fredag, januar 29, 2016

Opptegnelser fra et kjellerdyp / Fjodor M. Dostojevskij. - Oslo : Gyldendal, 1992. - 154 s.


Neste bok ut i bunken fra teselskapet var "Opptegnelser fra et kjellerdyp" av Dostojevskij. 

Aiai, for en sjarmør! Jeg-personen sitter i en kjeller og skriver om sitt svært negative verdenssyn, om alt og alle han hater, hvor fantastisk han selv er, hvor tragisk han selv er (om hverandre alt ettersom) osv. TENK om han hadde hatt en blogg. Hjelp!

Denne boka kjøpte jeg for mange mange år siden, antagelig mens jeg hadde sommerjobb i en platebutikk i nærheten av en bokhandel - og jeg lurer egentlig på om jeg faktisk leste den i stille stunder den sommeren. Det var så mye som lød så kjent. Men det gjorde ikke noe å lese den på nytt! Jeg-personen er akkurat like patetisk nå, hehe. 

4 kommentarer:

Ulla-Britt sa...

Hei Glamourbibliotekar m. venner! Jeg ble så inspirert av å lese innlegget du skrev for ti år siden på nytt igjen. Du er i det hele tatt en kontinuerlig inspirator som fortjener tilbakemeldinger. I dag har jeg gjort rent hele huset - inspirert av yndlingsmusikk i det jeg våknet og vind og regn utenfor. Da er jo dongerbukse og ditto skjorte egnet antrekk. Men jeg har festet en tøyrose på dongeriskjorta og tatt på rouge, lebestift og nypussede hjerteformede øredobber i Huldresølv. God helg, folkens!

Ulla-Britt sa...

He-he! Det gikk litt fort ettersom jeg venter gjester på døra hvert øyeblikk. Har lagt innlegget på "Glamourøs fredag" der det hører hjemme...

Elise R sa...

Den boken MÅ JEG lese. Takk for tips :)

Fivrelden sa...

Ah, jeg er så kjempeglad i hans forfatterskap og også denne boka. Dostoyevsky er av en eller annen grunn påskelesning for meg. :)

Populære innlegg