torsdag, desember 04, 2014

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 4


Ah. Julete. Det finnes så mange gode. For noen år siden da Le Palais des Thés akkurat hadde kommet til Norge, fikk jeg deres Cachemire rett før jul av min snille mann. Den er helt perfekt som julete! En blanding av svart og grønn te, med sitrus, nellik og kanel osv - men ikke altfor voldsom. Jeg skal kjøpe en ny boks en av disse dagene; fjorårets er sørgelig tom. 

Om noen dager skal jeg kjøpe inn de faste jeg har hvert år, på vår årlige førjulstur til Göteborg. Lusse-te og glögg-te! Som i fjor har jeg Harney & Sons sin White Christmas Tea, og jeg har den fine på bildet over her - den er dog to år gammel nå, så jeg er spent på om det er noen smak igjen. Men den er fin å se på! Eisprinzessin fra KaDeWe i Berlin. Aromatisierte Schwartzteemischung mit Zucker-Eiskristallen!

Ellers har jeg testet ut Marks&Spencer sin, som viste seg å være en blanding av svarte teer uten noe som helst julepreg, og Kremmerhuset sin, som var i overkant syntetisk.  Jeg kommer nok til å ta en sving nedi gata en dag og kjøpe adventsteen til en av tehusene også. Man må ha en del å velge blant, det er ikke så farlig om man ikke rekker å drikke opp absolutt alt. 

Hvilke er deres favoritter?  

(I min egen kalender fra Tante T: Kenya Marinyn GFOP1. Svart te fra Kenya, med innslag av frukt og blomster.) 

17 kommentarer:

Glamourbibliotekaren sa...

Maren - jeg har merka meg at du er glad i Stockfleth sin! :)

Maja sa...

Jeg liker den fra tebutikken i Bogstadveien! :)

Glamourlektoren sa...

Var innom Le Palais des Thés forleden og kjøpte deres julevariant av chai-te. Den var nydelig! De har jo smaksprøver fra samovar, og man blir tatt imot som en dronning, nesten, men på en hyggelig måte! Det ble også venninnejulegaver i form av denne juleteen, hyggelig innpakket.

Synne sa...

Jeg synes chai passer godt før jul, men den bør aller helst drikkes hos Fuglen, for der knuser de krydderet for hånd ved hver bestilling og lager den beste i byen!

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Ja, den er god!

Glamourlektoren: Absolutt fine gaver! Blir alltid glad for te :)

Synne: Ah, bra tips!

Maren sa...

Ja, det har du helt rett i at jeg er! :) Den er ikke for voldsom eller for syntetisk, synes jeg, for det er jeg enig i at de fort kan bli. Det var helt tilfeldig at det ble min utvalgte, hihi, jeg kjøpte den første gang det året jeg flytta hjemmefra. Og hvert år siden det, derfor må den jo bare være på plass for at det skal bli ordentlig advent og jul. I år vurderer jeg Cachemire også, den fikk jeg i gave et år, helt nydelig!

Glamourbibliotekaren sa...

Da skal jeg prøve Stockfleth sin også! :)

Elin F. sa...

Hei. Må bare tipse deg om denne :
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-30289800

Audrey Hepburn-utstilling!

Elin
(ps - takk igjen for It Was Mine-hjelpen!)

Glamourbibliotekaren sa...

Elin F: Oi! Tusen takk for tipset!! Nydelige bilder, må prøve å komme meg dit. Var på Audrey-utstilling i Nice for ti år siden, da var det Bob Willoughby sine bilder.. himmelsk!

Anaruh sa...

Etter tips fra bla Maren kjøpte jeg Stockfleth sine (jule-te og advents-te) nå i år. Kanskje jeg hadde for høye forventninger, men jeg ble egentlig litt skuffet. Adventsteen minnet mest om høst, med sin smak av eple og kanel. Juleteen inneholder nype i tillegg til svart te og krydder, og det blir litt vel fruktig og syrlig for min smak. Begge var helt ok, men ikke akkurat det jeg hadde forventet...

Ellers er jeg enig i at Cachemire er veldig god, den beste synes jeg. I tillegg har jeg No. 25 fra Le Palais, som også er en julefavoritt.

Kjersti sa...

Takk for påminnelsen! Nå har jeg gravd fram en julete jeg fikk i gave i fjor, fra innerst i skapet med te-beholdningen. Jeg hadde så mye julete i fjor at denne ble gjemt bort. Nå skal den testes!

Josefine sa...

Jeg har pleid å kjøpe den grønne varianten av No.25 fra Le Palais des Thés, men i år ble jeg anbefalt en ny grønn julechai. Litt mer appelsinsmak, men fortsatt veldig god! Har tidligere hatt jule- og adventste fra Te og Kaffe i Bogstadveien, mener å huske at de også var gode.

glow sa...

Kusmi har ny julete i år og den er kjempegod! eneste som er ganske dumt er at de bare selger den i den store juleboksen, så prisen blir veldig høy. Men du får MYE te (250 g tror jeg?) og veldig fin boks da :)

fivrelden sa...

Jeg drikker mye te til jul, men jeg foretrekker faktisk påsketeen. Synes ofte at det som markedsføres som julete egentlig ikke gir like mye. Kanskje bare fordommer ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Anaruh: Cachemire er topp!

Kjersti: Håper smaken har holdt seg!

Josefine: Ja, handler ofte sånt i Bogstadveien.

Glow: Da får man håpe at smaken holder i et par år, minst..

Fivrelden: Påskete er helt klart mye bedre enn julete! Det er blitt slått fast flere ganger her i bloggen :) Men alt til sin tid.

KariM sa...

Mørketidste fra tebutikken i Tromsø sentrum. Har ennå til gode å finne en (før)julete som overgår den. Synd den bare selges i Tromsø, for her jeg sitter er det mange, mange mil dit.

Ingerid sa...

Jeg slenger meg på, for jeg har adventskalender fra English Tea Shop (= ny for meg, men de hadde den på min lokale Jernia). Den er ikke så verst, litt mye peppermynte i noen av teene. Men her om dagen hadde den en blanding som het Sleigh Ride. Det er virkelig den beste julekrydder og sitrusblandingen jeg har smakt! Mild og velbalansert, med akkurat de riktige smakene. Så nå gjelder det å finne denne et eller annet sted - Jernia har jo ikke akkurat te i sitt vanlige sortiment!

Populære innlegg