lørdag, oktober 18, 2014

Fine ting i oktoberNy Paris-jakke, og nytt digert varmt skjerf å tulle rundt seg.

Fargene. Løvet. Lufta. Hagen. Den bugnende buketten med oktoberblomster som jeg akkurat plukket inn. 

Å komme ut fra jobb og bare ville gå og gå gatelangs i de koselige bydelene her i Oslo, fordi det er så fint med høst når det er sol - eller under en paraply når det er regn. 

Kvelder med levende lys og fine plater. Lun atmosfære i stua. Lukke øynene og ta inn stemningen, kjenne etter.

Den lave høstsola og hvordan den treffer steder i hagen på en helt annen måte enn som sommeren.

Lyden av regn på vinduet, særlig når man legger seg.

Paris-følelsen som sitter i. Dette med å føle seg så hjemme også helt andre steder enn hjemme. Vite at byen er bare en to timers flytur unna, og tilgjengelig når det måtte passe oss. 

Lørdag formiddager etter jobb, med god tid og ingen planer, lese eller gjøre forefallende småtterier. Akkompagnert av Mozarts klaverkonserter, gjerne spilt av Alexandre Tharaud. 

En stor kopp te fra Le Bon Marché og yndlings-macaron med appelsinblomst fra La Durée, mens man ser på bildene man tok i Paris (noen blir lagt ut i løpet av helga!). 


8 kommentarer:

Siri sa...

Legger til følgende punkt blant mine favorittgjøremål på en lørdag ettermiddag: "Lese glamourbibliotekarens blogg". Denne posten alene illustrerer hvorfor dette er min yndlingsblogg til alle tider, og hvordan du klarer å holde kvaliteten oppe år ut og år inn. Du hjelper meg å sette pris på hverdagen. Og for det er jeg evig takknemlig. Riktig god høstlørdag til deg, kjære glamourbibliotekaren!

Hjerte sa...

Så himla fint <3

Anonym sa...

Skriver under på alt :-) Gleder meg til å se Paris bilder! God lørdag! :-)

Stine Arkeologine sa...

Ordentlig fine ting som man blir varm bare av å lese om! :-) (ble forresten nysgjerrig på at du gjerne vil velge Tharauds Mozart, jeg har andre favoritter men synes det er spennende å høre om hva andre hører og prøve å lytte etter det selv - greier du å si helt kort hvorfor eller har tre ord som kan beskrive det?) :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Siri: Så hyggelig å høre, nå ble jeg veldig glad! Tusen takk! God helg! :)

Hjerte: :)

Anonym: Første ladning bilder kommer i morgen! :)

Stine A: Valgte Tharaud i kveld fordi den er splitter ny! Kjøpte den i Paris og var spent, har ikke hørt han gjøre særlig Mozart før, men er kjempefan av han i Bach, Chopin og Scarlatti. Og selvfølgelig i hva som helst når han komper Jean-Guihen Queyras :) Synes Mozart- (og Haydn-)plata var kjempefin, lett og elegant spilt. Ganske hurtige tempi i blant, men det kler musikken. Ellers hører jeg gjerne på Uchida i dette repertoiret, samt en hel haug andre!

Glamourstudinen sa...

Mmm, deilige oktober! Det er noe spesielt med høsten på campus, jeg får lyst til å gå på Yale som Rory :-) Blindern er ikke verst heller da. Fine ting på lista di. (p.s. på forrige kollokvie var bloggen din uoffisielt tema!)

Anonym sa...

Elsker oktober. Høstregn og storm, bring it on! Jeg har ny knallgul regnjakke og matchende gummistøvler, jeg er klar! Marit

Stine Arkeologine sa...

Aha og ha ha, det burde jeg jo forstått! :-D Prøvde å lese skriften på CD-ene du hadde med hjem, det gikk ikke men selvsagt må man jo bare stupe inn i en slik stabel med herligheter! :-)

Populære innlegg