søndag, desember 06, 2015

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 6

I disse elektronisk kommunikasjon-tider kan man ikke regne med at man får personlige brev i posten lenger. På den tiden det tar å skrive et brev og sende det, har man hatt muligheten til å fortelle mottageren det samme budskapet hundre ganger via et dusin andre kanaler. MEN: Julekort! Julekortet består, det blir man glad for å få, man legger det kanskje i en liten kurv som står på en kommode eller henger det opp på en tråd over peisen, og det er litt allemannseie. Andres julekort er stort sett lov å lese når de ligger framme.

Det er koselig å skrive kort, det er koselig å få kort, og hvis man tenker på det som en fin ting og ikke et stressmoment, er det ingen grunn til å la være å sende noen. Derfor nevner jeg det allerede nå, så finner dere kanskje tid til det i løpet av de neste ti-tolv dagene? Kjøp fine kort av veldedige organisasjoner (Unicefs julekort er kjempefine, og selges på Posten og hos alle bokhandlerkjedene), eller lag dem selv. Sett på en fin plate (eller Radio Glamourbibliotekars julesending), slå deg ned ved bordet med en kopp kakao og skriv så blekket spruter. Ingenting kan erstatte et håndskrevet julekort! 

Jeg pleier å kjøpe gamle julekort i antikvitetshandelen når jeg kommer over noen, og av og til på nett-bruktbutikker. I år har jeg f.eks. en bunke med fine kort fra gamle Sovjetunionen med tegnede figurer på. 

(Og husk: Skal man sende kort til utlandet, haster det med å få dem avgårde. Det er kanskje en del av dere som har fjernadoptivbarn, jeg har tre, og fikk heldigvis sendt kort til dem før helga.) 

6 kommentarer:

Hazel sa...

Åh hvor fint med sovjetiske julekort/nytårskort. Viser du dem mon på et tidspunkt? Jeg har virkelig et svagt punkt for deres æstetik, og hvordan de ofte blander tradition og teknologisk fremskridt. Det ser man ikke så ofte herhjemme. Skrev lidt om det sidste år: http://bedaardyret.blogspot.dk/2014/11/lidt-sovjetisk-julestemning.html

tonemor sa...

Gleder meg til å kskrive årets julekort, det er noe jeg prioriterer. De må ha en personlig vri, jeg er en klippelimesakskartongdame. Det har vært gullhjertepostkort, pepperkakemennpostkort, røde hjerter...alle store nok til adresse og frimerke på.

Glamourbibliotekaren sa...

Hazel: Jeg kan gjerne legge ut bilder av dem en gang! De er nok ikke så futuristiske som dine romskip-julekort, haha, de var fine!!

Tonemor: Høres koselig ut!

Ida sa...

Julekort er så koselig! Selv får jeg ikke så mange, men bruker å sende til alle tanter, onkler, søskenbarn og venner. I år har jeg fått sendt avgårde alle bortsett fra tre stykker. Et skal jeg levere personlig, og de andre to blir vel sendt i løpet av morgendagen tenker jeg. Synes julekortene fra UNICEF var utrolig fine i år! Fant noen med motiver fra Bakkebygdgrenda, mener det er Ilon Wiklund som står bak illustrasjonene. Utrolig fine hvert fall!

Glamourlektoren sa...

Håper postbudene får masse å gjøre i år med å levere ut julekort og annen koselig julepost! Jeg var hos min gamle, spreke mor i helgen, og så gleden i øynene hennes da årets første julekort ankom fra kusinen min. Da måtte kurven og krakken fram forbeholdt julepost. Forventning! Og som Glamourbibliotekaren sier - julepost er jo litt allemannseie - lov å kikke for besøkende. Koselig!

Glamourbibliotekaren sa...

Ida: Alltid veldig fine kort fra Unicef!

Glamourlektoren: Julekort er virkelig en fin tradisjon. Vi får gjøre vårt for at den skal overleve!

Populære innlegg