fredag, januar 15, 2016

Glamorøs fredag


God morgen! Det er 15 minus i Oslo, tid for å pakke seg inn i de tjukkeste jakker og varmeste sko. Min glamorøse fredag starter hos frisøren, etterpå har jeg en kokosbolleavtale, i kveld skal jeg først på konsert og deretter på klubb, men før det skal jeg jammen kjøpe sesongens første tulipaner! Det er tulipanens dag! Et høydepunkt hvert år. 

Ellers inkluderer helgas planer både gjester, baking, og lesing foran ovnen (sistnevnte var kveldens aktivitet i går), så dette blir fint. Man må holde seg i varmen. Dagens duft er Byredo Palermo, frisyren min er Led Zeppelinsk for øyeblikket (men er som sagt på vei til frisøren), antrekket er varmt og arbeidsdagen skal vies Bach og Brahms.

Ha en fin dag alle sammen! Alle fredagsrapporter er velkomne, som vanlig!

25 kommentarer:

Line sa...

I nord er det også kaldt, men her inne på skolebiblioteket er det varmt. Etter jobb skal jeg gå innom lekebutikken hvor det er salg. Jeg er på jakt etter gevinster til et lotteri på barneklubben vår. I kveldinga feirer broren min bursdagen sin. Planer for helga ellers er å rense akvariet, gjøre litt håndarbeid, og ta det ganske rolig. God helg til glamourbibliotekaren og alle andre her

Stine Arkeologine sa...

Brrr, her er det også kaldt! Jeg er forkjøla og jobber hjemmefra i dag. Vedkassa er fylt til grensen av det fysisk mulige, antrekket er ull, ull, ull og på bordet står en stor kopp rykende, varm sjokolade fra apoteket (på salg til 70%, jeg hamstret!). Glamour å være varm, innendørs og i sitt eget hjem i dag, vi er heldige som kan være det. Riktig god helg alle sammen! :-)

Maje sa...

Herlig bilde i dagens utgave av glamorøs fredag:)

Her på Gjøvik er det kaldt, men det er et fantastisk vinterlandskap ute og sola sprer sine vakre stråler fra åskammen. Vinteren er nå flott også, da. Jeg er i mammapermisjon, så det er dårlig med glamour, men jeg rakk en dusj i dag og rene klær, og det anses for glamorøst nå for tiden. Ellers fyres det i ovnen og jeg har økologisk ammete i koppen (smaker anis for det meste). I helgen må jeg nok ta et tak med husarbeid og ellers blir det besøk hos foreldrene mine. Koselig! Kanskje jeg får lest ut boken min også (The Lake av Banana Yoshimoto)? God helg!

Ingerid sa...

Kaldt, kaldt, kaldt, men skitur i går kveld, under en small nymåne, var veldig glamorøst for meg. Antrekket er ull også her, nærmere bestemt turkis ullgenser. Helgen bringer flere skiturer, korte og lengre, med og uten barn. Glamourinnslaget kommer til å bli... tada! En ny variant av etter-ski-kos jeg prøvde ut i går: kveldsmat med både varm sjokolade (Green & Blacks er slett ikke dum) og te - i går var det arabisk krydderte. Og et lys på bordet, selvfølgelig. Det føltes veldig ekstravagant, det hele. God helg til alle!

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag! Jeg er på plass på et halvveis katorisk kontor - vi flytter om tre uker. Russian Earl Grey i koppen, P2 på radioen, og en lang liste med ting som skal gjøres i løpet av dagen, som vanlig. Antrekket er casual (og varmt!), men neglene er nylakkerte i Rouge Noir, og duften er YSL Homme.

I kveld skal jeg treffe gamle studievenner for vår årlige middag, og søndag blir det Tarantinofilm på kino med en venninne. Mellom det blir det som vanlig jobbing, men også litt fri, blant annet planlegger jeg fotbad, det er lenge siden sist! Jeg har også noen interessante artikler jeg har lyst til å lese. Det hele ledsages naturligvis av mengder med te. Og kanskje en kopp varm sjokolade?

Riktig god helg ønskes alle!

HildeSofie sa...

*katorisk? Kaotisk, selvsagt :-)

Glamourlektoren sa...

