lørdag, desember 20, 2014

Årets førjulsselskap


En årlig tradisjon hos oss siden vi bodde i vår første leilighet for ca femten år siden! Vi samler gode venner før jul, drikker gløgg og julete, spiser pepperkaker, hører på gamle juleplater, og i år så vi til og med film. En av mine årlige juleklassikerfilmtradisjoner - "White Christmas" med Bing Crosby, Danny Kaye, Vera Ellen og den praktfulle Rosemary Clooney. 
Julepynten er jo ikke kommet på plass ennå, men noe av den ligger stablet oppå skjenken. Bling bling. Vi beundret den fine julestjerna vår. Bing croonet det beste kan kunne. Mele Kalikimaka is the thing to saaay...


Vår triple amaryllis har pr nå sju blomster. Samtidig. 


En av gjestene hadde med seg sjokolade fra Sebastian Bruno, en annen hadde med hjemmelaget chai-te. 


Vanlig avfall i slike sammenhenger. 


Polkagriser fra Flickorna Kanold. Og ute på verandaen så det ca sånn ut. 


Vår aller beste førjulstradisjon!9 kommentarer:

Maja sa...

Så koselig du har det!! Det er en kjempegod idé. Vi er en gjeng som har pleid å gå ut på "julebord" sammen, men i år fulgte vi ditt eksempel (husker du har skrevet om det tidligere), og samlet oss hos en av oss og bare slappet av. Skikkelig digg.

Anonym sa...

Så herlige bilder du tar! Du har virkelig sansen....

Stine Arkeologine sa...

Ser ut som en veldig hyggelig tradisjon å glede seg til hvert år!

Fin julestjerne, og for et fint serveringsbrett med dompaper! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Takk for det! Jeg synes også ofte det er koseligst å henge hjemme hos noen, hyggelig at dere har fulgt vår tradisjon!

Anonym: Tusen takk!

Stine Arkeologine: Absolutt veldig hyggelig! Dompapene er egentlig en gammel innrammet juleplakat! Står på kjøkkenbenken i mangel av sted å henge den opp, hehe.

Isolde sa...

Ville bare si tusen takk for pepperkakeoppskriften! Jeg brukte den i går og resultatet var upåklagelig! Tusen takk og god førjulstid!

Line sa...

Heldige glamourbibliotekar-venner. Skulle ønske noen kunne invitere meg på noe sånt.. Men det er vel nettopp da man selv bør ta initiativ, tenker jeg. Skal høre med et par venner om de kan komme over i kveld :)

togpiken sa...

Så koselig! Jeg og min kjæreste har også hatt et par små uformelle sammenkomster i desember. Noen ble invitert på pepperkakebaking med gløgg (med amaretto i for dem som ville ha det!), og noen er invitert på adventskakao. Enkelt og rimelig å stelle i stand og uformelt og lett å lene seg tilbake og bare slappe av i hverandres selskap. Det er kjekt med julebord og den slags, men det har også en tendens til å kunne ta en del energi, merker jeg. Dette er derimot en god måte å både slappe av og være sosial på. Tommel-opp for det enkle! God siste søndag i advent :)

Marianne sa...

Det ser helt, helt perfekt ut.

Glamourbibliotekaren sa...

Isolde: Så bra! Ja, den er helt utmerket, den oppskrifta.

Line: Ja, man må ta initiativ selv! Håper du fikk en hyggelig kveld!

Togpiken: Enig, og jeg er generelt ikke særlig glad i julebord, så slike sammenkomster er helt ypperlig for min del.

Marianne: Takk for det! Hyggelig var det i allefall!

Populære innlegg