søndag, april 19, 2015

Søndag i hagen

God søndag, kjære venner! Jeg har ligget ute i hagen og luket ugress siden før klokka ni. P2 og te har vært mine følgesvenner i disse timene, og nå tar jeg lunsjpause. Etterpå går jeg på igjen. Jeg har funnet ut at det tar i snitt litt over en time å rense hvert blomsterbed, i allefall når man ikke har gjort det siden i fjor. (Vi har seks store blomsterbed og mange mindre, samt en grønnsaksåker og to lavendelåkre.) Når plantene er såpass bittesmå som de er nå, må man ha litt kjennskap til dem for å se hva som er ugress og hva som faktisk er stjärnflocka/geranium/forglemmegei/akeleie osv. Jeg har lært mye i disse seks årene vi har bodd her! Men åå, så hyggelig det er å se de små bladene komme opp hvert år! Små venner som dukker opp, slike man ikke har sett på ei stund, men som trofast kommer tilbake hver vår. Det er viktig å være flink til å ta ugresset nå, så plantene får best mulig vekstforhold, så kan man heller kapitulere litt senere på sommeren når det er vanskeligere å komme til mellom de da mye større plantene.  Jeg står på kne, sitter på rompa, ligger på magen, luker og luker mens håret setter seg fast i rosebusker og torner, hendene mine blir oppskrapet og neglene fulle av jord. Og fuglene synger. For en herlig søndag! Og: ca 70 knopper på magnoliaen er på vei ut nå. Jeg lover å holde dere oppdatert!Etterpå, når de fleste bed er renset ferdig, skal jeg hvile i denne guddommelige guloransje saken.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Heldige du som har hage!!

Stine Arkeologine sa...

Da er vi minst to i dag (og sikkert mange flere)! :-) Jeg har raket sånn ca. en million kongler rundt hytta, ryddet greiner, satt ned løker og rensket fram skudd. Litt mindre arbeid enn hos deg siden skogen utgjør det meste av hagen. Men likevel nok til at dagen har vært tilbrakt ute. Den beste jobben! Gleder meg til å se bilder av alt som gror til hos dere! :-)

Glamoursykepleieren sa...

Så fint at hagesesongen er begynt i bloggen din! Siden forrige høst har jeg fått hage selv, en litt gammel en i et boligfelt, og det kribler sånn etter å begynne! Bildene fra hagen din har inspirert meg, og på en måte har jeg lyst til å skaffe meg alt du har (he,he, i hagen altså), for alt ser så fint ut, men samtidig har jeg lyst til å finne "min" stil. Har en sperre mot å kopiere andre kjenner jeg ;-) Men jeg spør likevel: skal du så noe i år, og isåfall når? Tipper det er omtrent samme herdingssone her jeg bor. Takk for inspirasjon ;-)

Anonym sa...

Var det ikke noen som etterlyste et "hage for dummies" innlegg da du spurte hva vi ville lese om her i bloggen?

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Oh yes!

Stine Arkeologine: Så koselig med skoghage! Bilder kommer, vær du trygg.

Glamoursykepleieren: Gratulerer med hage! Gamle hager er aller koseligst, man vet jo aldri hva som dukker opp. Det er lurt å vente et år med å gjøre de store endringene, få full oversikt over hva som finnes i hagen først. Kudos til deg for at du vil finne din stil framfor å "kopiere", det er jo aller morsomst å finne ut hva man liker best selv og følge sitt hjerte! Jeg kommer garantert til å så et eller annet, har ikke planlagt noe ennå. Lykke til! :)

Anonym: Jo det tror jeg det var, men jeg er ikke helt sikker på om jeg er den rette til å lage et slikt innlegg. Jeg kan godt skrive mer om hagearbeid og sånt, mine tanker osv, litt utpå våren. Men en direkte guide blir det vel neppe.

Populære innlegg