine. Står nå foran bokhylla hos mor og far og lurer på hva annet som skal få plass i kofferten.

Anonym sa...

Leste ferdig Mørke Hjerter av Hanne Kristin Rohde,ikke det beste jeg har lest.
Og nå skal jeg begynne på bok nr. 2 i triologien "Tørk aldri tårer uten hansker" av Jonas Gardell.

Maje sa...

Har nettopp lest ferdig "A night on the Orient Express" (V. Henry) og "The cukoo`s calling" (J.K. Rowling) og skal nå komme i gang skikkelig med "Maybe, maybe someday" (L.Graham) og "Marken i eplet" (J. Cheever) - de siste to etter tips fra leserne av denne bloggen. Takk for at dere tipser, dere:) (Har tenkt å få tak i Gert Maaks reiseskildring fra USA også når jeg får tid..)

Anonym sa...

Holder på med Siri Hustvedts siste essaysamling Livet, tanken, blikket. Veldig bra!
Har lest ferdig Arto Passilinna Den elskelige giftblandersken, fornøyelig som vanlig. Og en god krimbok av Marit Reiersgård Jenta uten hjerte.
Så skal jeg straks gyve løs på Profetene i Evighetsfjorden av Kim Leine.

Anonym sa...

Nå skal jeg lese "Og fjellene ga gjenlyd" av Khaled Hosseini. Kaffen er på kok, og mandagsettermiddag skal tilbringes i godstolen med en god bok.
Stine.

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser min favorittchick-litforfatter Sigrid Boos "Daglig strev i Norden". Hverdagshumor og tidsskildringer fra Oslo i 1942 - skrevet i 1942. Nostalgisk og artig!

Glamoursjefen sa...

Jeg leser Alice Munroes Beste noveller i utvalg. Fikk den til jul av min kjære (som alltid gir meg minst en bok hver jul).

God lesning!

Anonym sa...

hei, de samme bøkene, den siste gang : "jon Fosse"; " cecilie Løveid", "inger hagerup" , fordi han er en stor intellektuell glede og noen ganger svært vanskelig å komme inn i gode litterære referanser, med en ordbok på hånd.
  Jeg har absolutt mer tid når jeg er på ferie.
Jeg leste også på denne tiden, de Rampelys biter av "Jaakko Hintikka" (intensjonalitet og mulige verdener), forfatteren fascinerer meg alltid. og noe som vil være bra og allerede på nattbordet mitt, etter nylig så på kino denne fantastisk film ("max ophuls" :-"brev fra en ukjent") lage av fra roman "Stéfan Zweig". livet er alltid svært hyggelig lesning! ( bruno ) .

Ingerid sa...

Noveller av Alice Munro, og "Sense and sensibility" av Jane Austen. Helt hektet på Jane Austen akkurat nå. Ellers ser jeg frem til bursdag i neste uke, for jeg har ønsket meg bøker og trenger noe nytt å lese. Snikleser også i Bill Brysons "At Home", som er morsom og en av hans beste - men mannen er bare kommet halvveis, så det tar nok litt tid før jeg får lese fritt i den.

Anonym sa...

Ole robert sunde - hvorfor er vannet vått?
Barnebok, som meget godt kan leses av voksne, som stadig undrer seg over denne forunderlige verden. Ikke lest noe av Sunde før, men står høyt oppe på listen over forfattere å lese mer av nå. Ellers ferdig med Ingvild Rishøis Vinternoveller. Fantastisk flotte, gripende noveller.

Populære innlegg