fredag, juni 19, 2015

Glamorøs fredag


God formiddag! I dag bytter vi ut Audrey med Grace for en gangs skyld, siden hun er så sommerlig der hun ligger i hengekøya! Jeg føler at dette bildet setter stemningen for denne dagen. Her er det en nydelig sommermorgen, jeg har akkurat drukket en kopp Söderte i sola og lest Morgenbladet, og vandret en runde i hagen og sett på hva som har skjedd det siste døgnet. Rosene spretter ut overalt, jeg tror det må dokumenteres ordentlig med et eget innlegg senere. 

Dagens duft er Gardenia fra Yves Rocher, ikke lenger i produksjon dessverre, antrekket er lett og enkelt, neglene sølvfargede, stråhatt på hodet. Egentlig skulle jeg bli med min elskede på spillejobb i Kristiansand i dag, men så kom jeg på at jeg er invitert i middagsselskap her i byen - og det vil jeg nødig gå glipp av. Helga er åpen og fin, eneste faste plan er kino, så det blir nok både lesing og radio og iste og slike hyggelige ting. Grubler litt på hva som blir årets sommerlitteratur - jeg har jo spart en del bøker som passer best å lese om sommeren, men samtidig vil jeg ikke låse meg for mye heller. Litt av gleden med bokvalg er jo å plukke noe som faller meg inn der og da!

NB! Fredagsrapporter mottas, tror vi nådde ny bunn-rekord i antall forrige fredag, hehe. Kom igjen folkens, alle er velkomne til å rapportere her, så benytt anledningen til å inspirere hverandre! Det er så hyggelig med litt interaktivitet, særlig på fredager. 

Ha en deilig dag alle sammen! Glad midsommar til alle svenske venner av denne bloggen! (Vi er mange nordmenn som er misunnelige på den tradisjonen!)


P.S. følg meg gjerne på instagram - jeg er @glamourbibliotekaren. 30 kommentarer:

Siri sa...

god fredag! Har kommet litt ut av kommentarmodus, men skal skjerpe meg. Elsker glamorøs fredag og må jo bidra litt selv også i blant, det er jeg helt med på. Jeg dufter av Chanel Chance, har på nye ballerinas og føler meg fin i fjorårets kjolevarp fra Indiska :-) Drømmer om Hellas-turen om en uke, skal på biblioteket og finne passende strandlektyre! Ha en fin fredag alle lesere, og særlig Glamourbibliotekaren!

Anonym sa...

Har nettopp nytt en kopp varm sjokolade på jobb i dette hustrige været.
Blå hettegenser, svarte bukser og hvite lette sko. Skal trene etter jobb, det gleder jeg meg til. Ellers blir det nok en rolig helg og det er bra :)
God helg!

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag!
Dagen min startet med nydelig pådekket frokostbord hos min snille kollega som lar meg få overnatte når kveldsmøtene her ute i periferien varer så lenge at jeg ikke rekker siste toget hjem til Oslo.
Nå gjør jeg unna arbeidsoppgavene mine i en fei, så jeg kan ta helg. Antrekket er casual, men i ettermiddag pakker jeg weekendbagen med sommerkjole og lesestoff, og setter meg på toget mot Sørlandet. Der skal jeg slappe av tre dager til ende, før jeg går løs på siste innspurt før sommerferien.

God helg til alle, ferierende og arbeidende!

Anonym sa...

Deilige bilder og deilig helg til deg også, Glamourbibliotekaren! Her jeg bor er det kaldt, men nå ble jeg litt varm innabords av å være her i det fine blogguniverset ditt. Hilsen fra nord!

Dahlia sa...

Jeg avslutter ukens arbeidsoppgaver, og om en time setter jeg mann og barn i bilen og kjører til mitt hjemsted. Det tar 6-7 timer, så her må vi holde på godt humør og tålmodighet. I helga blir det bryllup, på St.Hans blir det båttur og så skal vi en tur til Legoland også før uken er omme. Jeg gleder meg til noen netter i lånt sommerhus i Pøt strandby i Juelsminde. Aldri vært der før, men ser for meg at det blir helt nydelig. Håper også på en tur innom Ebeltoft, som jeg VET er helt nydelig. God helg, og god sommer!

barnebibliotekaren sa...

God formiddag!
Solen titter inn kontorvinduet, jeg rydder på pulten og forbereder den siste arbeidsuken før ferie. Glamoureffekter er t-skjorte med bling og en liten dæsj ck one summer.
I dag er hodet fylt av blandede følelser,- glade ønsker om lykke til en ung slektning som feirer kjærligheten og gifter seg med sin elskede i dag, og samtidig går tankene til en annen ung slektning som jeg fikk fryktelig triste nyheter om i går. Livet er skjørt og veldig urettferdig iblant.
I helgen skal jeg i 50-årslag til en venn, og på jobb i dag blir det sommerlunsj og kake for å feire en kollega som blir 40. Fine greier.
God sommerhelg til alle der ute!

