onsdag, desember 02, 2015

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 2Når det nærmer seg jul kan man speede opp stemningen litt med velduftende ting. Man kan lage sin egen potpourri av epleskiver og kanelstenger, man kan brenne kongerøkelse fra apoteket (eller enda bedre: røkelse fra St. Olavs bokhandel), eller man kan kjøpe stjerneanis og legge fram i en skål eller som her; i adventstaken. Sniff! Man kan også være råflott og kjøpe et kvalitetsduftlys fra f.eks. Diptyque, jeg liker de som dufter peis og treverk. Har man tilgang til einer, er jo det absolutt noe man burde få tak i nå, det dufter himmelsk. Og selvfølgelig: lukt av julebakst.

Dessuten har vi jo klassikeren med nellikspiker i appelsin. (Har noen fått en appelsin-nellik-kalender til å holde seg helt til julaften?)


1 kommentar:

Glamourlektoren sa...

Den klassiske kongerøkelsen fra apoteket er på plass på peishylla, sammen med en tysk adventskalender i papir fra St Olav bokhandel. Har fått en tradisjon de siste årene med en slik kalender til meg selv der du åpner luker og ser et bilde. Tente stearinlys og ved i ovnen gir god duft i huset ved siden av røkelsen. Og bakst, selvsagt, men er ikke der riktig ennå pga mye kvelds- og helgearbeid for tiden. Men tar meg tid etter hvert!

Populære innlegg