torsdag, november 20, 2014

Torsdagskveld
Torsdagskveld, jeg hører på Händels Messias og har akkurat satt i gang kongerøkelse-sesongen. Det lukter så godt her nå! Barndom og juleforventning. I dag har jeg hatt hjemmekontor, og det har vært en fryd! Jeg elsker virkelig å sitte hjemme i min egen stue og jobbe med vakker, vakker musikk. Jeg er veldig glad jeg har denne muligheten i blant! Det er avslappende og samtidig veldig effektivt, og jeg får mer dagslys siden jeg sitter ved verandadøra - og kan gå ut i hagen om jeg har behov for frisk luft. På bildet, som ikke er arrangert, ser dere hva som befant seg på bordet etter at jeg hadde pakka bort laptopen klokka 18. Tekopp, tom skål der det har vært mandler, Håndbok for solokvinnen, roser som jeg kjøpte i lunsjen i dag, og et kort jeg skal sende til ei venninne. Et kontor etter min smak! Jeg elsker denne tiden, før advent, når man kan glede seg til jul, planlegge litt når man skal invitere en venninne til peppernøtt-baking, begynne så smått å høre på musikk som passer til denne tiden, gruble litt på hva som blir årets juleteer. Som vanlig har jeg te-adventskalenderen fra Tante T - en årlig tradisjon her i heimen, med unntak i fjor da jeg ikke rakk å skaffe den i tide. Den var dypt savnet! Jeg pleier å drikke den hver morgen, og det blir alltid igjen mye, så i år skal jeg ta med restene på jobb og drikke den hele dagen. Ellers blir det nok som vanlig lusse-te fra Sverige, kanskje glögg-te også, og som alltid Cachemire fra Les Palais og muligens Twinings' julete. Videre er jeg i ferd med å sette dato for årets førjulsselskap, og da er det egentlig ikke så fryktelig mye mer som må planlegges når det gjelder avtaler. Konserter er plottet inn, det samme med julefilmkveld med venninne - det er mye å glede seg til! Og samtidig mye tid til å bare slappe av, lese, høre på musikk - noe av det jeg liker aller best i førjulstida. Prøve å dra den ut mest mulig, den går alltid så fort. Men ennå er det over en uke til advent! Og over en måned til jul. 

Nå skal jeg lese dagens aviser, og snart kommer min elskede hjem - han har vært borte siden tidlig i morges på tv-opptak. Håper dere har en fin kveld, kjære lesere! Gi gjerne lyd i kommentarfeltet om dere har lyst!

11 kommentarer:

Amatørfotografen sa...

Hallo så trivelig. Jeg lurer på - har ikke lp spiller men bruker spotify, hvilken händels messias hører du, det er jo så mange innspillinger. hvem er best?

mvh meg

Glamourbibliotekaren sa...

Akkurat nå hører jeg på William Christie og Les Arts Florissants sin fra 1994, med Scholl / Padmore / Piau - tre av mine yndlinger. Barbara Schlick er også med, ikke så kjempebegeistra for henne, men det klinger ganske bra allikevel. Paul McCreesh sin med Gabrieli Consort er også flott, med Susan Gritton. Og på den tiden var Bernarda Fink bra også. Og Dorothea Röschmann er flott! Så er det jo også The Sixteen sin med Carolyn Sampson og Mark Padmore, den er jeg spent på. Kommer i posten en av de nærmeste dagene :)

Maja sa...

Så koselig du har det. Du er ordentlig flink til å kose deg, du inspirerer! Varm dusj står på planen her, har vært tvers igjennom iskald i hele da. Brr!

Amatørfotografen sa...

Takk skal du ha for svar :)

Hazel sa...

Hvor ser det hyggeligt ud! Jeg har også Tante Ts julekalender, og derudover er mine juleteer en "Printentee" med lebkuchen-smag, som jeg købte i Tee Gschwendner Berlin, og Mariage Freres "Christmas Pudding" te (som jeg har besluttet, at jeg først må tage hul på 1. advent).

Stine Arkeologine sa...

Det høres ut som en veldig hyggelig torsdagskveld! :-) Ser at håndboka har samme type omslag som de morsomme Sigrid Boo-bøkene som kom ut på Aschehoug på 30-tallet. Artig, hun var jo den periodens chick lit-dronning som hadde nettopp yrkesaktive solokvinner som hovedpersoner i alle bøkene sine!

Hermia sa...

Det är mörka dagar nu... Ikväll har jag sett Sense & Sensibility med Emma Thompson mfl
Det har gått några år sedan sist. Och så har jag ätit gott hemlagat och faktiskt druckit te från Tante T inköpt där i söndags. En lugn, avslappnad torsdagskväll efter en lite mer intens arbetsdag.

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Varm dusj høres lurt ut! Glad for å høre at du blir inspirert av bloggen :)

Amatørfotografen: Vel bekomme!

Hazel: Mm, Tee Gschwendner, mye bra te der! Var det butikken på Kurfürstendamm?

Stine Arkeologine: Så herlig!

Hermia: Fint med lugne torsdagskvelder! Jeg så "Sense & Sensibility" igjen i fjor, den er fin!

Hege sa...

Siden du er så glad i te har du kanskje lyst til å prøve noe nytt? Da kan jeg anbefale tedragen.no, (og jeg innrømmer umiddelbart at dette ikke bare er en objektiv anbefaling, min svigernevø er en av de tre-fire som har startet foretaket!). De selger kinesisk te, nydelige, oppfriskende, spesielle teer som jeg oppfordrer deg til å prøve. Da Hong Pao og Wudong Mi Lang Xiang er mine favoritter, den siste med skjøre blomsternoter.
Et annet trekk ved tedragen er at hele nettsiden er på nynorsk - og det er en velkommen variant, synes jeg.
Herved anbefalt!

Josefine sa...

Nå fikk jeg skikkelig julestemning! :)

Hazel sa...

Nej, den lå i Friedrichstrasse 67, vistnok relativt nyåbnet og kun ca. 50 meter fra en filial af Mariage Freres. Praktisk! Nu har jeg desuden opdaget, at der også findes en butik, der hedder "Paper & Tea" (Alte Schönhauser Straße 50), som ser interessant ud. Må prøves næste gang!

Populære innlegg