lørdag, januar 09, 2016

Gone with the wind (1939)Årets nyttårsaften-film hos oss ble "Gone with the wind". Jeg har sett den mange ganger, men det er lenge siden nå. Jeg husker jeg slukte boka en regnfull sommer da jeg var ca 15, for så å se filmen med ca tre-fire års mellomrom etter det - og det er interessant hvordan man endrer syn på karakterene jo eldre man blir. 

Fascinerende er det i allefall, og fint å se hvordan den bortskjemte Scarlett som alltid får det som hun vil, klarer å bruke dette pågangsmotet til å holde hjula i gang i stor fattigdom etter borgerkrigen. Dyrke jorda, bygge seg opp, skape et nytt liv. Ømhjertet blir hun dog ikke, det er den gamle Scarlett som bor inni der. (Dessuten: Hun og Rhett hadde jammen dårlig timing når det gjaldt hverandre.)

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Denne har jeg faktisk aldri sett. Det må jeg nok gjøre noe med. Begynte på boka en gang i ungdommen men la den ganske fort bort.. kanskje jeg er voksen nok til å forstå nå :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Det er du garantert! Sett i gang! :)

glamourlæreren sa...

Jeg så den med åttendeklassen min i høst! Ganske lang film, vi måtte ha noen pauser for å holde konsentrasjonen deres på topp, men vi fullførte - og de var begeistrede! :-)

Populære innlegg