fredag, mai 30, 2014

Mynte i hagen


Mynten fantes i hagen da vi kom hit for fem år siden, og den har spredd seg mye. Vi har flyttet den litt rundt, akkurat nå står det meste av den i en urtekasse i tillegg til krukker her og der (på verandatrappa; viktig å ha den nært kjøkkenet!), og det er en liten myntekoloni inntil gjerdet bak riddersporene. Den er så fin å bruke i salater om sommeren! Mango, fersken, jordbær - mynte passer til alt sånt. Eller til yoghurtraita og dressinger. Og naturligvis til TE. Jeg skyller av noen blader og legger dem i varmt vann - det smaker himmelsk! Akkurat nå har jeg denne koppen stående ved siden av meg her. 

7 kommentarer:

Maje sa...

Interessant at den sprer seg selv ute. Jeg har kjøpt mynte i potter noen ganger, eks. til salat, men den dør så fort. Kan den overvintre ute, eller har du den i potter som tas inn til høsten?

Glamourbibliotekaren sa...

Min overvintrer som bare det, både i urtekassa og i bedet. Det er imidlertid en kraftigere type enn den man kjøper i matbutikken, mørkere (nesten lilla på undersiden) og med et vanvittig rotsystem.

Maje sa...

Aha! OK. Takk for det.

Anonym sa...

Jeg har fått meg ny mynte etter at den jeg plantet i fjor tok over hele urtebedet. Denne har jeg plantet i potte, men den liker seg ikke særlig. Men den kommer seg nok etterhvert. Har du prøvd sitronmelisse i teen og, det er veldig godt

Glamourbibliotekaren sa...

Absolutt, sitronmelisse er en slager! Gjerne blandet med mynte.

Annette sa...

Jeg har en mynteplante i blomsterkassa, deilig duft og fin å bruke i salater og i diverse middagsretter :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Annette: En must-have! :)

Populære innlegg