søndag, februar 28, 2016

1. søndag i påskeadvent!


Det er jo første søndag i påskeadvent i dag! Det har kanskje ikke så veldig stor betydning, det er ennå  tre uker til man begynner å finne fram gærne kyllinger, kjøpe påskeliljer og skaffe gåsunger, men det er godt å vite at det nærmer seg! I fjor var det jo full blåveisblomstring i skogen her lenge før påske, man kan jo bli forvirret av mindre. Til og med hvitveis! Så langt er det ikke kommet her jeg bor i alle fall. Men det er fint å tenke på at det snart er tid for å ta inn kvister og kanskje kjøpe en krokus eller to. (Jeg ser at butikkene har solgt løkblomster og blomstrende ferskenkvister siden januar, men det blir for tidlig for meg. Jeg liker å lengte litt. Vårblomster i januar gir meg jetlag og gjør at moroa blir litt borte når sesongen virkelig kommer.) 

Men uansett: Tre uker til påskeferie! Nå kan det ikke være lenge til påsketeen er i butikken, kanskje den allerede er kommet. Jeg venter nok et par uker med den også. Men OI som jeg gleder meg!! Årets te-høydepunkt, helt klart. 


7 kommentarer:

Tigram sa...

Takk for påminning! Sjølv har eg begynt å speide etter årets påskete. Og i dag fekk eg forsythiakvister i knoppstadiet frå mammas hage.

Glamourbibliotekaren sa...

oooh! Gleder meg til å plukke inn forsythia etterhvert! De blir jo så fine og knallgule og påskeaktige!

Kathrine sa...

Jeg gleder meg sånn til påska i år at jeg kan ikke få sagt det. Har bare én oppgave som må skrives først.. grøss. Men etterpå! ÅÅ.

Anonym sa...

Jeg gleder meg også til påskete :-) Visste ikke at det fantes før jeg leste om det her i bloggen for et par år siden :-).

Glamourbibliotekaren sa...

Kathrine: Lykke til! Da blir ferien ekstra deilig :)

Anonym: Ikke lenge igjen nå! :)

Fivrelden sa...

Ah, jeg ser frem til påske. For oss som arbeider i skole går vi jo omtrent fra vinterferie til påske og Black Cat sin te hører med. I studitida kunne jeg handle den selv, men nå er ei Oslovenninne en god hjelper for meg. Og jeg gleder meg til det årlige påsketeselskapet. :) I år blir det nok suksessterte på bordet, tror jeg.

Anonym sa...

HELT enig i det du skriver om at at det er for tidlig med vårblomster i januar! Har på følelsen av at det er om å gjøre for mange å være først ute med alt mulig, enten det er kirsebærkvister i januar eller svibel i oktober.. Man blir jo bare forvirret av det.

Populære innlegg