fredag, november 13, 2015

Glamorøs fredag


God morgen fra hjemmekontoret! Ute er det klassisk november - mørkt, regn, vind (NB! Det ble sol og fint utover formiddagen, hurra!). Inne er det lunt og koselig, med levende lys og fin musikk. Johann Sebastian Bach står på planen, ikke uventet nå som det nærmer seg advent. Dagens første kanne te er Cachemire fra Les palais, min evige yndlings-førjuls-te. Denne bloggen er fin som supplement til min hukommelse, for nå kunne jeg akkurat lese i et innlegg fra 2008 at jeg fikk denne teen første gang rett før jul i 2007 av min elskede. Nå husker jeg! Siden har jeg hatt den i hus hvert år på denne tiden .

Dagens duft er Addict, antrekket er kjole og varme sokker, samt en og annen gjesp - det har blitt to sene kvelder med konserter denne uka også. Må konsertblogge snart. 

Ingen planer i morgen, kanskje rake løv? Og restaurant og konsert på søndag, jeg tror det blir en fin helg!

Håper dere har det fint, alle sammen, og hjertelig velkommen inn i kommentarfeltet med deres fredagsrapporter!

mvh
Glamourbibliotekaren

P.S.
En liten trudelutt med Roberta Flack til slutt:

25 kommentarer:

Anglofilia sa...

Mørkt, vått og litt vindfullt her i Rogaland, men varmt og hyggelig inne på kontoret. November er faktisk en av mine yndlingsmåneder (!), jeg syns den går så utrolig fort fram mot advent og alt det koselige som den tiden innebærer. Nyter synet av de bleke fargene, de etter hvert nakne grenene og løvet som virvler rundt i vinden. Helgen medfører litt husarbeid og opprydding etter litt oppussing, men ikke mer enn at det fremstår som lystbetont. Lørdag skal jeg på kino og se den siste James Bond-filmen, gleder meg masse og bare elsker det totalt overdrevne og virkelighetsfjerne ved de filmene. God helg til glamourbibliotekaren og alle andre!

KristinN sa...

Samme været over hele fjøla - men inne har vi det bra. Er på jobb, men tankene dreier seg om helgas prosjekt. Oppleves som uoverkommelig, men nå MÅ kjøkkenet pusses opp. Alt er revet så det er bare å bygge opp igjen. Glamoureffekten i dag er god kaffe. God helg til alle!

Eirin sa...

Her er det mørkt og litt snø på marken. Dagens antrekk er grå ullcardigan, svart skjørt og svart topp. I dag blir det oppgaveskriving og forelesning på universitetet. I kveld blir det fredagspizza og klesvask, skikkelig glamorøst med andre ord. I helgen skal jeg på boksalg på biblioteket, men ellers har jeg ingen planer. God helg!

Anonym sa...

Mye regn i Oslo i dag, men dagen glamour er et jeg klarte å stå opp, gå ut i regnet til en tidlig morgenyogaklasse. Nå sitter jeg på kontoret med en god kopp kaffe, og begynner så smått å få arbeidsoppgavene unna før helgen!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Enig med Anglofilia over at november er en undervurdert måned. Synes det er morsomt med vind og løv som fyker, og vel blir det mørkt tidlig, men da er det jo ekstra fint å kunne tenne lys og gjøre det hyggelig inne.
I dag er jeg passe fredagfin med svart skjørt og rutete bluse (med ulltrøye inni). Har en frisk rødfarge på leppene fra en leppestift av ukjent merke, og har en delvis vellykket hårdag. Helga tjuvstartet med Crimson Peak på kino i går kveld (utrolig vakker, om enn litt forutsigbar). Ellers blir det korseminar i helga og tur til nordvestlandet. Julemusikken skal til pers!
Ønsker alle dere glamorøse mennesker en prima helg!

Rada Sekretær sa...

Sitter og drikker en stor kopp kaffe, det får også bli glamoureffekten her, som KristinN sa.
Har Bo Kaspers på hjernen etter en strålende konsert i går, har gitt en plante ny blomsterjord, har puttet to små filleryer i vaskemaskinnen, nå skal jeg jobbe et par timer før jeg møter en venninne på kaffe, kanelbolle og skravl, så skal jeg hjem og vaske badet og ha middagen klar til min kjære kommer hjem.
Husmor-slæsh-fri-slæsh-arbeidsdag på en fredag er fint!

Oda sa...

