mandag, februar 16, 2015

Birdman (2014)


En av de beste av årets Oscar-nominerte! Fine bilder, fin filming, gode skuespillere, bra historie, og passe mange quirks til at den ikke blir klisjé-Hollywoodsk. Jeg kommer nok til å heie på "Boyhood" i kategorien beste film og regi, men jeg håper Michael Keaton får prisen for beste hovedrolle - og at "Birdman" får prisen for beste filming. I tillegg var musikken helt ypperlig, Mahler, Ravel og Rakhmaninov, og selvfølgelig de aller mest New York-stemningsskapende lydene noensinne - jazztrommesettet. Trommis Brian Blade, en av de kuleste jeg vet, og som jeg har hørt maaange ganger på konsert (senest med Wayne Shorter i høst), stod bak beatsene som virkelig var prikken over i'en i denne filmen. 

Musikk i film, altså. Og da mener jeg ikke original scores, det får filmmusikk-komponistene ta seg av - men musikk som allerede eksisterer og som man plukker ut til en film, som skal gi stemning og dybde til bildene. Det er så viktig at man velger riktig!! Man kan ikke bare ta hva som helst. Jeg blir alltid glad når jeg hører at de har gjort seg flid med akkurat denne jobben. 


2 kommentarer:

Hermia sa...

Ja, visst var den bra! Av de nominerade jag sett tror jag på Birdman eller Boyhood, så starka båda två. Men svag är jag också för The Grand Budapest Hotel.. Det blir så spännande att se hur det går!

Anonym sa...

Michael Keaton er en ekstremt overbevisende skuespiller. Jeg så han i en film en gang som nesten tok rotta på meg for å si det sånn, han spilte psykopatisk leieboer hos en kvinne som leide ut i huset sitt. Herremin...
huff den filmen var fæl!

Populære innlegg