lørdag, november 01, 2014

Frostnatt

Plutselig kom den første frostnatta. Her en morgen da jeg åpnet badevinduet og tittet ut, så jeg rim i gresset og på taket av annekset. De stakkars pelargoniene hadde rim på bladene. Jeg måtte løpe avgårde til jobb med verdens dårligste samvittighet. Da gjaldt det å komme seg hjem mens det fremdeles var dagslys, og flytte inn alle potteplanter som har stått ute siden mai. Pelargoniaer, hortensiaer, kaktuser, friere. Vaske den grønne hylla som står inne om vinteren og ute om sommeren. 

Jeg plukket inn alle rosenknopper jeg kunne finne. Tror jeg endte opp med i overkant av tjue. Vet ikke om de vil springe ut her inne, men de er fine uansett. Gule, hvite, rosa. De minste står på nattbordet mitt i en bitteliten kaffekopp med rosemønster, kjøpt på et marked i Paris i mai. (Mugga på dette bildet er faktisk fra samme marked i fjor, helt tilfeldig!)


Og georginene da. Klippe av alle greiner med blomster og knopper, stappe dem nedi en diger Sovjet-emaljekanne og håpe de har det fint. Og selvfølgelig - spa opp knollene og sette dem i kjellerboden. Klippe ned lykkeløveren og sette også den der nede. 

Jeg tror vi fikk reddet inn det meste. (Og lagt om til vinterdekk på bilen)  


2 kommentarer:

Marianne sa...

Hvilke markeder i Paris pleier du å dra til? Har vært i Paris mange ganger; men aldri på marked - neste gang!

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Det varierer! Kommer an på hvilken ukedag! Google i vei, masse info på nettet om denslags :)

Populære innlegg