fredag, august 07, 2015

Glamorøs fredag


God morgen alle sammen! Jeg befinner meg i Haugesund, som plus one for mannen min som spiller på jazzfestivalen her. Så langt har oppholdet bestått i hotellsengsøvn og god mat, og hvis noen har tips til hva man bør få med seg her i byen, kom med dem! Jeg har allerede fått noen forslag fra mine Instagramfølgere. (Obs - vi har ikke bil og kommer oss derfor ikke så langt ut av sentrum, med mindre vi kan ta buss da)

Dagens duft er Eau Dynamisante fra Clarins, og jeg har et lite prikkete silkeskjerf rundt halsen. Planen for dagen er å skrive noen kort! Dessuten tenker jeg ta med min mann på konditori, det gjør jeg alltid når vi er i andre byer. (Oslo har ikke et eneste klassisk konditori igjen, såvidt jeg vet.) Overpriset napoleonskake og begrenset utvalg av te er det som regel, men det er litt av sjarmen. Håper forøvrig kunstgalleriet er åpent, siden det var stengt da vi gikk dit i fjor.

Direkte sommervær er det jo ikke her heller, jammen har det vært en sommer i kontrast til fjorårets, men pyttsann. Ferie er det uansett! Man er da vant til norske somre, og pakker et varmt skjerf - til flyturen om ikke annet. Og en haug bøker såklart. To king size tekopper ble fraktet opp på rommet etter frokosten, og nå ser jeg gamle repriser av Melrose Place på en eller annen kanal. Jippi!

Ha en fin fredag alle sammen! Fredagsrapporter er svært velkomne!

Mvh eders Glamourbibliotekar.

19 kommentarer:

Miss Lemon sa...

God morgen! Jeg har nettopp våknet etter en god natts søvn. Ved siden av meg ligger min kaffedrikkende mann. I dag har vi vært gift i 20 dager, og i morgen skal vi i bryllup på nytt. Morgendagens bryllup blir nr tre for vår del, det første var vårt, de to andre venner og familie. Det har med andre ord vært en kjærlighetsfylt sommer, selv om solen har glimret med sitt fravær her på vestlandet ;-) Men litt glamour burde det helt klart bli, lakserosa glitrende kjole og vintage øredobber er pakket ned for anledningen :-) Ha en fortreffelig og glamorøs fredag i Sildebyen!

Anonym sa...

Første arbeidsuke etter ferie, og det har gått utrolig greit. Mange hyggelige kolleger. Men i dag er det stille her. Knapt en lyd i gangene.

Glamour: skjørt og bluse og skyhøye hæler :-)

Helgen ser ut til å bli super. I morgen har vi invitert venner til uformell middag og søndag er det bursdagsfeiring.

God helg!

- lutt

Anonym sa...

God fredag! Siste ferieuke går mot slutten, litt vemodig.. Men det blir en spennende høst på mange måter, mye å glede seg til. Dagens glamour er Chanel Cristalle og mammas gamle perler i ørene, og jeg skal innom biblioteket og se etter bøker jeg har blitt tipset om i denne bloggen. Haugesund: restaurantene langs brygga, særlig en italiensk, er bra. Husker ikke navn dessverre. God helg alle her inne!

HildeSofie sa...

God fredag formiddag! Kjolen er pakket, talen nesten ferdigskrevet, og jeg gjør meg klar for mange timer i bil sammen med min søster, vi skal også i bryllup i helgen, stor stas! Glamouren er med andre ord i hovedsak pakket ned i bagen, men jeg har på et lite diamantsmykke som jeg ikke har brukt på lenge. Duften er Coco Noir.

Jeg ser frem til å møte gamle kjente og familie i bryllupsfest, og til å spise masse god mat!

Riktig god helg til alle!

S sa...

