lørdag, april 04, 2015

Ti små negerbarn / Agatha Christie. - Oslo : Aschehoug, 1992. - 170 s.


Aldri en påske uten Agatha Christie! Jeg leser ikke særlig mye krim ellers i året, men i påska er det liksom høytid for britiske klassiske mysterier. "Ti små negerbarn" er jo en av hennes mest kjente, den baserer seg på den temmelig groteske barneregla som i allefall ikke jeg kjente til som barn (takk og pris), og handler om at ti mennesker som er fremmede for hverandre, blir invitert av en ukjent person til ei øde øy. Det de har til felles, viser det seg, er at alle på hver sin måte er skyld i et annet menneskes død, men uten å ha blitt dømt. Det skal de straffes for. Akkurat som i barneregla, dør de en etter en... Bra plot og passe skummel. 


1 kommentar:

Synne sa...

Dette var den første Christie-boka jeg leste, som tolvåring eller noe, og jeg liker den fortsatt veldig godt! (Hadde dessuten barneregla i bokform som liten, og syntes derfor det var ekstra gøy.) Så herlig utspekulert, hihi! Perfekt påskelektyre!
(Nå har jeg forresten rullet rundt her inne og hygget meg med alle innleggene dine fra påsken. Håper du har hatt en super ferie - det ser sånn ut!)

Populære innlegg