Pysj og ullskjerf (og en heftig forkjølelse) er dagens antrekk. Pysjen er riktignok skikkelig fin og blomstret og lekker, men håret, huden osv er jo en katastrofe. Må stable meg på bena og komme meg i dusjen nå for å gjennomføre noen av dagens planer på jobb - jeg er i en "the show must go on"-bransje.. Men tar minste motstands vei, og gleder meg til tilbakevenden til ulltepper, sprakende vedovn, levende lys og varm te om få timer.

Planen for helgen er å gjøre så lite som mulig! Julen er ryddet vekk, og det er vasket og fint overalt, men litt nakent blir det jo! Kompenserer med å stelle godt med de plantene som har overlevd julen (ungkatten gjør fremdeles kål på alle avskårne blomster..), gjøre yndlingsplassen ekstra innbydende - med et lammeskinn, matchende grått ullpledd og ny puff til å ha bena på, samt strikketøy i et gammelt, arvet trau. Ble litt sånn Home and Cottage-stil, som egentlig ikke er helt meg, men fint nå i januar. Gleder meg også over to Snowball-lyslykter fra Randsfjordglass plukket opp på Fretex til en billig penge her forleden. De tennes så fort jeg har anledning, og gir et nydelig skimmer på peishylla.

God helg i vinterkulda til forkjølede og friske!

Rotehovudet sa...

Like kaldt i Trondheim i dag! Eg har sove særs dårleg i natt, så tok fri frå førelesning for å ligge frampå. No skal eg stå opp, ta ein dusj og ete ein glamorøs frukost medan eg høyrer på radio, og etterpå skal eg få unnagjort litt kontorarbeid. Tulipanar og baking står faktisk på planen her òg denne helga, i tillegg til innkjøp av nye gardiner (vi har flytta inn i ei gammal bygardsleilegheit med store vindauge, og dei einaste gardinene vi har er nokre brungrå, tunge greier frå typen si gamle leilegheit. Dei hjelper ikkje akkurat til med å gjere dagane lysare i denne mørke årstida).

Ønskjer deg og alle andre ein god, glamorøs fredag og ei like glamorøs helg!

Anaruh sa...

God morgen! Jeg startet min fredag med en lang frokost med både te, ristet brød, litt yoghurt og en bolle fruktsalat. Etter en uke med frokost i farte fortjente jeg såpass!

Ull i flere lag til tross; jeg fikk litt frost i meg på vei til jobb i dag, så nå sitter jeg og klamrer meg til koppen som inneholder de siste restene av jule-te. Jeg skal jobbe intenst og effektivt (straks), for jeg har lyst til å dra fra jobb litt tidlig i dag.

I helgen skal jeg bade i badekar, begynne på ny bok, bruke bursdagspenger og se Tryllefløyten i Operaen

Blyblå sa...

Frokost med levende lys, knekkebrød med brunost og nykvernet gøteborgkaffe. Mørkt og kaldt ute, men helt gnistrende klart.

God helg!

koristen sa...

Min glamorøse helg tjuvstartet i går, da så jeg "En mann ved navn Ove" på kino. Boka var selvsagt best, men filmen var veldig fin den også. Mere kino i dag, "45 år" nå. Jeg ga verdens beste kusine gavekort på kinobillett og ett glass vin i julegave, og i dag er dagen, gleder meg til både film og skravling!

Helgen er foreløpig planløs - det betyr husarbeid, lesing, strikking og fargelegging og kanskje et venninnetreff.

Antrekket er preget av kulda, jeans og svart topp med "halve klesskapet" under, men noen små granatsmykker fra Praha pynter opp, neglene er lekre og sølvfargete og håret er nyklippet og nyfarget. Duften er Vetyverio fra Diptyque, mmm. Også har jeg funnet frem en gammel fuskepelsjakke som ikke har passet på evigheter, men nå kan jeg bruke den igjen, deilig!

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Josefine sa...

God glamorøs fredag! :) Jeg startet dagen med yoga, det begynner å bli en fast fredagsrutine. I skrivende stund sitter jeg på Nasjonalbiblioteket og jobber med kildearbeid til masteren min. Tidkrevende, men spennende!