S sa...

God fredag!
Dagen i dag er absolutt glamorøs: håret er nyklipt, været har begynt å bli litt bedre, vi skal på hytta, ungene har sommerferie og husbonden var tidlig ferdig på jobb så vi kan dra så snart alle har fått i seg frokost/lunsj. Helgas planer er aller mest å nyte luft og utsikt, men om været tillater det blir det arbeid med potetåker, maling utendørs og kanskje en båttur. Har også et strikkeprosjekt jeg skal i gang med som er fin-fint å holde på med, for da kan man føre en samtale samtidig.

Som nordlending setter man ekstra pris på oppholdsvær og fine temperaturer, det gjør noe med humøret og mulighetene man har for å oppholde seg utendørs. Så når været er bra blir man så veldig, veldig glad!

Ha en riktig fin fredag og god midtsommar til alle.

S

Trude sa...

God fredag fra Barcelona! Har akkurat kommet tilbake hit etter en deilig uke i Oslo hvor jeg gikk fra syrintre til syrintre for å lukte på den norske sommern - nydelig!
Her er planene for helga å dra på Sonar-festivalen i kveld. De bandene vi vil se spiller supersent, så det blir definitivt en siesta før vi drar :) Og på søndag kommer årets første feriegjest på besøk så det gleder vi oss til. Ellers blir det å sove i morgen tenker jeg, og kanskje litt hagearbeid når jeg har kommet meg opp en gang på formiddagen. God helg!

Maren sa...

God fredag! Min har begynt fint med frokost på verandaen sammen med mamma, i sol, med grønn te med rabarbra og solbriller på nesa. Håret er nyklippet, i går forsvant over ti cm og det er så deilig og lett og sommerlig. Helga skal tilbringes hjemme hos mor og far, med familiebesøk og bursdagsforberedelser og koselige avtaler med venninner. Også må jeg jo lese litt, såklart. God helg til alle!

Annette sa...

God fredag!
En travel dag på ingeniørkontoret er i gang, men jeg tar meg litt tidlig helg for å rekke en treningsøkt. Jeg og samboeren skal nemlig i bryllup i helga, til ei veldig god venninne. Hurra!

Synne sa...

Midtsommerhelg! Jeg skal i 30-årslag i kveld og i bryllup i morgen, så her er det høy festfaktor. Gleder meg stort til å bruke fine kjoler og drikke vin i godt selskap - det er tross alt noe av det beste jeg vet!
Inntil videre føles det også glamorøst med åpen balkongdør og blomster på bordet, samt Lübeck-marsipan til kaffen. (Kjæresten har vært på forretningsreise, hihi.)
Riktig god, glamøros fredag og god helg til alle!

Line sa...

Elevene har akkurat fått sommerferie og er på tur ut fra skolen nettopp nå, personalet skal ha kaffe, og i kveld skal ganske mange av oss ut og spise sjømat. Fra mandag blir det stille på biblioteket med utmerkede arbeidsforhold for sammenhengende arbeid. Men først er det en rolig helg med få planer. Regner med det blir noe ved og hage-arbeid hjemme, jeg venter gjødsel til vannplanene mine og noen nye vannplanter som må settes ut også.
God helg til glamourbibliotekaren og alle andre

koristen sa...

Ferien begynner om halvannen time, det er glamorøst, hurra! Antrekket er 3/4-jeans, sandaler og en svart-hvit-sølvbling-topp fra Praha. Sommerhåret er blondt, sommerneglene er gellakket i knallrosa og sølv, fornøyd med dem :-)

Etter jobb fyker jeg til jentehelg hos venninne ved koselige Gjøvik, så blir det noen dager på hytta. Malersaker og bøker ligger i bagasjen, gleder meg!

God helg og god sommer til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse :-)

Anonym sa...

Åh, Grace Kelly, en virkelig skjønnhet, og grønnrutet hengekøye er heller ikke feil. Håper på litt hagekos i helgen og at temeraturen i sjøen vil stige en del :) Gleder meg til god mat og vin i kveld, og ikke minst til hjemmelaget rabarbrapai. Vh Astrid

Anna Lovinda sa...

God helg fra Svalbard! Snøen ligger som valmuer (eller tistler, alt etter som hvordan man ser det) oppover fjellene her. Det er vakkert.
I morgen kommer et nytt cruiseskip til kai, og jeg har atter en gang tenkt å ikle meg aftenkjolen og speide etter Capt'n Stubing! :-D

Ine sa...

