onsdag, mars 26, 2014

Kva las du no?


Vi rekker en runde til med vår faste leserapport før påska kommer! (Da blir det garantert en ny en!)

Hva leser dere for tiden? Noe dere vil anbefale, eller tvertimot? 

Jeg leser "Fedre og sønner" av Ivan Turgenjev, russisk realisme fra 1800-tallet, generasjonskløft og nihilisme. Han skriver så flott, jeg ble så begeistret for den forrige boka jeg leste også - "Et adelshjem". Anbefales herved på det sterkeste.  

Deres tur!


29 kommentarer:

Ingerid sa...

Har vært syk og lest masse - og alt anbefales. Helga Flatlands "Bli hvis du kan, reis hvis du må" og "Alle vil hjem, ingen vil tilbake" gjorde stort inntrykk - noe av det beste jeg har lest av nyere norsk litteratur. Koste meg også med Agnes Ravatn - "Fugletribunalet" var ikke så koselig, men spennende og velskrevet. Nå har jeg begynt på "Svik 1938" av Kjell Westö, og den er virkelig bra om den usikre stemningen i Helsingfors i 1938. Og så en fagbok som jeg virkelig gleder meg over - Hirschmans "Exit, Voice and Loyalty". En perle for statsvitere og økonomer som også flere politikere burde lese - den er lettlest og kort.

namnam sa...

Jeg leser Sweet Tooth av Ian McEwan. Fin forfatter, morsom bok!

Maren sa...

Elsker disse innleggene! Jeg har nettopp begynt på The virgin suicides. Er inne i en skikkelig god leseperiode, og det er så deilig! En bok i uka er en fin ting, selv om det fører til færre besøk i Stars Hollow.

Kultursnobb sa...

Jeg leser "The Goldfinch" av Donna Tartt som snart kommer til Oslo. På t-banen og når jeg skal sove leser jeg ungdomsdystopien "Divergent" av Veronica Roth.

Anaruh sa...


Holder fremdeles på med Madame Bovary; har snart brukt to måneder på denne. Men det er greit; har heller prioritert å se film og serier de siste ukene. Har et mål om å bli ferdig denne uka, men hvis ikke det går, så i alle fall til påske! Må liksom begynne på ny bok når det er ny ferie :)

Liker boken godt, men synes hun setter for høye krav til hvordan andre skal behandle henne. Blir litt irritert (og litt misunnelig?) på denne dama som forlanger å få alt lempet i fanget, og nærmest får det. Hun spør jo ikke pent en gang!

Anonym sa...

Nettopp ferdig med "Kafka på Stranden" av Haruki Murakami. Likte den godt, selv om det er magisk realisme (på japansk vis).Har tidligere lest 1Q84. Lurer på å få lest alle, eller om det blir for mye likt?

Miss Golightly sa...

Jeg leser "En tid for alt" av Knausgård. Min første bok fra den kanten. Bra, men litt sånn "se hvor flink jeg er". Det er forresten helt ok og ikke like Mdm Bovary! :)

Glamourfilologen sa...

Holder nettopp på med Jo Bakers Huset Longbourn, en gjenfortelling av historien fra Jane Austens Pride and Prejudice sett fra tjenernes synsvinkel. Den er god og interessant, men jeg vil anbefale alle som orker å lese den engelske originalteksten, siden oversettelsen inneholder en del bommerter når det gjelder historiske ord, f.eks. tiltaleformer, som er irriterende.

HildeSofie sa...

Ble ferdig med Michelets Skytteren for litt siden, bind to i serien En sjøens helt. Begge bøkene er godt skrevet og jeg gleder meg til neste kommer!
Deretter gjorde jeg unna Klokkemakeren av Gert Nygårdshaug i en fei - en fin fabelfortelling om hvordan det kan gå når Tiden, og dermed klokkene, ikke oppfører seg slik vi er vant med.
Nå leser jeg Født feminist, av Martha Breen, og den svenske antologien Ingens mamma - begge bestilt 8. mars :)

Trude sa...