God fredag!
Har vært på landet uten nett-tilgang i fem uker i strekk, så derfor har mine fredagsrapporter uteblitt. Er nå tilbake i "ordinær drift" og første arbeidsuke er snart over. Det har gått greit, og veldig godt å kjenne på at jeg egentlig er veldig glad i jobben min. Mitt faglige engasjement gir meg helt klart en ekstra dimensjon og gir motivasjon på trøtte dager.

Dagen startet med grått vær og stille frokost med husbonden (deilig med noen rolige minutter sammen mens ungene fortsatt sover). Deretter en hyggelig start på jobb med kaffe og prat med kolleger. Er nå i gang med dagens oppgaver, og det har så langt gått greit unna. Samtidig har skyene løst seg opp og havet ligger blikk-stille - og jeg kan også nyte utsikten fra kontorvinduet. Den ytre glamouren består i ei kortermet skjorte som jeg kjøpte i juni, men ikke fått brukt hitti i sommer...

Planene for helga er ikke så mange, men det blir god mat, litt husarbeid og feiring av ei lita jente.

God helg til alle!

S

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Etter én uke tilbake på jobb er jeg egentlig klar for mer ferie. Takk og lov for helg!
Dagens glamour er blå kjole og cardigan og bare legger. Håper at ettermiddagens varslede skybrudd ikke kommer før jeg har rukket meg hjem :)
Det fine med å komme hjem etter ferie er å få henge med venner man ikke har sett på flere uker. I helga blir det både gjensyn med fine unger og middags- og kinodate med bestevenninnene. Og kanskje et fjordbad?
Ønsker alle en prima helg!

Anonym sa...

Min andre jobbeuke etter ferie er i ferd med å ta slutt... har brukt litt tid på å komme i gang, men har klart det i år også. Er i ferd med å forsøke å bli glad i august og de påfølgende månedene, tror jeg skal klare det også.

Ble veldig inspirert av ditt innlegg om pensjonattilværelse på västkusten... har også vært en ørliten tur der i år, men fikk ikke nok!

Har på fint skjerf med litt sølvskimmer i, og fine franske tøysko, og et armband fra årets utflukt på nettopp Bohuslän.

Kan ikke hjelpe til med Haugesund tips, men er helt sikker på at dere finner på noe hyggelig.

God helg til alle.

Vh Astrid

Annette sa...

God fredag!
Dagen startet med en joggetur med Frøken Desibel på Bygdøy, det var deilig. Vi var heldigvis blitt ganske varme og turen nærmet seg slutten da øsregnet kom. Godt å ha noen tørre klær å skifte til etter dusjen.
Det var tungt å starte opp etter ferieukene på mandag, men det har ikke gått så verst. Arbeidsdagene blir mer og mer effektive nå, og i dag føler jeg meg nesten tilbake som normalt. Men ganske kjekt at det er helg om noen timer. I kveld får vi besøk av et vennepar, samboeren min skal lage middag, og deretter blir det brettspill.
Av glamoureffekter kan jeg nevne et langt og blomstrete omslagsskjørt i tungt stoff kjøpt på bruktbutikk for nesten ingenting. Det bringer glede både utenpå og inni :-)
Ha ei flott helg!

Tigram sa...

Siste sommarferiedag her. Starta i sofakroken med boka mi i morgonstille hus. Så tok rastløysa overhand og det vart ein roleg og nydeleg joggetur på våte stiar i duskregn. Resten av helga skal eg vere ved fjorden. Dagens glamour er fjorårets Italia-parfyme: "Acqua Nobile 1942". God helg, folk!

barnebibliotekaren sa...

Biblioteklivet er godt på vei inn i normalmodus,- de fleste sommergjestene har levert inn alle filmer, tegneserier og bøker de har lånt i ferien, og de "faste" lånerne er innom for å lese aviser og sette seg på venteliste på høstens bøker. Jeg har vært ute på høstens første bokprat/høytlesning på en SFO i dag,- det er veldig hyggelig å møte alle de små som er klare for skolestart, og som har massevis å dele med en besøkende bibliotekar :-)
Jeg har prikkete kjole og bare legger og dufter av Coco Mademoiselle. I helgen skal jeg og kjæresten på skalldyrkveld og ellers bare ta livet med ro. Litt lesing blir det garantert!

