fredag, september 04, 2015

Glamorøs fredagFredag igjen, hurra! En mildt sagt aktiv uke skal avsluttes med roligere tempo hjemme. Siden forrige fredag har det vært to sesongåpninger på konsertfronten, senest Oslofilharmonien i går kveld, tre kinofilmer på like mange dager, bursdagsfest, mange kafébesøk, personal sminke-shopper for venninne som snart står brud osv osv. Bare hyggelige ting, men veldig lite hjemmetid, så i helga blir det sneglefart. Har tenkt å lese ut "Klokkene ringer for deg", for selv om den er fordelt i to bind, er det snakk om tunge hardbacks fra 1952 - litt mye å schleppe rundt overalt hvor man går. 

Glamorøs fredag startet på en måte i går med en underlig opplevelse - tre japanske middelaldrende turist-menn ba om å få ta bilde av meg, mens de satt ved siden av meg på en benk - en etter en. I'm big in Japan! (Helt vanlig i følge min japansk-kyndige venninne, som er i mangt et japansk fotoalbum av samme årsak)   Et lite snev av kjendis-glamour der altså. Eller kanskje ikke. Jeg satt bare og så på den fine kveldshimmelen over fjorden ved Aker Brygge. Og vips, superstjerne i Japan. 

Dagens duft er Soir de Lune, neglelakken (knalloransje) kræsjer fullstendig med leppestiften (en slags gammelrosa), jeg er mer casual enn glamorøs - og hører på fin musikk! Dette er allerede en bra dag, håper dere også har fine dager! Skriv gjerne i kommentarfeltet, dere vet jo jeg blir glad for mange fredagsrapporter!


Og dere, viktigst av alt: 


Send FLUKT til 2434 (Redd Barna), til 2454 (Flyktninghjelpen) eller til 2272 (Røde Kors), meld deg som flyktningguide, og les Flyktninghjelpens tips til hvordan man ellers kan hjelpe. Vi kan alle bidra!! 


Mvh Glamourbibliotekaren

P.S. Og der inviterte en kollega meg med til Janacek-operapremiere i morgen. Tjing!!

17 kommentarer:

koristen sa...

Rosa bluse og rosa joggesko til jeansen, duften er Chanel No 5 Sensual Elixir. Litt vanskelig den parfymen, jeg elsker den, men den er "litt" intens, så jeg har problemer med å få brukt den. Har bestemt meg for å bruke den på glamorøse fredager i høst!

I går startet yogasesongen, merker det i ryggen, men det er deilig å være i gang med litt trening. I helgen blir det forhåpentligvis besøk hos venner, med turgåing, strikking, skravling og katteklapping :-)

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Stine Arkeologine sa...

God fredags morgen! Japanske turister har morsomme fotovaner. Jeg ble foreviget av en hel busslast japanske damer en gang, de ville at jeg skulle posere ved siden av et utstoppet elghode på Bryggen i Bergen og man kan jo ikke si nei når 50 smilende mennesker står rundt deg og med største oppriktighet og vennlighet gestikulerer fram et så beskjedent ønske. Et blinkskudd bevart for all ettertid i tilsvarende antall japanske fotoalbum! Her er det en ordentlig regnværsdag i dag. Jeg rakk ikke blomsterbutikk på vei til jobb, men gjett om jeg skal innom en på vei hjem. Foreløpig lyser jeg opp dagen med rød regnkåpe, rød leppestift, varm parfyme og en stor kopp kaffe. Gleder meg veldig til helga, med noen små koselige prosjekter sammen med barna (lage potetgull blant annet, minstemann får nesten ikke sove fordi han er så spent) og ellers få konkrete planer.

Riktig god helg alle sammen! :-)

Josefine sa...

God fredag! Min startet veldig glamorøst med yoga, det er etter min mening den beste måten å starte dagen på selvom jeg ikke har tid tild et hver dag. Jeg har tatt på meg et lærervikariat og jobber nå 50% ved siden av masterskriving, hvilket er litt av en kabal å få lagt! Men i dag er Blindern dag og jeg håper jeg får unnagjort en del!

Lektor Tørrdal sa...

I helgen er planen å komme seg på kafe, spise kake og ta med Vesaas "Fuglane" eller Kielland "Garman og Worse". Kanskje se om igjen Frida Hansen utstillingen på Stavanger Kunstmuseum (som har gratis inngang på lørdager), eller gå tur og se årets NuArt. I tillegg til årets første rettebunke, som jo alltid er en fest...

