lørdag, august 22, 2015

Pelargonia-bonanzaEn liten pause fra den steikende sola! Jeg sitter ute på verandaen og ser meg omkring, og slår fast at mine pelargonier er veldig fine for tiden - så de fortjener å få litt hederlig omtale. Jeg kjøper sjelden nye - jeg driver dem fram selv, tar avleggere og lager nye planter, overvintrer og klipper osv osv. Da er det ekstra morsomt at de er så flotte! I det ene hjørnet av verandaen står disse tre - en liten Mårbacka, en større og mer rosa variant, og en hvit. På en benk ved siden av står denne korallrosa. På gulvet står denne, som jeg trodde hadde vandret hen i vinter. Kun et par knusktørre stilker var igjen, men jeg ville gi den et forsøk til. Hurra! Det funka. Det samme med denne knallrosa på verandabordet. Stusselige greier i vår. Praktfull nå!En enda mer sjokkrosa som snart er avblomstret. I verandatrappa har jeg diverse rosafargede. Her sett ovenfra. 


I tillegg har jeg to stykker ute i hagen (i bergene), samt ti-tolv stykker inne, primært Mårbacka, men også et par knallrøde. For noen takknemlige planter dette er!

4 kommentarer:

Siri sa...

Så mange fine! Jeg elsker pelargonia, gleder meg til jeg får hage en dag og kan ha mange ute også. Enn så lenge har jeg dem inne i vinduskarmen på kjøkkenet :-) Men mine har aldri vært så frodige som dette. gjødsler du mye?

Anonym sa...

oi så fine de er! Jeg kjøpte en knallrosa i forrige uke, må prøve å få den til å overleve til over sommeren i allefall, he he

Kristin sa...

Det hadde vært gøy å lære! Crash-kurs i pelargonia-"avling" samt stell hadde vært gøy!! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Siri: Jeg gjødsler ganske ofte når de blomstrer i alle fall! :)

Anonym: Lykke til! :)

Kristin: Ja! Det finnes mange framgangsmåter på nettet, skrevet ned av mennesker som er mye flinkere enn meg, så jeg anbefaler heller å gjøre et lite googlesøk :)

Populære innlegg