God glamorøs fredag! Så fint bilete av Audrey var i dag.
Min dag byrja med at eg forsov meg til morgenyogaklasse (apropos anonym over her). Difor har morgonen våre stille og roleg med levande lys, mango-te, müsli og heimestudier. Her i Danmark høljar også regnet ned og det er eigentleg først no det byrjar å bli lyst. Eg høyrer på Haim og er enno ikkje så glamorøs. Det skal heldigvis endrast om nokre timar då eg skal pynte meg, pakke med nokre ting for så å køyre med ei studievenninde til hennar hus på andre sida av Jylland for ei arbeidsweekend, for deilige måltider og for forhåpentlegvis eindel musikk.

God helg til alle!

Stine Arkeologine sa...

November er tiden da farger viker plassen for form, det skrev Flora Thompson en gang og det er så fint og treffende sagt! Alle formene i naturen som har vært borte bak løvverk og sterke farger trer nå fram i sterk kontrast mot en blek novemberhimmel. Jeg er syk og hjemme i dag, men ikke så syk at det ikke er hyggelig å ligge med ullteppe på sofaen og se på utsikten gjennom vinduet, drikke te, høre på musikk og fyre i ovnen. Og klokka 15 er det "Now, voyager" på TV, som bestilt på en slik dag! Det blir ei rolig familiehelg her, og det blir fint. Ellers har jeg foregrepet tiden litt og tatt på Noa Perle, som jeg bruker mest i adventstiden fordi den er så lun og fin. (Observante minstemann spurte i dag tidlig: "Hvorfor lukter det jul?").

Riktig god fredag og helg alle sammen! :-)

Julia sa...

Veldig britisk vær her akkurat nå, enda resten av november har vært mild og overraskende fin. Stressende, men heldigvis ikke altfor grå og håpløs. Her er det delvis fortsatt løv på trærne og en og annen rose blomstrer fortsatt. Etter kaffekopp nr 2 skal jeg begynne å ta fatt på gjøremålslisten, og det gjør jeg ikledd en gammel blomstrete kjole, raggsokker og ny Rouge Allure Velvet (La Mysterièuse, innkjøpt i London på tirsdag som belønning for de siste ukers strev). Ingen planer for helgen bortsett fra litt trening, litt skriving, og ta igjen mye søvn. Ønsker alle en riktig god helg!

S sa...

God fredag!
Endelig en fredag hvor jeg har tid til å kommentere her inne. Dagene og ukene fyker avgårde mens jeg har alt for mye å gjøre på jobb og antall timer overtid bare stiger. Men jeg håper stadig på bedre tider.

Merker på formen at jeg har fått sovet godt og lenge nok i natt, så jeg kjenner at hode og kropp er med. Har alt hatt to møter denne dagen, og to gjenstår etter lunsj. Kanskje ikke så glamorøst antrekk, men cardigan og skjerf gjør at jeg føler meg fin og holder varmen samtidig. Planene for helga er å dra til hytta med familien og en god venn blir med som gjest. Det blir hyggelig med gode samtaler, god mat og noen turer ut for å nyte den for meg ultimate nord-norske natur med fjell og hav. Har med noen bøker også, sånn i tilfelle.

God helg i november.

S

Anonym sa...

God formiddag. Idag har jeg juksa litt med uniformen og tatt en privat, sort t-skjorte under dressjakka i stedet for bluse/hvit t-skjorte.Føler meg fin og litt vågal. Ellers er håret nyvasket og i en uryddig knute. Fredager er best. Gleder meg til arbeidsdagen er over, til hjemmelaget vegetarpizza og en rolig kveld i heimen.Ha en strålende helg. .mette

Anonym sa...

God fredag!
I dag er jeg hjemme med sykt barn, og på en sånn litt novembergrå dag er det veldig koselig. Vesla tasser rundt i pysjamas, er litt febervarm og slapp men i godt humør, så vi fyrer i peisen, spiser klementiner og har lest masse bøker, nå blir det straks kino i stua. Antrekket er sånn nedpåglamourøst, med min trofaste svarte ullgenser fra Arnie Says og olabukser fra Filippa K. Foreløpig ingen kosmetikk, men håret er nyvasket.
Det blir en rolig helg også. God helg til alle!
Lotta

Maje sa...

God fredag! Dagens glamoureffekt er et kjede i rødt, rosa og trefarger (sjelden jeg bruker sånne store smykker). Ellers er dagens duft Boss Jour som jeg liker så godt fordi den er så ren og enkel, og ellers litt rosa lipgloss. I ettermiddag skal jeg og datter på besøk til bestemor slik vi gjør hver fredag. I morgen blir det nok en liten tur på kafe før barnebursdag. Søndag skal vi til venner som bor litt for langt unna til at vi kan se dem hver helg. Sosial og aktiv helg foran oss.