Maje sa...

Lys rosa neglelakk og en liten dusj med Coco Mademoiselle er alt av ytre glamour, men den indre glamourfaktoren er høy, for i kveld skal jeg i Operaen sammen med lillebroren min for å se Barbereren i Sevilla. Har ikke sett den på årevis, så det blir gøy. God helg!

Anonym sa...

God, glamorøs fredag! Eller, hva skal man si? Jeg kjenner jeg går helt i stykker av nyhetene om dagen, vi er så maktesløse i denne katastrofen.
Men. Akkurat nå sitter jeg og prøver å konsentrere meg om arbeidet. Stilen er casual, med mønstret bluse fra HM og olabukser. I helga skal vi besøke og få besøk av to vennefamilier, gå tur og ellers ta det rolig.
Skulle bare gjerne gått i en demonstrasjon, eller ett eller annet, jeg begynner å bli tullete over at det er så lite vi kan få gjort.
Ha en fin helg, alle sammen.
Lotta

Glamourbibliotekaren sa...

Lotta: Jeg vet akkurat hva du mener, maktesløs er ordet. Jeg er glad for at så mange stiller opp og vil hjelpe de som er kommet hit. Kokker lager mat, leger tilbyr legehjelp, vanlige mennesker donerer klær og husrom og vennlighet. Det vitner om at avisene, FrP-politikerne og kommentarfelt-trollene ikke har klart å ødelegge alt. Folk vil hjelpe! Og vi kan gi penger til organisasjonene som jobber for harde livet i katastrofeområdene, Redd Barna, Røde Kors osv. Da gjør vi i allefall noe :)

Anna sa...

Glamorøs fredag på hjemmekontor, og kjenner det er godt med en rolig avslutning på en tung uke. Som anonym over også sier, det gjør virkelig vondt dypt inne i hjertet mitt. Gråten sitter løst og jeg blir så frustrert over hvor lite jeg kan bidra med. Men har donert penger til Røde Kors og meldt meg inn i lokale grupper på facebook av typen "refugees welcome to Norway" lokallag. Vurderer å melde meg som frivillig i Røde Kors også. Samtidig blir jeg rørt over hvordan folk mobiliserer - deler ut mat, samler inn klær, på Tøyen kom det 5 spedbarn på én dag, og noen spurte på facebook om noen hadde vogner å avse, og på 1 time hadde de 5 bagvogner på plass! Over hele Europa ser vi at folk åpner armer, hjem og lokalsamfunn for flyktningene. Og jeg øyner et lite håp, langt der borte, om at denne katastrofen kan gjøre at vi sammen kan fordrive alt hatet.
I helgen skal jeg være med barna mine, leke, gå tur, og være takknemlig. Mandag skal jeg forhåndsstemme på et parti som tenker grønt og som ønsker at Norge skal ta inn flere flyktninger!

Lotta sa...

Enig med Anna og Glamourbibliotekaren, det har virkelig vært rørende å se alt engasjementet, og det er godt å i hvert fall få bidra med klær, og penger til organisasjonene, på sitt eget lille vis. I går og i dag har det bare vært nyhetene fra Ungarn, og fra strendene fra Hellas og Tyrkia, som gjør det så umenneskelig tungt likevel - omfanget av katastrofen er jo så enorm! Og hvor er politikerne?
Men, beklager avsporing, det er en STOR glede å se all menneskeligheten som vekkes, og litt kan vi jo være med på.
Fortsatt glamorøs og solidarisk fredag!
Lotta

Glamourbibliotekaren sa...

Lotta: Ikke beklag noe som helst, dette er ikke avsporing, dette er hva alle burde ha hovedfokus på.

Annette sa...

God fredag,
Takk for påminnelsen om å hjelpe. De siste dagers løping fra jobb til møter til trening gjør at det har vært lite tid til aksjon for å hjelpe de som trenger det mest. Da er det fint at nettbanken er så lett tilgjengelig.
Fredag er fint, siste arbeidsdagen i uka brukes til å få unna de oppgavene jeg kan før helga er her. Og da blir det besøk av flinke folk fra Tyskland som skal hjelpe oss i danseklubben til å bli flinkere til det vi gjør, nemlig å lære folk lindy hop. Satser på at det blir både lærerikt og sosialt:-)

Kammerpiken sa...