Glamoureffektene er Rouge Noir som synger på siste verset, Lille My-sveis og lag på lag med klær. I kveld får jeg en god kompis på besøk som jeg ikke har sett på evigheter. Vi skal spise middag og planlegge, for i morgen skal vi holde swingkurs for elever på Romerike Folkehøgskole! Stor stas! Resten av helga blir preget av husarbeid, strikking og middag hos ei venninne. Jeg trenger forresten ikke å kjøpe tulipaner i dag, for kjæresten min kom hjem med en kjempe bukett i går! :)

God helg!

Kjersti sa...

Ja, det føles som det skal bli en god dag og helg! Og god-følelsen har vært lite tilstedeværende nå i lang tid, fordi jeg er i en overgangsperiode i livet. I lang tid har det vært mye tristhet og tunge tanker, og det er nok ikke over ennå - men i dag kjenner jeg langt inne i meg en ørliten kribling av at det skal gå bra til slutt. Og det er sol ute! Og tulipaner på bordet, som jeg fikk av min svigerinne som var på sitt første besøk i min nye bolig i går. I kveld får jeg hyggelig middagsbesøk, og resten av helga ser også bra ut. God helg!

Kunsthistoriestudinen sa...

God fredag! Jeg startet dagen med en liten frokost på det nye spisebordet vårt som har fått på seg duk, en primula og lysestaker. Den nye leiligheten begynner å ta form, men er ikke ferdig enda siden vi har blitt slått ut av forkjølelse. Derfor tar jeg det som en stor seier og veldig glamorøst å få på meg noe annet enn pysj eller superundertøy i dag. I dag må jeg lese ferdig litteratur til masteroppgaven og lage ny struktur. Oppgaven begynner å ta form og det er fint å se at brikkene begynner å falle på plass. Når arbeidsdagen er over skal jeg kare meg ut i verden for å kjøpe inn til helgen, samt D2 og tulipaner. Resten av helgen går med til jobb på museet og ellers ta det med ro her hjemme med god mat, film og bok.
Riktig god helg til alle!

Marta sa...

Heimeeksamen levert, hurra!!! Då var det plutseleg veldig godt med fredag likevel. Det har vore ei lang veke med skriving, så det vert godt med ei avslappa helg, med teater og besøk av mamma og pappa. Me skal sjå Hellemyrsfolket, og eg gler meg skikkeleg.
Elles bør det nok brukast litt tid på husarbeid, og å svara på epostar og liknande som har blitt utsett til etter eksamen.
God helg, alle!

Annette sa...

God fredag!
Jeg holder på å komme meg etter gårsdagens skitur på litt over to timer i ca minus 14. Brrr! Utrolig deilig å komme hjem til en varm dusj og varm suppe laget av samboeren:-)
I dag er "Endelig fredag!", som en av mine kollegaer sier hver fredag med entusiastisk stemme. Dagen er glamorøs i den forstand at jeg har tid til å jobbe med noen arbeidsoppgaver som har ventet lenge. I tillegg er det ekstra glamorøst at jeg ikke har noen planer for i kveld, og jeg gleder meg til å brygge noen kanner med te, og hygge meg med strikketøy og hva ellers som venter:-)
Av ytre glamorøse effekter finnes både en genser og en skjorte som er ganske nye, og som jeg ønsker å bruke mer. Så da var det bare å ta dem på!

Ha en flott fredag og ei nydelig helg, alle sammen!

Anonym sa...

God glamorøs fredag!
Jeg er hjemme i dag med en pjusk guttunge, og vi hygger oss litt ekstra: Jeg har satt en bolledeig til heving og lager varm sjokolade når bollene er ferdige. De siste par ukene har alle i husstanden i tur og orden vært ordentlig reduserte på grunn av sykdom, nå tror jeg endelig vi nærmer oss slutten. Endelig! Bare det er god glamour, spør du meg. Et annet glamorøst lyspunkt venter også i kveld, da skal jeg ute og spise med venninner. Da blir det svart ullkjole, brun neglelakk og røde lepper. Og en sprut Black Orchid fra Tom Ford. God helg!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Jeg begynner å komme meg etter årets første (og gjerne siste!) forkjølelse, og det er jo litt glamorøst i seg selv, selv om huden er tørr og gusten og nesa sår og rød. Antrekket er preget av været (ull) og håret er tre dager fra frisørtime (langt og håpløst). Helg blir det likevel og jeg håper på kafebesøk og kanskje kino eller en konsert. På stuebordet hjemme står en knallgul primula og lyser opp. Hurra!
God helg til alle!

