tirsdag, juni 09, 2015

The Secret History / Donna Tartt. - London : Penguin, 1992. - 627 p.


Denne har stått i hylla ei stund. Imidlertid har hun jo kommet med en ny bok som får gode omtaler de fleste steder, også i kommentarfeltene her i bloggen (jeg vet at mange av dere har lest "The Goldfinch"), så jeg fant ut at jeg like gjerne kunne begynne på den første boka til Donna Tartt. Det er en slags krim, med handling fra et litt bortgjemt college i Vermont, hvor en håndfull unge mennesker studerer hos en gresk-professor og sjelden omgås med de andre studentene. Noe brutalt skjer, mye må dekkes over, noen blir ufrivillig trukket inn i det og manipulert til å mene at handlingene kan forsvares. Osv osv. 

Det var mye buzz omkring denne da den kom, og jeg har inntrykk av at den har hatt en jevn popularitet. Selv lar jeg meg ikke fenge helt av typen bok eller av tematikken, altså hemmelige klubber og allianser og seremonier og denslags. La oss si at den er en blanding av Fluenes Herre og frimurerlosjen, med en real dæsj av True Blood-sesong 2 - den med de dionysiske festene og menneskehjorter. 

Helt ok lesning, grei hengekøyebok, men ikke spesielt minneverdig etter min mening. 

1 kommentar:

Glamoursjefen sa...

Puh.... helt enig.... Ja, det var jo litt styr rundt den og jeg leste den for et par år siden, men godt å høre at det er flere som tenker som meg. 😄

Populære innlegg