fredag, januar 22, 2016

Glamorøs fredagsaftenSlik ser en glamorøs fredag-jubileums-festmiddag ut! Spaghetti al limone og Schweppes Lemon (i et høyt champagneglass som åpenbart ser ut som en liten bolle når man ser det ovenfra). 

Jeg har knapt spist annet enn sitronpasta i det siste - Amalfisitronene er i sesong nå, og mannen min kom hjem med en pose full her om dagen. Iskaldt ute, varm pasta med sommersmak inne (som jeg nevnte her). Sitron er noe av det jeg liker aller, aller best til pasta - jeg bruker det i veldig mye mat generelt, men altså særlig i pasta. Både når jeg lager tomatsaus og når jeg lager f.eks. pesto. På restauranten Supper i East Village på Manhattan, rett ved hotellet vi bodde på sist gang vi var der, hadde de en himmelsk Spaghetti al Limone som virkelig er noe av det beste jeg har smakt i mitt liv. Om sommeren lager jeg pesto som er basert på sitron og mynte, sistnevnte fra hagen (vi har tre typer mynte), og om vinteren pøser jeg på med ekstra mye sitron for c-vitaminenes skyld. Den oppskriften jeg synes er aller best, er Jamie Oliver sin. Herved er dere informert, dere som ba om den!

Nå er det tid for dessert: Daimkake. Jeg er besatt av denne 80-tallets dronning av hjemmelagde is-marengs-kaker!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for alle årene med flott blogg!! Du har underholdt og inspirert!!
Har fulgt deg helt fra starten av og er fortsatt trofast!

tea sa...

Takk for link til oppskrift! Dette skal jeg foreslå til mannen og forhåpentligvis prøve i nærmeste fremtid.

Sandra sa...

Åh, citronpasta <3 Låter för gott för att vara sant!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Så hyggelig å høre, takk for det!

Ida: Ja, sett i gang!

Sandra: Det er helt sant!!

Mrs. B sa...

Grattis! Jag följer din blogg sedan en vecka tillbaka och har nästan maniskt klickat mig genom dina fina inlägg. Du har ju som sagt skrivit en del. Hoppas få läsa mer av dig under året!

Maja sa...

Jeg har aldri tenkt på muligheten å kombinere pasta og sitron! For en god idé! Jeg elsker jo både og. Må bli flinkere til å kombinere gode ting! Takk for oppskrift, det høres supergodt ut, skal definitivt lage det i dag :-)

Fagbibliotekaren sa...

Hehe, tror du har skapt trend med denne. Da du skrev om den tidligere i uka, på en kald kveld, ble jeg kjempefristet og googlet oppskrift, lagde den selv og la ut bilde på Instagram.. har sett mange andre gjort det samme i løpet av uka :-) Du er og blir en trendsetter! (Og jeg lar meg påvirke, det må jeg innrømme)

Tenkte forresten på denne bloggen da jeg leste en artikkel i et amerikansk forskningsbibliotekfagblad forleden, den ligger dessverre ikke ute men jeg kan maile den til deg. Er det yahoo.com-adressen du bruker?

Elisabeth sa...

Daimkake, nå fikk jeg flashback til barndommens bursdagsselskaper hos tante Eva! Hun bakte alltid de hippeste kakene, tror hun fulgte nøye med i Norsk Ukeblad og testet ut alle oppskrifter på oss ungene som gladelig spiste opp rubbel og bit. Takk for minnet!

Glamourbibliotekaren sa...

Mrs. B: Velkommen hit! Du har ti år å ta igjen, haha! Heng med videre! :)

Maja: Det er SÅ godt, du aner ikke!

Fagbibliotekaren: Haha, trendsetter, ja jeg er visst det uten at jeg egentlig vil være det.. Sånn er det når man har en blogg som mange leser samt haugevis av følgere på Instagram. Det er jo morsomt at mange blir inspirert altså, men trendy vil jeg knappast kalle meg. Men nå også trendsetter med sitronpasta, altså :D Send meg artikkelen på yahoo-adressen, så morsomt! Gleder meg!

Elisabeth: Morsomt!! Du får lage den selv en dag og se om du klarer å slå tante Evas mesterverk :D

Dora sa...

Takk for oppskriften, skal ut og kjøpe sitroner i morgen:)

Eva sa...

Hei!

Jeg prøvde meg på denne oppskriften i kveld og mistenkte fort at saften av tre sitroner var i meste laget, så jeg brukte bare to. Synes allikevel at retten er i overkant sur. Er det slik den skal være? Aner meg at med mindre sitron så vil balansen mellom det syrlige og fete/salte bli bedre, men har ikke noe forhold til den opprinnelige retten her, så må nesten bare spørre.

Glamourbibliotekaren sa...

Dora: :)

Eva: Det er jo smak og behag så klart, men denne retten skal ha mye sitron. Vi følger Jamies oppskrift slavisk og bruker tre digre amalfisitroner :)

Populære innlegg