Anonym sa...

God fredag. Sitter med operert fot på en stol og får ikke gjort så mye bortsett fra litt radiolytting, strikking og lesing. Siden er fredag har jeg imidlertid gjort meg litt flid med utseende - en blir litt blass i kjakan etter 14 dager innendørs. Antrekket er sorte yogabukser, sort langermet t-skjorte og håret i fransk flette. På op- foten hat jeg en fantastisk flott, fargerik sokk strikket av en venninne. Leppene er røde, jeg har både mascara og parfyme på og har store planer om å lakkere tåneglene på foten uten gips. Jeg har hatt besøk av datter, søster og venninner nesten hver dag disse ukene - takk alle sammen. Nå skal jeg kose meg med C Jensens siste bok som heter Den første sten. Gleder meg. I aften blir det vegetarpizza - og ingen rødvin. Alkohol og krykker er ingen god kombinasjon. Jeg gleder meg over bloggen, at sola skinner og at jeg skal ut å lufte meg mandag! Strålende helg til alle! .mette

stud.med. sa...

Glamourfaktor i dag: Morgenlur (hei, småbarnsliv!), arvegods i ørene, nye VELDIG varme skinnvotter, nydelig utsikt fra et kontorvindu, rød chanel-leppestift og løst hår. God helg!

Frøken Desibel sa...

Hurra, det er snart helg! Og takk for påminnelsen om å bestille time til frisør:)

Jeg fikk flytte inn i nyoppusset leilighet på søndagen, og er godt i gang med å pakke meg ut igjen. Det fine er at i motsetning til faktisk flytting, så svømmer ikke leiligheten over med ting og tang, jeg kan ta det i tur og orden ut av boder. Det reduserer kaoset betraktelig. Og det har blitt så fiiiint:D Helga kommer nok i stor grad til å gå med til å pakke meg mer ut, i tillegg til litt øving, litt venninnesamvær, litt ski og litt yoga og en IKEA-tur eller fler. Og ikke minst, tulipaner. All denne snakken og Instagram som jo flommer over av tulipaner gjør det litt vanskelig å ikke få veeelig lyst på en bukett;)

Ha en flott helg alle sammen:)

Stine Friis sa...

Gooood helg! :D

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby der blåtimen er i ferd med å senke seg over hav og land. Nydelig utsikt fra vinduet mitt, med andre ord. Dette har vært en veldig glamorøs fredag i mine øyne, og så langt lover det godt for helga.

Jeg har vært i byen for flere ærender, men de var ikke verre enn at hunden kunne være med. Flere timer utendørs i dagslys gjør godt, og på vei hjem fikk jeg handlet det jeg trenger til helga. Jeg har fått helt dilla på nøttekompotten fra Alt Godt sin bok om safting og sylting, så i kveld blir det kjeks, ost, nøttekompott og rødvin - jeg gleder meg allerede!

Glamouren har vært å være varm uansett temperatur ute, ny hjemmestrikket lue i mosegrønt (med koksgrå hundepote-spor rundt langs kanten!), en pose gammeldagse drops i ei skål - drops fra venninne, glasskål etter min salige bestemor, min nye favorittleppestift fra Coco Chanel på leppene og duft av Valentina på halsen.

Stor sympati til Kjersti over her, og til den anonyme med brukket fot! Jeg føler med dere begge.

Helga skal brukes på båltur ut i naturen, bøker og litt nødvendig jobbing innimellom. Gleder meg stort!

Fivrelden sa...

I morgen tar jeg toget inn til Oslo og det ser jeg frem til. Nå er det kun avlappa lesemmodus og te. God helg :)

Inger Marie sa...

Det ble så som så med fredagsglamouren men det tok jeg igjen på lördagen i stedet, det ble en tur til Leipzig med langt og hyggelig kaffebesök med god venn og stooor tekanne som varmet godt. Ettermiddagen ble tilbrakt i Thomaskirken med Thomanerkoret och musikere fra Gewandhausorkester. "Fint som snus" som svenskene sier:) Fortsatt god helg!
/Inger Marie

Populære innlegg