Jeg begynte tidlig med påskekrimmen i år og har bare noen få sider igjen av Lars Keplers "Hypnotisören" - veldig spennende og ganske så blodig til tider...

Nå har jeg en ny bok som venter på meg - "Oda!" av Ketil Bjørnstad. Tenker det blir en god avveskling fra Kepler, men sikkert like mye spenning :)

Glamourlektoren sa...

Nettopp begynt på Thomas Bernhards Gamle mestere. Og leser Lars Amund Vaages Syngja - i pocket, som veskebok. Vakker bok!

Linn sa...

Leser akkurat nå Lean In av Sheryl Sandberg :)
Om kvinner og ledelse..
Vanvittig bra bok som alle kvinner kan kjenne seg igjen i :)

Ha en fin dag :)

Sophie sa...

"Graverens datter" av Joyce Carol Oates.

Frøken Desibel sa...

Jeg har begynt på "Running like a girl" av Alexandra Heminslay i håp om å få masse motivasjon til løpinga. Jeg har meldt meg på halvmaraton til høsten, så alle monner drar:-)

Prosjekt lese ut de bøkene jeg har begynt på for lenge siden går litt tregt fordi jeg stadig vekk blir distrahert av andre bøker...

Cecilia sa...

Agaat av Marlene Van Niekerk. Fikk den til jul, og nå har jeg lest i flere uker, skikkelig murstein. Så er det også 2 hele liv som beskrives her. Handlingen er fra Sør-Afrika, hvor jeg var i sommer, og definitivt skal tilbake. Kan sterkt anbefale både denne gripende boka, og SA!

Julia sa...

Litt dårlig leseperiode nå, men har prioritert enkelte tv-serier, eller bare stirret apatisk vekselvis i luften og på veggen. Ambisjonsnivået for lesingen er igjen skyhøyt og milevis unna realiteten, men sånn er det bare noen ganger.

Jeg holder på med Bulgakovs Mester og Margarita, og leste Kristopher Schaus novelle "På vegne av venner" i forrige uke. Skal også en eller annen gang faktisk bli ferdig med Jared Diamond's Guns, Germs and Steel. Neste ut er en bok jeg fikk i gave som heter Crusoe's Daughter, og Arkipel Gulag og Wir Kinder vom Bahnhof Zoo. Får veldig lyst til å lese noe av Turgenjev, og har bestilt John Green's The Fault in our Stars på Bibsys. Krysser fingrene for at jeg finner lesemojoet snart!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har akkurat lest ut "Still glides the stream" av Flora Thompson. En "sakte", stemningsfull og nostalgisk bok fra den engelske landsbygda på slutten av 1800-tallet. Michelets "Skogsmatrosen" ble nettopp kjøpt på mammutsalget, mange var krigsseilere der jeg er fra og jeg gleder meg til å lese både denne og "Skytteren". Og på biblioteket venter Marta Breens "Født feminist".

Planene er altså klare, men lesingen går sakte for tiden! Er ofte så trøtt om kvelden at det begrenser seg til et dikt eller to, og da er det mest fra antologien "Poetry please" som anbefales på det aller varmeste - mye av det aller fineste fra britisk lyrikk samlet mellom to permer! :-)

Aina sa...

Akkurat ferdig med Agnes Ravatn si debutbok Veke 53. Velskriven og mykje humor - anbefalast! Akkurat no les eg slutten av Klassikeren av Ola Jostein Jørgensen - likar den og...

Butikkjenta sa...

Jeg driver med Sønnen - Jo Nesbø.

Anonym sa...

Ahh, Turgenjev! Husker jeg gikk på gymnaset da jeg leste Fedre og sønner. Følte meg veldig voksen da jeg leste den, mens jeg hadde et håp om at han som anbefalte den skulle fatte interesse for meg, men det skjedde aldri... Likeså greit, Turgenjev var verdt det og nå fikk jeg lyst til å lese den på nytt. For tiden så holder jeg på med Den røde tåken av Johan Borgen, inspirert av Glamourbibliotekaren. På kommoden ligger en bunke bøker til, bl.a. Strindberg, Mishima og noen bøker om det norske fenomenet satanisk black metal. Det er da snart påske!

