fredag, august 28, 2015

Glamorøs fredag


God morgen! Det er fredag! Her på hjemmekontoret har jeg sittet og jobbet med Chopin siden klokka sju, så for en liten stund siden var det på tide med en liten te- og lesepause ute i morgensola. Den er lav nå! Tenk at det er siste ordinære sommerhelg. Den skal i allefall utnyttes. Satser på en dukkert i fjorden i lunsjpausen i dag! Ellers er jo hjemmekontor synonymt med ferske croissanter fra bakeriet borti gata, så jeg har tatt på meg min Breton-trøye fra Provence og MAC Redwood på leppene, og om en stund tar jeg markedskurven over armen og rusler bort. Bergman-festivalen fortsetter, så dette blir en fin helg. 

Dagens duft er White Zagora fra The Different Company, jeg har bursdags-Tiffany's-øredobbene på, og Twinings English Breakfast har vært morgenens te så langt. 

Håper dere har en riktig fin dag alle sammen, og hjertelig velkommen med fredagsrapportene deres i kommentarfeltet. 

mvh
Glamourbibliotekaren


16 kommentarer:

HildeSofie sa...

God fredag morgen! Jeg hilser fra det blide sørland. Jeg toget ned i går, i høljende regnvær, lyn og torden. Han jeg liker best i hele verden har dratt på jobb, og jeg er på plass på "hjemmekontoret", med en sovende hund ved siden av, og en mett og fornøyd pus som maler.

Jeg har te i koppen og NRK Ekko på radioen. Antrekket er hjemmekontorcasual, og duften er Chanel Noir.

Planer for helgen: Det blir nok litt jobbing, men jeg har bestilt en tur i skogen, jeg trenger å kjenne duften av våt skogsvei og høre kvitrende fugler. Og så blir det nok en tur på kino for å se Bølgen. Jeg er ikke så opptatt av katastrofefilmer, men det er jo litt artig med en norsk av typen.

God helg til alle!

Henriette sa...

For et friskt morgenbilde :-) Hurra for fredag, jeg har kjole på og gleder meg til kinodate med beste kusine i kveld. Kaffe latte i koppen (byens beste), dekadent mellommåltid i en papirpose ved siden av meg her (ok, det er en kanelsnurr), og et avlyst morgenmøte - kan det bli bedre? God fredag til alle her inne, og tusen takk for en nydelig blogg som gir meg mye glede i hverdagen! Er ganske ny leser, men har tenkt å pløye meg gjennom hele arkivet i løpet av høsten :) Avslutter herved min aller første fredagskommentar - hei hei!

Lotta sa...

Hurra for fredag! Og for strålende sol og krisp, klar, nesten høstaktig luft i Oslo. Elsker denne tida.
Jeg har startet dagen med litt intensiv skrivejobbing, og skal fortsette med det et par timer til, før jeg har to møter på rappen, og så blir det helg.
Dagens antrekk er en sjøgrønn bluse jeg kjøpte i London for flere år siden, og mine gode gamle travere av noen olabukser fra Filippa K.
I helga blir det besøk fra familie og tur i skogen.
God helg!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Dagens glamour består av en bra jobbdag hvor jeg (i hvert fall så langt) får unna arbeidsoppgavene i rykende fart. Jeg har god te i koppen og vet at jeg kommer hjem til en helgevasket leilighet i ettermiddag. Det er SÅ godt!
Har mange fine planer for helga, med lunsjtreff for studievennegjengen og bursdagsfeiring for en annen, fin venninne. Det skal nok også bli frokost på balkongen til tross for at finværet ser ut til å ha gitt seg for en stund, pluss planlegging av en liten utenlandstur i neste uke. Helg er topp!
Ønsker alle her inne en prima helg!

Maja sa...

Hjemmekontoret ditt høres fint ut :-) Tror jeg lar meg inspirere med striper og røde lepper, selv om min trøye bare er fra H&M og ikke Frankrike.. Sol på balkongen, bror hjemme fra Australia, middag hos mamma og pappa, dette blir en fin dag!

barnebibliotekaren sa...