Glamorøs fredag.... det er i hvert fall fredag, og selv om jeg skal gjøre glamorøse ting som å kore for et av Norges beste liveband, så ligger sorgen og redselen som en klump i magen. Jeg har sendt penger til organisasjoner som gjør en fabelaktig jobb i den katastrofen vi nå ser, og jeg snakker om det til alle jeg møter. Jeg håper bare at jeg greier å stå i det; - fortsette å se bildene og de fortvilte menneskene, og ikke ende opp med å snu meg bort for å skåne meg selv. Ta vare på hverandre, og gi en varm klem til mennesker du møte på din vei - det er mange som trenger det.

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra Vesterålen! Dagen startet glamorøst; jeg våkna nemlig ved siden av hunde min! Han har vært hos foreldrene mine siden jeg knakk foten for ei stund siden, og nå er jeg endelig sammen med han igjen. Utrolig godt med litt pelskos!

Dagen føles glamorøs også på annet vis. Jeg har nyvaska jeans og ei kul t-skjorte på, siden jeg for det meste skal være innomhus i dag. Jeg strikker egendesignet skjerf til niese-julegave og gleder meg over at mønsteret er populært her og der, og på bordet ved siden av meg står en kopp eple-og-kanel-te i en mummikopp med Lille My. Etterpå blir det en kopp med Thé des Amants fra PdT. Neglene skal etterhvert få lakk på seg (Essie: Vested interest), både på fingrene og tærne. Jeg er dessverre fri (!) for min favorittparfyme, men neste fredag er den definitivt på plass igjen.

Helga blir også glamorøs - dagstur til Lofoten i morgen, i forbindelse med research til en artikkel, og gjensyn med ei barndomsvenninne på søndag en gang. Den største glamouren kommer dog på tirsdag; da får jeg nemlig av gipsen og kan gå som normalt igjen. Hurra!

God helg til både vertinna og andre!

.mette sa...

Ha. Jeg har blitt fotografert liggende foran et gjeng m japanere, i London foran the London Eye. Akkurat nå nyder jeg ferien på en gresk øy, hører på havet og drikker vann i bøtter og spann for her er det varmt. Glamouren for komme i aften. Lang kjole i indiska/etnisk stil og flate sandaler. .mette

namnam sa...

God glamorøs fredag!
I dag er det først og fremst en reise til Glasgow som forgyller dagen. Riktignok jobbreise, men moro likevel. Har aldri vært i Glasgow, så det blir stas.

I likhet med hva flere andre her skriver, er det mye som kjennes nokså hult og meningsløst sett i kontrast til all skrekk og gru som utspiller seg på Europas kyst i disse dager. Jeg har i dag fulgt et tips fra en klok dame jeg kjenner som skrev at selv om man kjenner seg maktesløs, kan man bidra med en dags arbeid. Jeg gikk derfor inn på statens lønnsregulativ (ettersom jeg er ansatt i en statlig bedrift) og slo opp dagssatsen for mitt lønnstrinn og overførte tilsvarende beløp til Flyktningehjelpen. Alle kan gjøre noe.

Ønsker dere alle en finfin helg!

Tigram sa...

Takk for påminning om å gi! Tjuvstarta helga i går med "Don Giovanni" i Operaen. Spesielt sopranen Ann-Helen Moen som Donna Anna kom til sin rett med Non mi dir, bell'idol mio. Her skin sola og eg er i ferd med å poste ein stor søknad. Så kan helga begynne. God fredag!

HildeSofie sa...

Riktig god fredag!
Jeg er på toget tilbake til Oslo, etter en dag på byråkratkontoret. Bare to uker igjen til jeg kun har den nye jobben å tenke på, det skal jammen bli godt! Jeg har hatt så mye å gjøre at jeg ikke har hatt særlig tid til nyheter den siste måneden, men de hjerteskjærende bildene av menneskeliv som går tapt i Middelhavet har jeg fått med meg. Uff. Takk for alle tipsene om hvor man kan gi!

Antrekket er sorte bukser og en gråmønstret tunika. Et rødt skjerf spriter opp. Duften er Coco Noir.

Helgen skal brukes til jobbing i nyjobben, men i tillegg har jeg besøk av en fin fyr, så litt fri og kos skal det bli. Og mandag har jeg bursdag, hurra!

Populære innlegg