tirsdag, desember 29, 2015

Litt mer stemning


Jeg koser meg glugg hver eneste julemorgen! Jeg starter gjerne dagen med en film, helst noe i svart-hvitt eller i allefall med minst femti år på baken. Putebonanza i sofaen, pledd og god julete. Og levende lys. Og kongerøkelse! Bambi med avkuttet øretipp fikk jeg gratis i en bruktbutikk nettopp pga øret. 

(En 45-singel fra Rondo strykeensemble bak der, gamle norske julesanger,  samt Whams "Last Christmas" så klart.) 


Pynten på pianoet: Bach som alltid, samt en sør-amerikansk engel som jeg har fått av mormor, et grønt juletre i glass kjøpt på Mysterud for mange år siden, og en liten messingkrukke med barlind i. Og noen kongler. Og en blankpusset messinglysestake da, jeg tok for meg alle i år. 


En riktig old-school nissegjeng i papp! 11 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Så koselig det ser ut hos deg! (Har forresten akkurat den samme skåla som du har på stuebordet ditt, her brukes den til å servere poteter i. Fin!). :-)

Stine Arkeologine sa...

Apropos Mysterud - tenker stadig vekk når jeg lurer på hvor jeg skal få tak i noe praktisk, at jeg sikkert ville funnet det der. Håper den finnes ennå!

Anonym sa...

Mysterud er sørgelig nok nedlagt. Jeg gikk forbi for et par uker siden, og la merke til at utstillingsvinduene som tidligere har vært fylt av kopper og matbokser og isenkram nå var helt tomme. Den eneste trøsten er at det litt borti gata har åpnet frimerkeforretning. De har ikke skilter eller noenting, kun et A4-ark i vinduet avslører at det i det hele tatt er en butikk. Frimerker er selvsagt for spesielt interesserte, men mellom alle eiendomsmeglerkontorene som preger området er det jo litt sjarmerende at en frimerkeforhandler flytter inn. Men Mysterud er trist å miste!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, det er veldig synd at Mysterud er borte. Jeg var der ofte i de årene jeg bodde på Sagene, kjøpte alt fra vaskebøtte til parafin der, stearinlys og kjøkkenkluter og målebeger og leker osv. Samt min fineste rosetekopp! Men når kundene forsvinner er det jo ikke så lett å holde en butikk i gang. Nok et bevis på hvor viktig det er å handle hos de små selvstendige butikkene, framfor kjedene! Støtt opp om de små, ellers blir de borte.

Trude sa...

Noe av det koseligste jeg har sett i blogglandia i jula! Farger, rødt! Er helt fed up av alt svart hvitt grått industrielt og i hvertfall ikke rødt. Alle over stylete juletrær. Virker som om også juletrær har blitt et interiør fenomen nå, da jeg var liten var det barna som fikk pynte og bestemme over treet, men i blader og blogger nå ser det ut som at det er mor og far sitt ansvar også det og at det skal være mest mulig stilig og gjerne minst mulig farge. Trist synes jeg.

Ingunn sa...

God stemning :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Trude: Takk for det! :) Her går det ikke mye i trender i allefall.

Ingunn: Takk, hyggelig at du synes det!

Kultursnobb sa...

Kjære glamourbibliotekar,
Jeg skulle så gjerne hatt enda flere filmtips fra deg. Har sett mange av de gamle klassikerne på dine anbefalinger, og det er alltid en suksess! Takk for dine deilige innlegg i en travel hverdag.

Glamourbibliotekaren sa...

Hei og takk for hyggelig kommentar! Det kommer flere filmtips utover, jevnt og trutt, jeg har sett en god del i det siste :)

Kultursnobb sa...

Så herlig! Da gleder jeg meg. :) Barefoot in the Park er en stor favoritt hos meg, og vi deler samme entusiasme for Woody Allen. Det var også du som fikk meg til å glede meg over 80-tallsfilmer som Pretty in Pink. Av en eller annen grunn fikk jeg aldri sett disse i min ungdom, og har storkost meg med å se bratpack-filmene i etterkant. Jeg oppdaget også filmer som Att angöra en brygga gjennom bloggen din, fantastisk!

Glamourbibliotekaren sa...

Barefoot in the park er det lenge siden jeg har sett! Må finne den fram igjen. Woody, Bratpack og Hasse o Tage rager høyt her :)

Populære innlegg