Salome sa...

Jeg leser Langston Hughes. Fint med lyrikk!

Siri sa...

Jeg har akkurat lest ferdig "Kammerpiken" av Cecilie Enger. Den var nydelig! Den handler om Hilda Cooper, som var dronning Mauds kammerpike, og som bodde på slottet her i Oslo helt til hun døde på begynnelsen av 1990-tallet. Enger dikter en historie rundt fakta og er helt mesterlig i å beskrive de vakre klærne til Maud (tenk Downtown Abbey), men også et samfunn i store endringer (framveksten av arbeiderbevegelsen, første verdenskrig, den russiske revolusjon osv.). Men best av alt liker jeg hvordan Enger beskriver Coppers sterke yrkesstolthet.

Jeg hadde lyst til å holde meg i mellomkrigstiden og har derfor nå begynt å lese "Virginia Wolff & Bloomsburygruppen" av den svenske journalisten Ingela Lind. Med stor kjærlighet til det dette viktige kunstermiljøet hadde å si for modernismen i Europa, skildrer Lind i korte skisser de enkelte medlemmene av Bloomsbury-gjengen og deres forhold til hverandre og til kunsten. Anbefales!

Siri sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Unknown sa...

Jeg leser Siri Hustvedts "The blazing world". Spennende, kompleks og (tragi)komisk.

Line sa...

Jeg leser en del på bokhylla.no. Tar for meg Julli Wiborgs forfatterskap, og studerer på hva det egentlig var som gjorde at hun ikke fant nåde blant bibliotekarer og lærere? Ellers har jeg begynt på Hans Falladas bok, hva nå, lille mann. Og jeg har nettopp hørt en biografi om Dietrich Bonhoeffer. Alt plasserer meg trygt på begynnelsen, og midten av forrige århundre. God bok alle sammen. Hilsen Line

koristen sa...

Jeg er nylig ferdig med "Historien om huset ved havet" av Elisabeth Gifford. Fin underholdningsroman med handling på to tidsplan, tema kjærlighet, familie, sorg og myten om selkier/havfruer. Fikk lyst til å reise til Hebridene.

Jobblesing - ungdomskrimmen "Rød som blod" av finske Salla Simukka. Boka er solgt til ca 40 land, og jeg skjønner hvorfor. Handlingen er spennende, og den 17 år gamle heltinnen Lumikki er en usedvanlig tøff og interessant jente. Flott for både tenåringer og voksne!

Jeg fikk lyst til å lese om Madame Bovary. Det er gøy å bli provosert av folk i bøker :-)

KariM sa...

Jeg har nettopp lest ferdig "Fugletribunalet" av A. Ravatn. Den gjorde dypt inntrykk. Tenk å klare å mane fram en så fortettet og tidvis uhyggelig stemning mellom to mennesker! ELlers koser jeg meg med "Atlas over fjerne øyer" av Judith Schalansky. Noen ganger er verden så utrolig at man ikke trenger å finne på :) Ingvild Rishøis nye novellesamling og Kjell Westös "Svik 1938" er de neste på lista. De får bli med på tur til USA - da regner jeg med at jeg får en del tid til å lese, iallefall på flyet!

Anonym sa...

Jeg begynte såvidt på Kveldsvævd av Jon Fosse i går kveld men fikk problemer. Kanskje jeg ikke er i Fosse modus ? Jeg likte Andvake som er den første i trilogien veldig godt og mener han burde fått Brageprisen for den. Det blir mest film for meg istedenfor bøker for tiden.

Spis, løp, les sa...

Jeg har vært på loppis i dag og fant et lass bøker jeg gleder meg til å gyve løs på. Den første er About a boy av Nick Hornby. Etter 70 sider elsker jeg den like mye som filmen, og får akutte London-abstinenser.

Populære innlegg