tirsdag, desember 22, 2015

Årets førjulsselskap


I går kveld hadde vi det årlige førjulsselskapet her! Som tidligere nevnt - dette er laidback, et avbrekk i julestria, og vi drikker gløgg og te og spiser julebakst og glemmer hvert eneste år at dette blir et sukkersjokk uten like. Noe annet jeg glemmer, er å begynne tidlig nok med forberedelsene. Når det ringer på døra står mannen min og vasker badet mens jeg pælmer aviser og hauger av klær inn på gjesterommet og har glemt å skru på kokeplata der gløggen skulle ha blitt varm i tide - hvert år. (Men det er litt av sjarmen eller hva?)

Lang linduk, barlind fra hagen, levende lys og et tre på fot fikk være pynten, og rørstolene våre blir jo liksom plutselig juleaktige i den rette sammenhengen. 


Men jeg har pusset messing!


Og nøtteknekkernotene er på plass. 


Jeg serverte selvlagde ingefærkarameller som hadde klistra seg sammen. 


Og peppernøtter, dere vet. 


Og kokosmakroner!


Og denne karen, selvfølgelig, med varierende grad av good hair day. 


Juleteene mine er lina opp. 


Deler av soundtracket. 


Og nå, kjære lesere, ber jeg dere legge merke til min splitter nye fillerye! Er den ikke FIN?? Tre meter, i ulike grønn-nyanser med innslag av rosa og grått. Det er mamma som har vevd den. Jeg ble så glad!!
7 kommentarer:

Christina sa...

Det så urolig koselig ut! Nydelig filleryr, og ekstra kjekt når det er hjemmelaget.
Jeg lurte på om du vet noe om de to stolene i teak som du har på hver ende av spisebordet? Jeg har arvet seks sånne pluss tilhørende bord, men vet ingenting om dem.

Sylvia sa...

Nydelig fillerye! Jeg ønsker meg så veldig en vevstol, men er usikker på hvilke møbler som må ut for å få plass til en slik. :)

Ingrid sa...

Så koselig det ser ut. Heldige gjester! superkoselig stue også!

Anonym sa...

Inspirerende og stemningsfullt :-) Takk for titten! Fillerya er nydelig!

Glamourbibliotekaren sa...

Christina: Takk for det! Jeg vet ikke så mye om de stolene, annet enn at jeg betalte kr 25,- pr stk for dem på en bruktbutikk for en del år siden. Rygglenet er bittelitt bredere/høyere enn lignende stoler, så det kan tenkes at jeg har et par kopier av en klassiker :) Men gamle er de i allefall.

Sylvia: Det meste, haha! En vevstol tar fort opp et helt rom, har jeg inntrykk av. Men om man ønsker det høyt nok, er det jo en prioritering man kan gjøre!

Ingrid: Takk for det!

Anonym: Tusen takk! Ja, den er så fin!

Fagbibliotekaren sa...

Nydelig! Det ser skikkelig koselig ut hjemme hos deg, prøver å plukke opp noen tips her i bloggen :-)

Kjersti Nerum sa...

Åh, for en fin bloggpost!

Jeg lo høyt OG nikket gjenkjennende til "Når det ringer på døra står mannen min og vasker badet mens jeg pælmer aviser og hauger av klær inn på gjesterommet" - å pælme ting inn på et rom som ingen gjester skal inn på er liksom ganske standard her også :D
NYDELIG fillerye, gratulerer! Kjempefin, for en flink mor-veverske du har!

Og kudos for å vente til julaften med å pynte juletreet!
Jeg blir helt matt av alle som pynter trær helt i starten av desember, for så å liksom "hive ut" jula allerede tredje juledag, for da har man liksom fått nok.
Skrekk og gru - kan man ikke i hvert fall ha jul til Hellige tre kongers aften, eller deromkring?
(Nå skal det sies at jeg mega-kaster stein i glasshus, for vi har hatt juletre i noen uker allerede, men det er fordi vi reiser bort i jula, og skal vi ha litt jul hjemme må vi tyvstarte.)

God jul, kjære glamourbibliotekar!

Populære innlegg