torsdag, februar 19, 2015

Pretty in Pink (1986)

Jeg har venner som har kino på jobben! Det må man jo utnytte. For eksempel til å se bratpack-filmer på en februar-onsdag.
  
Som tenåring hadde jeg en megacrush på Andrew McCarthy.....men nå ser jeg jo at det er DUCKIE som er den beste!!
Ikke minst på grunn av følgende Otis Redding-tolking:Jeg var for liten til å se den på kino da den kom, men så den på VHS noen år senere og falt pladask. Alle bratpackfilmene, alt med Molly Ringwald, Andrew McCarthy, Judd Nelson, Robert Downey jr, hele den generasjonen. Jeg er så inderlig takknemlig for å ha opplevd hele åttitallet, det kom så mye HERLIG ut av det tiåret - både filmer, tv-serier, musikk ikke minst - og selv om man på glesbygden ikke akkurat hadde proms og dates og tilgang til særlig mye av noe som helst av teenage-glamour, så var det desto mer eksotisk og eventyrlig hver gang man så en film for vår målgruppe, musikkvideoer på tv, blaff fra det store utland. 

Dette var før internett. Jeg er svært takknemlig for å ha opplevd den tiden. 

 Og for å sitere Lorelai Gilmore, om Molly Ringwald - som forøvrig hadde bursdag i går da vi så denne filmen: 

"She's my generation's Audrey Hepburn."

8 kommentarer:

Maje sa...

Oh, the memories! Takk for denne. Det var også en av mine yndligsfilmer selv om jeg var for ung til å se den da den kom. Var nok godt innpå 90-tallet før jeg så den. Det samme for "Breakfast club" og "Sixteen candles" mfl. Er forresten enig med Lorelai Gilmore på sitatet der..

Synne sa...

Å, denne har jeg på lista mi! Jeg er for ung for disse filmene (er født i 1987), men jeg synes likevel at de er kjempemorsomme å se i dag!

Linn sa...

Vidunderlig film :)

Trude sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Trude sa...

Herlig! Jeg er så enig i din kommentar om at du er glad du opplevde livet før internett - det hadde mye verdi man kanskje går glipp av i dag.

Ellers var jeg mest interessert i Rob Lowe og favorittfilmen var "St. Elmo's Fire". Ja det var tider :-))

Bagita sa...

Søteste 80-tallsfilmen :-) Scenen fra biblioteket hvor hovedpersonene chatter er helt magisk.

Ingunn sa...

jeg husker storesøstra mi hadde den plakaten! Hun digga Andrew, jeg likte bedre han andre, selv om jeg ikke så filmen før mange år senere :)

Anonym sa...

Elsk! Som 77-modell kunne eg ikkje vore meir enig

Populære innlegg