torsdag, oktober 23, 2014

Høstkveld


Slike høstkvelder! Regnet virkelig plasker ned utenfor, det er mørkt, men inne er det lunt og koselig med levende lys, te og Mozarts klaverkonserter (Angela Hewitt denne gang). Jeg konsertblogger og gleder meg over konserter som har vært, og som skal skje. Kulturkalenderen min utover høsten er ganske full! Men det er enda flere hjemmekvelder, og det er jeg helt avhengig av. Å trives i sitt eget selskap i sitt eget hjem, å aldri kjede seg, aldri føle seg ensom - jeg er heldig. Å være musikerfrue med en mann som er mye borte, passer nok ikke alle. Man er mye alene, men så er det ekstra hyggelig når han kommer hjem!

Og akkurat nå er han i England for å spille den mest legendariske saksofon-introen i Melodi Grand Prix' historie, nemlig denne fra 1980 - dog har artisten blitt noe eldre etter dette opptaket, antar jeg... Jeg gleder meg til rapport. Men denne låta er vel en av de fineste vinnerne? Og den første jeg husker fra min barndom. 

Ha en fin kveld, alle sammen!


7 kommentarer:

Marit sa...

Min favoritt! 1980 var året jeg for alvor oppdaget Grand Prix, og tok opp på kassett fra NRK tv. Alle måtte være stille! Elsker fremdeles "What's another year", så moro at mannen din spiller denne legendariske saksofonen! :) Ha en fin dag!

Ingrid sa...

høstkvelder er noe av det beste med høsten synes jeg. Kveldsturene med bikkja, i regn og storm, frisk luft. Deilig å stupe i seng etterpå. Takk for en fin blogg!

Hilde 1981 sa...

Hei! Så gøy at mannen din er klarinettspiller! Det siste året har jeg virkelig fått ørene opp (!) for klarinett: for et fantastisk instrument!! Jeg hører ukentlig på Mozarts klarinettkonsert i A-dur (eller var det moll?) og nyter det! Men jeg trenger tips til flere klarinettkonserter, gjerne i kombinasjon med cello, som er mitt andre favo-instrument. Du har sikkert noen å anbefale :) hilsen Hilde

Glamourbibliotekaren sa...

Marit: tror det er mange som kjenner seg igjen i den historien! :)

Ingrid: kveldsturer er koselige, og sikkert enda mer med hund!

Hilde 1981: skal tenke! Se innom her igjen i morgen! Og nb, viktig forskjell - instrumentet i videoen, og som min mann spiller, er saksofon! Ikke klarinett :)

Hilde 1981 sa...

Å, hehe: jeg har ikke sett videoen (den kommer ikke opp når jeg leser bloggen iPaden). Jeg leste bare "klarinett" og da kom jeg på at jeg kunne be deg om tips. Saksofon er jo også nydelig (og lyden av den kan jo ikke forveksles med klarinett :). Fint med saksofonspiller-ektemann og da sikkert;)

Jeg sjekker innom imorgen ettermiddag og ser om du har svart. God natt. Hilsen Hilde

Glamourbibliotekaren sa...

Ok! Her kommer noen klarinett-tips, siden du fikk dette ordet på hjernen da jeg skrev "saksofon" :D

Mozarts konsert kjenner du allerede; hør også på hans klarinettkvintett - også i A-dur. Carl Maria von Weber har to klarinettkonserter og en -concertino pluss noe kammermusikk for klarinett. (Martin Fröst har en Weber-plate der mye av dette finnes). Max Bruch har en konsert for klarinett, bratsj (ikke helt cello men nesten) og orkester, opus 88. Han har også kammermusikk for klarinett, bratsj og klaver, op. 83. Jeg kan anbefale denne innspillingen. Ellers er det naturligvis Schumanns Fantasiestücke, opus 73, som også finnes med Martin Fröst - og nå i år gjorde han noe av det vakreste som er skrevet for klarinett, nemlig Brahms sin klarinettkvintett. Da har du noe å starte med!

Hilde 1981 sa...

Takk for tips!! Det er fristende å starte med Brahms, så jeg gjør det :)
Takker forresten for det fine innlegget ditt om å stresse ned som du skrev for en liten stund siden. Selv har jeg tatt noen grep for å unngå å bli spist opp av stress. Jeg har sagt fra meg to verv, som ga meg mer følelse av utilstrekkelighet og dårlig samvittighet, fordi jeg egentlig ikke hadde tid til dem.
Jeg har blitt ennå mer bevisst på hvilke lydkilder jeg har rundt meg, og passer på å ikke utsette meg for støy mer enn nødvendig..
Når jeg nå også har fått tips om fine klarinettstykker, kan jeg sørge for behagelige bussturer til og fra jobb med musikk på øra :)

Ønsker deg en fin lørdagskveld!

Populære innlegg