God fredag! Jeg sitter ved spisestuebordet og jobber med masteroppgaven min i dag, og tittet med lengsel ut på sola. Tar noen pauser på balkongen, hvor det spirer og gror som bare det! Jeg er nyklippet, og ikledd min favorittgenser samt en myk fin bukse. Ellers har jeg roser ved siden av meg, og et strikketøy i vakre farger som det er vanskelig å la ligge... Håper alle får en fin helg!

K sa...

God fredag! Jeg jobber hjemmefra i dag, på grunn av syk datter, og det er ganske godt å arbeide ved eget spisebord for en gangs skyld- og spise lunsj på verandaen. Jeg gleder meg over årstiden med roser og peoner snart klare til å springe ut. I helgen blir det forhåpentligvis rolig, jeg skal bl.a. lese ferdig Vidunderbarn av Roy Jakobsen.

Stine Arkeologine sa...

Jeg er syk i dag men prøver å gjøre dagen mest mulig glamorøs hjemme. En bukett med skogstjerner på bordet, hjemmelaget iste og Cary Grant og Katharine Hepburn i "Bringing up Baby" på skjermen hever sofalivet flere hakk! (En liten ulempe at filmen er morsom og at jeg begynner å hoste så det gjør vondt hver gang jeg ler, men hva ofrer man ikke for ikke for en time ren filmlykke). :-) Ute skinner sola, vi får snart koselig besøk og finværet skal kanskje vare hele helga. Gleder meg! Riktig god helg til dere alle. :-)

namnam sa...

God glamorøs fredag!
I dag var det for første gang i år varmt nok til at jeg lot håret lufttørke på vei til jobb - hurra! Sola skinner og endelig, endelig har jeg en helg hvor jeg ikke skal reise vekk, men bare gjøre koselige helgeting i egen by. Det kan knapt bli bedre.
Ønsker alle en prima helg!

Oda sa...

Endeleg sommarferie! Etter ein hektisk månad med altfor mykje skulearbeid har eg endeleg ein fredag i eit roleg tempo. Etter ein morgon med lang frukost og politiske diskusjonar (det har jo tross alt vore valg her i Danmark) skal dagen vidare bli brukt til å høyre på det nye albumet til Phaedra; Blackwinged night. Med det som soundtrack skal leilegheita vaskast og det skal pakkast før eg reiser til Norge for sommaren om nokre dagar. Seinare i dag blir det Game of Thrones- maraton med kompis og så konsert seint, seint i aften Eg har på meg min fine svarte kjole med rosa roser på og duftar av mi sambuars parfyme Coco Mademoiselle. Rigtig god weekend!

Anonym sa...

Jeg har en lang og flagrende kjole på, og etter en kort arbeidsdag på hjemmekontoret tar jeg nå fri resten av dagen og helgen. Jeg ser frem til en rolig helg med pusling i hagen (kommer sukkerertene snart?), matlaging og kanskje årets første bad. Det er herlig å ha en hel sommer foran seg! Som flere andre her på bloggen er jeg også igang med å planlegge sommerlektyren, fint å ha noe så hyggelig å gruble på. Ha en riktig god helg, glamourbibliotekaren og hennes lesere! H.

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby som bader i sol. Jeg tyvstarta glamouren i går kveld, ettersom jeg var i seilbåt utenfor Langsanden på Sandhornøya og hørte Violet Road spille konsert i kunst-prosjektet SALT. Det var utrolig fint, både konserten og hele resten av opplevelsen!

I dag er det fridag, og jeg skal straks gå en lang tur med hunden. Deretter blir det sanitetsvakt på StormenFest i kveld. Zoo og DDE er headlinere - ikke helt min musikk, altså, men satser på at publikum trives.

Ikke helt dagen for de store kles-eskapadene altså, men jeg skal i det minste ha mascara fra Max Factor på vippene. Og nyte solskinn hele natta.

Glamourlektoren sa...

Skulle nettopp nå forlate jobben, men ute er det skybrudd, så venter litt og kikker innom her. Lektorlivet går over i en roligere fase nå, og det er godt! Startet min glamorøse fredag med en grytidlig fotterapeut-time som gjorde føttene sommerklare. Deilig og kilen start på dagen! Deretter er elever sendt i ferie med "befaling" om å lese minst én norsk bok i sommer så de ikke glemmer norsk språk midt oppi all engelsken de leser og lytter til. Mange er glade i å lese når de har tid til det, så håper de følger henstillingen min.!

Jeg gleder meg til hageliv, hengekøye, svensk vestkyst, mat i det fri, fjellvandring og sist, men ikke minst å få rettefri og dermed få lest masse. Har både gamle og nye bøker på vent - mange påbegynte, men har ikke hatt roen til å fullføre så mye. Starter allerede i helgen med å fullføre Carl Frode Tillers tredje Innsirkling-bok. Der er det visst en spennende vending mot slutten :) Ellers skal jeg lage masse god vegetarmat i helgen, plukke opp en mann i mål som sykler laaaangt på landeveissykkel og luke skvallerkål i forsømte blomsterbed så peoner og roser får mer vekstkraft. Skal også sitte mye på trammen og klappe katter og drikke te og nyte sommerfølelsen - regn eller ikke!

