lørdag, april 11, 2015

Ønskeinnlegg: Hverdagsporselen
Da jeg spurte dere om dere hadde noen ønsker til denne bloggen, kom følgende fra Ingunn:

"Jeg har lyst til å se mer av hverdagsporselenet ditt, hva du spiser frokost av til daglig og sånt. Håper ikke det høres rart ut :-) Jeg er bare veldig glad i porselen!"


Det føltes kanskje litt rart å fotografere inni kjøkkenskapene våre, haha, men jeg tar absolutt utfordringen din!
Kjøkkenglass og asjetter vi bruker til hverdags - alt er arvet eller fra loppemarked. Et arsenal av mummikopper, stort sett fått i presang - de er jo perfekte til morgenteen!Så litt om det som står i hyllene på veggen: To par tekopper som ikke er fra loppis - de blå og hvite er fra Rijksmuseum, og de to andre kjøpte jeg i Risør for mange mange år siden. Mye i bruk, begge parene. 


Disse er kanskje aller hyppigst i bruk. 
Litt ymse skåler som brukes til frokostblanding, is, syltetøy, guacamole, hva som helst. De pastellfargede skålene er nye (altså ikke loppis, men fått i presang), den hvite skåla med blågrønt mønster er fra bryllupsporselenet vårt, resten av det på bildet er second-hand. 
Noen av tekannene jeg bruker oftest. Figgjo Grete, Figgjo Sissel og Gustavsberg Ceylon (Stig Lindberg)Vannmugger fra Porsgrund og Stavangerflint. En nærmere titt på hverdagsasjettene - de fleste er fra Figgjo og Stavangerflint. 
Sissel og Grete, disse har jeg mange av. Samt noen engelske. Middagstallerkenene er en blanding av gamle og nye - de store hvite underst er Jasper Conran fra Wedgwood, som vi fikk i bryllupsgave. 
Slike tefat bruker jeg til alt mulig - under blomsterpotter, til agurkskiver på frokostbordet, hva som helst. 

En tekopp dere har sett mye!


Vi har mao nesten bare servise som er arvet eller fra loppemarked. Jeg har samla så mange fine ting gjennom årenes løp, og det gjør virkelig ingenting om de ikke matcher 100% - tvertimot. Gjenbruk er både billig og miljøvennlig (win-win), og tingene man kan finne er gjerne holdbare og solide, delvis også unike, og man slipper å forholde seg til trendfokuset. Passer meg utmerket! 

14 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så mye lekkert! Koselig å se igjen mønstre fra barndommen :-) Jeg har også en del porselen fra loppis, glemmer liksom å bruke det, men skal jammen ta det fram og se hva som egner seg. God helg til deg!

fivrelden sa...

Ah, så mye fint. Jeg liker også å mikse, samt at jeg har endel av mummikrusene. :)

Sigrid sa...

Så innmari fine ting du har. Jeg har ca to frokosttallerkener, haha. Men jeg bor på studenthybel og er på jakt etter egen leilighet nå i vår, og da har jeg store planer om å ikke kjøpe alt kjøkkenutstyr på ikea, men heller på loppemarked. Dette var et inspirerende innlegg i så måte, takk for det!

Anonym sa...

Du og du, for et nydelig kjøkken! Takk for inspirasjonen, nå skal jeg rydde her hjemme.

Ine sa...

Så mye fint du har! Og ut i fra det vi ser på det øverste bildet, ser det ut til at du har et nydelig kjøkken :)

Anonym sa...

Kjempefint innlegg - takk!

Glamourbibliotekaren sa...

Elisabeth: Takk for det! God helg til deg også! :)

Fivreldren: Takk :)

Sigrid: Høres ut som en god idé! Lykke til! Det er moro å finne målebeger og mandelkverner og hjulvisper og sånt, jeg er alltid på jakt etter kvalitets-kjøkkenutstyr på loppis. :)

Anonym: Takk for det! :)

Ine: Tusen takk! :) Ja, det er et fint kjøkken, det er sant!

Anonym: Vel bekomme! :) Glad det falt i smak!

Ingunn sa...

Hei, så gøy at jeg fikk ønskeinnlegget mitt! Tusen takk for at du tok deg tid til å svare, og ikke minst for at du tok så mange bilder av hverdagsporselenet! Mye fint å se her, inspirerende til tusen :) Takk!

Maria sa...

Nydelig! Så mye fint porselen. Har det nettopp på samme måten, med nesten alt brukt/arvet/fra loppemarked, og at ikke alt passer sammen er bare litt av sjarmen :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: Bare hyggelig! :)

Maria: Koselig!

G sa...

Du har kjempemye fine saker ser jeg! Imponerende samling

Anonym sa...

Nydelig! Tusen takk for titten. :-)

Hilsen Hedda

Marsvinet sa...

Åh de grønne glassene har jeg også, etter farmor! Skulle så gjerne funnet fler, vet du kanskje hva de heter?

Glamourbibliotekaren sa...

G: Takk!

Hedda: Hyggelig!

Marsvinet: Det aner jeg dessverre ikke - tipper de var ganske merkeløse og billige egentlig. Men som sagt, vet ikke :)

Populære innlegg