tirsdag, februar 18, 2014

Vårvinter! Morgenlys! Fuglesang!


Slike morgener! Det gjør ingenting om det er minusgrader - det er soloppgang og fuglesang når jeg drar til jobb, det er sol om ettermiddagen når jeg drar hjem, og da kan det bli tjue minus og snøstorm neste dag uten at det gjør noe som helst, for våren har inntatt mitt hjerte! Eller vårvinteren, rettere sagt. Den beste tiden på vinteren! 

Godt hjulpet av mitt favorittsoundtrack på denne tiden av året - James Taylor, og spillelisten jeg laget til dere i fjor på denne tiden - og en svært nostalgisk vårvinter-duft, nemlig Yves Rocher (selvfølgelig) sin Pivoine. Og det er vinterferietid, det merkes godt i kollektivtrafikken, det er god plass på trikker og på fortau, og jeg får vinterferiefølelse selv om jeg ikke har ferie. Det er nesten to måneder til påske, neste "byen er tom og sola skinner"-mulighet, og i år skal jeg jammen lade opp ordentlig! 

Hva får dere aller mest vårstemning av? Hva gjør dere for å forsterke den? 
10 kommentarer:

.mette sa...

Tulipaner i vasen, stearinlys overalt, nypussede vinduer,prøver å komme meg ut ut ut....... .mette

Anonym sa...

Lyst ute, blå himmel og sol.
Tøysko, Vans eller Converse.
Tulipaner (skal kjøpes i dag)
Ny T-skjorte, hvit med motiv (lurer på å kjøpe i dag :)

Synne sa...

Hurra! Nå er det så fint ute!
Jeg får skikkelig vårstemning av lysere morgenen og kvelder, bare fortau, sol som varmer i ryggen, grønn te i ta-med-kopp, ekstra mange blomster på bordene og pastellfargede klær.

katla sa...

Fuglene som synger...deilig.

Ingerid sa...

Gåsunger eller grener fra frukttrær i en stor vase, og lysegrønn duk på bordet. Da blir det vårstemning. Og jeg får ekstra lyst på bitre, grønne blader (ikke deilig fet sommersalat, men nettopp bitre salater) eller feltsalat og egg... det blir det lunsj av, med litt brød og vinaigrette - det er vårmat.

Hilde 81 sa...

Å være ute med barna på ettermiddagen, når vi har kommet hjem fra barnehagen, er et skikkelig vårtegn hos oss. Det gjør vi nesten aldri i de mørke vintermånedene. Nå er det lyst leeenge,og jeg setter så stor pris på den halvmelankolske stemningen som kommer på siste del av ettermiddagen. En annen fin ting ved å bruke kollektivtrafikk til og fra jobb, er at jeg får masse tid til å kikke ut av vinduet og nyte synet av skjærgård, pene hus (og noen stygge!) og trær. Store løvtrær gjør meg glad! Det verste med denne tiden er hundebæsj som kommer til syne overalt... Hva må til for at det skal bli slutt på det??

Anaruh sa...

Skumringsturer med lydbok, hente inn kvister fra hagen og håpe på blomstring, te med appelsinsmak, fastelavnsboller (snart), konserter og å begynne å speide etter vårens første blomster.

Anonym sa...

Samene hadde i allfall åtte årstider, deriblant også vårvinter... Godt å vite at vi nå er på den lyse og håpefulle sida av vinteren, at kjøttmeisen synger vårsangen sin. Sola lusker seg "innomkropps", den er så velkommen for et "hidyr"! Estee Lauders Pleasure og kjole måtte til i dag. Fotoapparatet ble med ut på tur,fanget vakre øyeblikk, mens dama bak linsa kunne åpne alle sanser... Aaaah! (Og vinduene ser IKKE ut...)

Stine Arkeologine sa...

Jeg går rundt og snuser og ser i hagen så ofte jeg kan.. Full av forventning. Ser på småfuglene, studerer greinene på de to kjære rognene mine, sitter i husken og bare er der. Og åpner dører og vinduer mye når vi er inne - elsker å kjenne lukten av vår på vei! Og så leser jeg vårdikt, lever meg inn i andres beskrivelser av vår, og hører "vårmusikk". Lys og lett musikk, bort med det sentimentale og dunkle som er fint å fråtse i om høsten og vinteren.. Sol både ute og inne! :-)

fru winther sa...

Tulipaner...perleblomster..det fakrum at det egentlig ikke har vært vinter i Trondheim i år, og at jeg stort sett har labbet rundt i joggesko og ikke sltfor tykk jakke. Men nå er vårlyset her, og DET løfter meg enda etpar hakk.

Populære innlegg