God helg til alle!

Anonym sa...

Våkna i glamorøs sinnstilstand i dag. I går kveld var vi på midnattskonsert i ei kirke i området her. Rundt er det bølgende åkre, og alt er grønt, grønt, grønt! Åh, så vakkert... Oslo strykekvartett, Gimse og Tomter var blant de som spilte, og programmet var nordisk. Og så jeg som trodde jeg ikke likte Grieg... I går var det bare nydelig! Litt dagen derpå i dag, det har vært ei travel uke med avslutninger her og der. Nå har jeg henta "lånehunden" min og vi skal på hytta. Der vet jeg det er ull og fyring som gjelder, men ser en på kalenderen så er det da sommer?Så særlig glamorøs i påkledning er jeg ikke noen minutter før vi drar. Peiskos, ny te fra Perches, lesing og strikketøy og en rask tur ut, gjør nok susen oppe i fjellheimen. Tar gjerne i mot anbefalinger på god sommerlitteratur med godt språk, godt plot og relativt lettlest. God helg til dere alle, særlig til Glamourbibliotekaren! Nyt solglimtene! Hilsen Rufsetufsa

Anonym sa...

Avdelingens lunsj utendørs og sommerkjole i glade farger har vært dagens glamoureffekter. Mye kjekt å glede seg til i helgen, bl.a. hyttetur ved fjorden med gode venner inklusive alles barn/ungdommer.

Et lite skår i gleden; en fantastisk fin avslutning i går for 10 klassingen vår, høytidelig med flotte elever og hyggelige foreldre og lærere. Eksamenskarakteren ble først gjort kjent sammen med vitnemålsutdeling, og ble for vår sønn ikke det han håpet. Vondt å være forelder som ser sin håpefulle sloss med tårene på det som skulle være gledens dag. Noen "smell" må man ha, men synes allikevel at det er for tøft å få det på denne måten. En time før hadde gjort mye - tårer tørket og blikket vendt forover til nye utfordringer på videregående.

Vi planlegger i hvert fall en glamorøs feiring i kveld. Ti års skolegang er uansett verdt en kake.

God helg!

-lutt

Rannveig sa...

God fredag! Tenkte jeg skulle legge inn en rapport selv om fredagen går mot slutten. I dag hadde jeg en slitsom, men bra dag på jobben der vi ble ferdig med en stor del av et enda større prosjekt vi jobber med. Glamourfaktoren var et par av mine favorittøredobber (vintage og gave fra en venninne), samt en sommertopp jeg ikke har brukt siden sist sommer. Jeg håper sommerværet holder seg gjennom helgen slik at jeg kan ha på min nye stripete sommerkjole fra Hunkydory når jeg går ut med noen venninner i morgen kveld. Søndag blir avslappet med skogtur sammen med ungene. God helg til alle sammen! :)

Liv sa...

Denne fredagens stjernestund hadde jeg med barna og en meget saftig vannmelon ute på gressplenen. Gleder meg til rosestoff, jeg lærer (og inspireres) av hagen din, gode Glamourbibliotekar!

Løvemunn sa...

God fredagskveld! Endelig er to små trøtte typer i drømmeland, mannen er på tur og jeg har en stille stund for meg selv. Det har vært en laaang arbeidsuke, som ikke er helt over ennå. Takk til Terre d'Hermes, min rak-i-ryggen-parfyme som har holdt meg oppe gjennom hele uka. Ellers ingen pynt. Helga er blank, og det er deilig. God kveld til alle, og især
til Glamourbibilotekaren vi alle har så kjær ;-)

Anonym sa...

Det er blitt lørdag, men tar utfordringen din allikevel, kjære Glamourbibliotekar :-) Her midt i Norges land har vi ikke samme sommer som dere sørpå, men i går kom temperaturen opp mot 15 grader - hurra! Helgen skal tilbringes på gården som gode hobbybønder vi er, og ikke minst på Olav Duun stemne; kunstutstilling m kunst inspirert av hans bøker, kulturinnslag, bokbad på Jernaldergården, konserter og i morgen guidet fottur i det landskapet som inspirerte Duun så sterkt sammen med lokale Duun-eksperter og skuespiller Ståle Bjørnhaug som leser utdrag fra en av bøkene. Gleder meg! Fortsatt god helg til dere alle!

Anonym sa...

P.s. kommer det snart en Finn Stilen for juni?

Populære innlegg