Ellers gleder jeg meg til advent og prøver å planlegge godt i år slik at vi skal få tid til alle de små og store ting som gjør denne fantastiske førjulstiden så fin:) Jeg kjøpte clementiner her om dagen. Kunne ikke vente på å få litt julelukt i huset. God helg!

Liv sa...

Hei, fredag! I dag er jeg først og fremst trøtt. Det er ekstremt koselig og ekstremt utmattende å dele seng med to sett syklende barneføtter (i tillegg til barnas far). Dét tillater jeg meg å sukke oppgitt/henført over i dag. Det pussige er at jo trøttere jeg er, jo varere er jeg for inntrykk. Så nå har jeg jublet litt over det fine novembersitatet til Stine Arkeologine; det er jo helt sant! Helgens mest glamourøse innslag blir for øvrig en etterlengtet alenetur til hovedstaden; jeg skal treffe mine beste venninner!

Liv sa...

Huff. Uvettig bruk av semikolon, beklager. Hilsen norsklæreren

Henrikka sa...

Hadde en altfor kort natt på grunn av tidlig-tidlig flyavgang til annet sted i Norge. Husket heldigvis å finne frem klær før jeg la meg i går kveld, slik at jeg slapp å tenke når jeg stod opp kl. 04:30 i morges. Så nå er jeg iført hvit og oransje silkebluse med sorte "pen-jeans" og sort dressjakke. Dagens glamour (i tillegg til silkeblusen) er tanken på at jeg skal fly hjem igjen kl. 16 og kan sove leeeeeenge i morgen tidlig.

Ha en strålende glamorøs helg alle sammen!

Anonym sa...

God fredag. Hvilket vakkert solskinn det ble utpå dagen i Oslo! Det gjør så godt, og gir et skikkelig glamorøskick! Jeg har en behagelig og barsk påkledning idag med svarte sculpture tights og en løstsittende svart tynn cashmiregenser over. Sorte Hogan-sko og grått cashmireskjerf i halsen. Dagens duft Bvlgari BLV Notte - jeg synes den passer til november og årstiden. Dette var mitt aller første Glamorøs fredag-innlegg. God helg og ciao! anne

koristen sa...

Fredag igjen! Antrekket er jeans og en gammel, lilla genser, ikke særlig glamorøst, men duften er Vetyverio fra Diptyque. Den er deilig, og små englevinger i sølv i ørene hjelper også. Ingen store planer i helgen, bortsett fra å begynne å forberede neste, som blir både mer glamorøs og mer travel. Jeg har begynt å høre på julemusikk i smug, hihi.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Anna sa...

Här blev det sovmorgon till halv 10, jag var visst tröttare än jag trodde. Sedan en tur ut i hagen, plocka undan hagemöbler, kratta löv... Och fick jag minsann inte ihop till en liten blombukett - den sista för den här säsongen.
God helg!

Ina sa...

Farger viker plassen for form! Treffende på mange måter, også om mitt helsorte antrekk med gøyalt kimonopreg. Matches med tam dao, burgunderrøde negler og inspirende, om enn krevende arbeid som vil ta en del av helgen. Planlegger også litt yoga og lange frokoster. God helg, alle sammen!

Maren sa...

Fredagsjippi! Jeg er på vei hjem fra jobb og gleder meg til min hel egne glamourkveld: te, bok, pysj og gilmore girls. Juhu! I morgen skal jeg jobbe, men har deilig helgefølelse i kroppen allikevel. God helg!

Josefine sa...

Fredag, hurra! :) Etter jobb i dag gjorde jeg noe veldig glamorøst, jeg kjøpte meg nemlig en ny julekjole! :) Nå skal det ryddes litt i heimen, samboeren er ute og handler til middag så vi får se hva det blir. Rolig fredagskveld hjemme i dag, James Bond-fest (!) i morgen!

Anonym sa...

Fredag, o herlige fredag!

Marta sa...

Fredag! Blei ein lang morgon i dag, deretter ei god arbeidsøkt på skulen, etterfylgt av ryddig og klargjering til besøk av mamma. Trur ho kjem snart no, men kanskje eg rekk å gjera klar ei kanne te før ho kjem. God helg til alle!

Ingerid sa...

Å, fredag! Dagen ble tilbrakt i kjedelig antrekk, jeans og beige-brun genser. Jeg livet det opp med grønne øredobber. Meningen var å ha skikkelig rosa lebestift også, men det glemte jeg. Bak øret: Burberry Woman, siden det er høst. Det mest glamorøse var en ny ladning med Perchs Hvid creme the, som jeg ikke har hatt siden i fjor vinter. Helt herlig! God helg til alle!

Populære innlegg