søndag, november 02, 2014

Søndagsmorgen og novemberbukettEn liten runde i hagen i morgenkåpe før frokost, for å plukke inn blomster til allehelgen. 


Kontrasten til det grå været og de bladløse trærne er temmelig stor!

Og litt te, da. 


Og fine plater. Allehelgensmusikk nr. 1 er jo alle de ulike rekvier som finnes, for eksempel Mozart, Fauré, Verdi, Brahms ikke minst - eller Duruflé, som jeg hører på akkurat nå. Disse står på konsertplakatene rundtom i landet i dag, så jeg anbefaler virkelig å gå - eller høre på det på plate hjemme. Vakker musikk for å minnes våre kjære døde. 


NB! Brahms' Ein Deutsches Requiem i Frogner Kirke, Duruflés requiem i Oslo Domkirke og i Nidarosdomen, Mozarts Requiem i Stord kirke, Bruckners requiem i Kristiansand Domkirke, Islandsmoens Requiem i Moss kirke, Faurés Requiem i Grorud kirke - legg gjerne igjen en kommentar om du vet om flere Requiem-konserter i dag!

6 kommentarer:

Therese sa...

For en nydelig stemning, heldigggris som har hage og kan plukke inn blomster i november. Takk for konserttips også, savner bestemor og skal gå på den i Grorud kirke. Ha en fin allehelgen.

Anonym sa...

oh oh! Jeg har akkurat lært, takk til deg at det var en fransk komponist som heter: "Duruflé"; og jeg vil lytte med glede ... rikdom er god, bedre og mer; som når den deles med andre. stor merçi Madame. (bruno )

Siri sa...

Fikk med meg konserten i Oslo domkirke - mitt første møte med Duruflés requiem. Nydelig! Hører på det hjemme nå også.

Glamourbibliotekaren sa...

Therese: Takk det samme! Håper det var en fin konsert!

Bruno: Bra, du får lytte til hans Requiem!

Siri: Så bra! Jeg var der også :)

Anonym sa...

Takk for at du nevnte konserten vår! :) Hilsen alt fra Stord.

Synne sa...

Å, så herlig å kunne starte måneden med flere blomster fra hagen! Håper du fikk en god søndag og en fin start på uka!

Populære innlegg