God helg til alle der ute!

Løvemunn sa...

Rød leppestift i den grå Oslodagen, dufter av favorittkombo Terre d'Hermes og CdG Avignon. Flotte utstillinger i Haugesund Billedgalleri denne sommeren, Knut Rumohr og verk fra samlingen. God te og brownies har de også. Etterpå kan du rusle opp til venstre og rundt hjørnet og ta en titt på Skåre kirke, tegnet av slottsarkitekt Grosch. Du skal kanskje dit, siden de holder konserter der under Sildajazzen. Nydelig havutsikt og bademuligheter hvis du går litt lenger nord i byen.

Løvemunn sa...

… Universitetsarkitekt ++ Grosch.

Frøken Desibel sa...

Snart, snart helg.

Startet som nevnt dagen med en våt løpetur med Annette. Det gjør ikke så mye når det ikke er så kaldt, men kunne godt spart meg for alt snegleslimet som satte seg under skoa etterpå...

Planene for helga er ikke så ambisiøse, heldigvis. Litt trening, noen ærend og sosialisering, kanskje en piknik, kanskje en tur i marka. Og så må jeg få orden på heimen etter at jeg flyttet tilbake fra København. Det er fortsatt litt kaos. Og når organsieringen er ferdig skal det feires med blomster:) Det er lenge siden nå!

Håper alle får en finfin helg:)

Lektor Tørrdal sa...

I dag er det bursdagen min, og den har blitt feiret med frokost med foreldre og tur i bruktbutikk. Venter på venner som skal drikke Pimms og spise kake.
Og jeg bør jo ikles en kjole og noen smykker vil jeg tro.

Stine Arkeologine sa...

Denne dagen har vært så full at den føles som to fredager på en gang! Startet grytidlig med løpetur i skogen før jobb, og etterpå har det gått slag i slag med så mange gjøremål og hendelser at nå sitter jeg her litt tommelomsk og stusser over at klokka virkelig ikke er mer enn halv seks? Planen er nå å se bittelitt mer av "The great lie" med Bette Davis og Mary Astor, og så stupe i seng samtidig med minstemann (dvs. klokka åtte). Har hatt en ny skjorte, roseparfyme og blomstrete bukse i dag, men nå er antrekket byttet ut med morgenkåpe. Velkommen, helg!

Ang. Haugesund ser jeg du har fått mange tips, ha en riktig fin kveld der! Og god helg og god natt til dere alle her inne! :-)

Stine Arkeologine sa...

..glemte å gratulere Lektor Tørrdal, til lykke med dagen! :-)

Tina80 sa...

Den første ferieuken har gått fort og de siste dagene her i varme Nice har flydd avgårde. Dagene har ett bedagelig tempo tilpasset varmen, med god og lang frokost ute, litt bading, lesing og soling. Idag var vi en tur i gamlebyen og vandret å vi spiste deilig is, må tilbake da det var mange valgmuligheter. Måtte ett kveldsbad til for å kjøle seg ned etter byturen. Ikke så mye glamour i varmen, men fikk da luftet en ny kjole :-)

Maren sa...

Jeg innledet helgen med den nye Woody Allen-filmen på kino. Og likte den godt! Resten av helga skal blant annet brukes til lesing, trening og testing av mine fire nye te-typer kjøpt med fra ferien i Stockholm. Deilig!

Fivrelden sa...

Den første arbeidsuka har gått til å bli vant til stedet og begynne på skolebøkene. Jeg begynner utlån om en kort uke og har masse å gjøre klart :) Ønsker alle en finfin helg.

Populære innlegg