mandag, juni 23, 2014

23. juni 2004 glemmer jeg aldriNok en tradisjon i denne bloggen, kanskje til glede for nye lesere: Den 23. juni glemmer jeg aldri. 

Vi var lenge i New York sommeren for ti år siden, bodde i en leilighet på Upper West, ikke langt fra Morningside Heights og Columbia University. Jeg hadde en plan om å gjøre en liten Holly Golightly-photoshoot utenfor Tiffany's, med solbriller, perler, oppsatt hår, kaffe og en Danish. Og svart boatneck-topp (kjolen hennes forsøkte jeg ikke å kopiere). Dagene gikk, dette ble utsatt noen ganger, men en dag sa kjæresten min "NÅ må vi til Tiffany's"! Vi gikk en runde på Upper East utenfor huset der Holly Golightly bodde i filmen, tok bilder, pratet med en forbipasserende eldre mann som fortalte om innspillingen (han hadde bodd der i mange mange år og husket filmsettet godt), gikk innom en baker for å kjøpe med en Danish (altså wienerbrød), og til slutt gikk vi til Tiffany's og tok bilder. Jeg stod der, litt flau, med min Danish og min kaffe og han knipset løs. Bildene ble så som så, spisebilder er aldri heldige... Men etterpå, da jeg snudde meg for å gå videre, dro min elskede meg inntil seg midt i folkehavet og hvisket det store spørsmålet inn i øret mitt, og det var jeg overhodet ikke forberedt på. Tårer og latterkrampe, og mennesker overalt. Jeg måtte sette meg ned på en benk for å komme til hektene igjen. Det var en sjokkopplevelse å bli fridd til, men på en morsom måte! Vi hadde vært kjærester i noen år, vi bodde sammen og var sikkert i manges øyne ganske etablerte, men allikevel. Plutselig er man i en film. En Audrey Hepburn-film! Fifth avenue, vårt elskede New York, i Audreys fotspor, og der satt vi på en benk og sa "VI SKAL GIFTE OSS!" til hverandre og fniste hysterisk. 

Det er ti år siden i dag! Tida flyr. Vi har vært i New York mange ganger etter det, det er "vår" by, og den vil alltid bety noe helt spesielt for oss.  

15 kommentarer:

Line sa...

Gratulerer med frieri-jubileet! Må lykken (fortsatt) gro som gresset bak do;-) Av den måten du skriver om mannen din mener jeg å forstå at dere har det godt sammen.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for det! :) Ja, vi har det veldig fint, han er en BRA mann! :)

aariho sa...

Så koselig et innlegg du har i dag! Jeg har bursdag 24.og for fire år siden kom et lite barnebarn på samme dag, så midtsommer er spesiell for meg også.

Anaruh sa...

Gratulerer med 10-årsdagen!

Glamourbibliotekaren sa...

Aariho: Det var vel en fin bursdagspresang! Koselig! :)

Anaruh: Takk for det!

Anonym sa...

Gratulerer! En gledeståre fra meg! Nyt dagen! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for det :)

fru winther sa...

Gratulerer med forlovelsesdag! Vakker historie om hvordan det gikk til *sukk*. Vi hadde 7 års bryllupsdag i går, så midtsommertiden er spesiell for oss også. Ha en fin dag videre!

Josefine sa...

Gratulerer så mye! :) Det var veldig fint å lese :)

Sulvis sa...

Gratulerer med dagen! Veldig koselig historie!

Isolde sa...

Slutter meg til rekken av gratulanter med et romantisk sukk jeg også. Du er heldig som kan tenkte tilbake på dette ikke bare som et bittersøtt minne, men som noe som (åpenbart) fortsatt betyr like mye og vekker de samme følelsene.

I tillegg til så mye annet inspirerer bloggen din til å sette pris på hverandre.

Ha en fin dag!

Hermia sa...

Varmt grattis till er båda! Så fint genom åren att få ta del av er frierihistoria :)

Stine Arkeologine sa...

Fint å lese om, hver gang, som en påminnelse om å tro på kjærligheten! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Fru Winther: Grattis med sju år i går!

Josefine: Tusen takk!

Sulvis: Ja, det synes jeg også. Takk!

Isolde: I dag har vi alle hjerteformede pupiller! :) Takk!

Hermia: Tusen takk! Den kommer tilbake om et år igjen!

Stine Arkeologine: Ja, den må man jo tro på! Og nå skal jeg plukke inn jordbær til dessert, det må til!

Anonym sa...

Åååååå - dette liker vi! En dose kjærlighet, en dose humor, en dose galskap. Fortsett slik! .mette

Populære innlegg