God formiddag!
Solen skinner inn kontorvinduet, jeg er ajour med kontorarbeidet og begynner å få oversikt over kalenderen fremover. Til lunsj har en god kollega bakt ferske brød,- så det føles fantastisk glamorøst å slippe den vanlige knekkebrødmaten!
Jeg har nye jeans og dufter av ck in2u. Helgeplanene inkluderer 40-årsfest for en venninne, litt kake for å feire bonusdatterens bursdag og ellers skal jeg bare nyte livet og sommeren som fortsatt er med oss :-)

God glamorøs fredag og helg til alle!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Jeg er på ferie i Stavanger og våknet mykt i dag morges - det var en glamorøs start på dagen. Nå stråler sola utenfor vinduet og det er ikke riktig så lummert som det har vært i det siste, etter gårdagens lyn-og-torden-vær. Litt deilig.

Dagen tilbringes forholdsvis passivt, i og med at jeg sitter med en gipset fot, men etterhvert skal vi ta turen til Utsira og se på masse street art, i tillegg til øya selv. Menyen for helga lover også godt, så jeg tror det blir en særdeles glamorøs helg. Mangler bare å finne meg en ny leppestift, så er glamouren komplett!

Jeg skal også forsøke å lese ferdig bok to i Innsirkling-trilogien, som ligger i kofferten min akkurat nå.

God glamorøs fredag og helg til både vertinna og gjestene her inne!

Lektor Tørrdal sa...

Litt underskudd på glamourfølelse her i gården med innlevering på studiet. Dagens mest glamourøse tilskudd er Dyrberg og Kern ørepynt, og kafètur etterjobb med kollega. Håper kake hjelper på den lett paniskefølelsen over diktanalyse av vanskelig dikt.
Det som blir et høydepunkt er endelig å få gå til min magiske frisør som åpner ny salong og skal redde mitt kaotiske hår.

Clara sa...

Er hjemme i permisjon med baby, så glamouren er en smule nedtonet! :D Dagens antrekk er svarte capribukser og svart/hvitstripet ammetopp - som glamoureffekter har jeg rosa perlestuds i ørene, lancome leppestift og nyvasket hår. Det meste annet av smykker blir kontant revet istykker av små barnehender, så de ligger på vent til våren, og at jeg skal tilbake i jobb igjen. Dagens parfyme er Idylle av Guerlain, som jeg kjøpte på en høsttur til London det året den var ny, og som derfor minner meg om klar høstluft og tørt løv i Green Park. Etter to uker med helt fantastisk sommervær her nord, kjenner jeg at høsten bare kan komme! Er lei av sommerklærne, og lengter etter høstgarderoben, som er mye mer meg! (Innser at jeg kanskje kommer til å angre en smule på høstromantiseringen når regnet faktisk setter inn)

Akkurat nå sover babyen, og jeg har Margaret Atwoods Tjenerinnens beretning liggende klar, samt grønn earl grey innkjøpt hos Fortnum and Mason i koppen. Planene for helgen består foreløpig i bursdagsbesøk hos en liten barnehagevenninne av datteren min, filmkveld med mannen (Before I go to sleep med Nicole Kidman) og en pipedream om å få ryddet opp alle de ferdigvaskede men akk så ubrettede klærne på vaskerommet. God helg alle sammen!

Glamourlektoren sa...

Har sittet og hygget meg med fredagsglamourposten her og alle de fine og inspirerende kommentarene også. Godt å slappe av etter dagens undervisningsøkter! Nå kan jeg navnet på alle mine 54 nye elever - har to nye klasser i år i tillegg til en jeg kjenner fra i fjor. Det blir mange mennesker å bygge relasjoner med, og trinn 1 er å kjenne alle av navn og utseende :) Merker hvordan alt faller til ro i klasserommet når vi kjenner hverandre. En god følelse av kontroll og oversikt. Så nå en kopp te og besøk innom her før dagens siste gjøremål med kontorpulten.

Har nye olabukser, en "gammel" bluse som passer igjen (hurra!), litt av brunfargen sitter igjen ennå, og ballerinaene er sparket av. Holder på sommerfølelsen og planlegger badetur til både ferskvann og saltvann i løpet av helgen og å begynne å lese Sara Stridsbergs roman Beckomberga, som jeg har hørt mye bra om. Litt hagearbeid bør det også bli - da jeg har vært lat på lukefronten de siste ukene. Men det blomster da fint ennå uansett..

