mandag, juni 02, 2014

Iste


Jeg lager mye iste om sommeren! Det er så forfriskende å ta fram en mugge som står kaldt i kjøleskapet, putte i noen isbiter i et glass og helle teen oppi. Det er mange måter å lage iste på. Man kan i prinsippet bruke hvilken te man vil og prøve seg fram - trekketid, søting, tilbehør. Jeg synes "Thé du Hammam" fra Le Palais de Thés er fin som iste - grønn og fruktig. For noen år siden hadde jeg en nydelig te fra Lille Valkyrien Kaffe & Tehus som jeg gjerne skulle sporet opp igjen - det var sitrongress i den i allefall. Helt perfekt som iste. Men man kan som sagt bruke hva som helst, jeg har laget god iste av Lipton Yellow Label!

Jeg pleier vanligvis å koke opp vann, ha i litt ekstra te og la den trekke litt lenger - og avkjøle. Men egentlig kan man lage iste med kaldt vann også, bare man tar i enda mer te og lar den trekke enda lenger (ganske mye lenger). Så kan man søte teen hvis man vil, f.eks. med stevia hvis man vil unngå sukker eller kunstige søtningsstoffer. (Jeg kjøper stevia hos iHerb, flytende funker kjempefint til iste)

Det enkleste er å bruke de poseteene som er ment for å lage iste, og som er ferdig på fem minutter i kaldt vann. Twinings har en kjempegod ferskente som jeg kjøper hos iHerb. De har andre smaker også - grønn te med mynte, sitrus, engelsk klassisk te.. jeg har tenkt å teste flere av dem i år. 

Så man man jo pynte ved å legge en skive sitron eller lime oppi, eller mynte fra hagen som jeg har brukt her - eller eksperimentere med å lage festlige isbiter med bær og mynteblader inni. 

Iste er utmerket som kald drikke i selskap! Finn fram fine mugger og plassér dem utover bordet. P.S. Som vanlig: Jeg er ikke sponset av iHerb, jeg bare digger den butikken og handler så å si all kosmetikk og husholdningsprodukter derifra. I likhet med absolutt alle andre kunder har jeg min egen rabattkode som jeg kan dele ut til den som vil ha $5 i avslag på sin første bestilling. Den er HUZ242, og helt valgfri å bruke (den gir meg litt avslag også). 


4 kommentarer:

Anonym sa...

For et nydelig glass! Hvor har du fått tak i det?

Hilde 1981 sa...

Herlig! Gleder meg til å prøve!

Josefine sa...

Jeg lager også masse iste om sommeren, det er så forfriskende! Jeg syns Thé des Alizes fra Le Palais des Thés egner seg ypperlig som iste, da den har smak av kiwi og melon. Jeg pleier å prøve litt forskjellig, men syns iste er best når den er laget på grønn te og uten så mye søtning.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Farmor og farfar fikk disse glassene i bryllupsgave på slutten av 30-tallet, og jeg har arva dem. Kjempefine!

Hilde 1981: Lykke til!

Josefine: Ja, den tror jeg jeg også har prøvd! Enig i at det ikke bør være så mye søtning; de isteene man kjøper ferdig i butikken er jo bare kliss.

Populære innlegg