Ønsker god helg til alle!

Solbad sa...

Nå som ferien er over og jeg er tilbake på jobb, så kjennes i hvert fall fredagsfølelsen bedre! Denne helgen blir opptakt til litt glamour i hjemmet, da bad og leilighet skal klargjøres for baderomsoppussing. Så selv om det blir en jobbende helg, er det bra å glede seg til resultatet! Oppussingen er helt nødvendig, har ikke engang lys i lampa for tiden...så selv om resultatet blir ganske nøkternt i stil og pris vil det bli stor forskjell i daglig bruk! Og for øvrig kan jo helgens finvær nytes i ryddepausene...

Julia sa...

Begeistringen over studentlivet og diverse arbeidsoppgaver er, for å si det forsiktig, noe dempet nå for tiden, så jeg bestemte meg for å bruke god tid på kaffekopp 1, løpetur (med hyppige stopp for å plukke bjørnebær), dusj, kaffekopp 2, frokost ute iført stripete silkekjole, ærend før jeg omsider fant veien til biblioteket. Ikke hvilket som helst heller, men gode, gamle Duke Humphreys som har den beroligende og trygge duften av gamle bøker, treverk, malerier, pergament og kunnskap. Faktisk så ble det litt ekstra glamourøs fredag også, da en ny, helt klassisk olivgrønn Barbourjakke akkurat ble min. Et lenge vurdert, og likevel litt spontant kjøp. Britisk sommer - bring it on. Nå skal jeg jobbe, i morgen skal jeg møte noen venner i London, og ellers dessverre tilbringe bank holiday weekend på lesesalen. Nuvel. Pent er det nå her. Er faktisk veldig misunnelig på alle dere som kan bade! Themsen er liksom ikke like fristende...
Ønsker alle en riktig god helg!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har ny neglelakk og favorittparfymen! Bruker ikke parfyme så ofte så det føles veldig glamorøst. Og så har jeg hatt en hyggelig kafélunsj med sjokoladekake til dessert. Veldig fin avslutning på arbeidsuka. :-)

God helg alle sammen!

Marta sa...

Regnet høljar ned utanfor, og inne er det fint og koseleg. Skal ta nattoget i natt, så har fyrst og fremst kledd meg med tanke på det... Men det blir nok ein fin tur. No trur eg det blir nokre episodar av ein serie på meg, før eg må ut i vêret retning jernbanestasjonen. God fredagskveld og helg!

Tina80 sa...

Hektisk start på dagen når en forsover seg, men det gikk greit. Dagens glamour var omtrent helt nye klær og kunne bruke skjørt slik at brunfargen ble vist frem..

Arbeidsdagen gikk i ett, mye som skal planlegges for høsten, avklaringer og hvilke dager en skal være inne på kontoret. Det blir ikke mange dagene så høsten blir hektisk, men spennende.

I helgen skal jeg satse på å kvitte meg med forkjøelsen jeg har pådratt meg og så satser jeg på en loppemarkedsrunde med mamma. Og kanskje kommer mine kjære søstre også, slik at jeg får sett dem og vi alle tar oss en runde. Noe lesing må jeg også få gjort.
God helg :-)

Oda sa...

Fredagane mine er ofte den travlaste dagen i veka, så eg får ikkje rapportert her inne så ofte som eg gjerne skule ha gjort (difor denne friheiten til å rapportere såpass seint)

Min fredag besto i å forsøke å lande ordentlig i Danmark etter mange månedar i Norge. Det blei heldigvis takk godt hand om gjennom ein workshop vi hadde den her helga på mitt studie; nemlig i terapeutisk kropp og stemmebruk (eg simpelthen elskar musikkterapi). Eg hadde kledd meg opp i anledninga i min nyinnkjøpte second-hand kjole; mørke beige av økologisk bomull. Den har slike knappar i ryggen som gir ein Astrid Lindgren/Madicken- kjensle og med lommer framme. I håret hadde eg eit dyrt romamønstrete hårstrikk innkjøpt på Urban Outfitters i sommar.

Aftenen blei brukt med grilling og solnedgang nord for Limfjorden med gode venner, samt overnattingsbesøk bagefter. Håper alle gar hatt ei god helg!

Populære innlegg