mandag, februar 08, 2016

Dag 1


   

Vi er i gang! Gå gjennom skuffer og skap, finn fram fine ting som er blitt puttet i kategorien "for fint for hverdagslig bruk", og som dermed bare ligger der og støver ned og blir en klump i magen fordi man aldri får seg til å faktisk bruke dem. Jeg tror de fleste av oss har noen slike! Det må vi gjøre noe med. Hele denne uka vies til dette, hver eneste dag, og dere kan rapportere inn i kommentarfeltet hva dere har funnet fram. 

Dagens valg for meg er en jeg har brukt i tilsvarende uker tidligere: Min krukke med Chanel No. 5 la crème. Jeg fikk den av mannen min, og i teorien er den jo ikke mer eksklusiv enn Chanel no. 5 eau de parfum som jeg bruker rett som det er, men den føles sånn. Duften er mildere, men samtidig mer sprudlende på et vis. Man bruker den mer som en parfyme enn som en bodylotion (ikke noe å smøre seg inn i fra topp til tå!) - men i dag tok jeg den på armene og halsen. Det dufter nydelig! 

Deres tur! Og rakk dere det ikke i dag, er det bare å hive seg på i morgen. Evt i ettermiddag, det er jo mandag helt fram til midnatt. 


31 kommentarer:

Josefine sa...

God morgen! I dag har jeg tatt på meg en liten gullring med perle på som jeg har arvet av mamma. Jeg er litt dårlig til å bruke ringer generelt, men spesielt perleringer er jeg redd for å ødelegge med såpe og vann. I går hadde vi middagsbesøk og da kom det fineste serviset frem til teen etterpå også!

Cecilia sa...

Liker denne oppfordringen ... selv om jeg ikke har husket å ta i bruk noe spesielt i dag, så langt. MEN hver dag (og natt) har jeg på en perlering min mor fikk som takk for en vennetjeneste, og som derfor minner meg om hvordan hun var. Hun brukte den bare til spesielle anledninger så lenge hun levde. Jeg fant den i en skuff da vi ryddet dødsboet, og tok den på. Selve perlen var blitt matt, og den har jeg fått byttet med en ny. Nå føler jeg meg naken uten den ringen. Husk at perler liker å bli brukt!

Arnhild sa...

Jeg har på en genser jeg vanligvis bare bruker til helg, for det er jo så fort gjort å hekte seg fast på hyllene når man springer etter bøker. Og så har jeg faktisk på både lebestift og neglelakk! Ikke dårlig for en mandag!

Anonym sa...

En nesten bortglemt og bortgjemt Caudalie-parfyme (mmm, dufter friskt av nydusjet!) og et fargerikt skjerf som jeg en gang var så forelsket i ble med meg ut i den gråvåte Oslomorgenen i dag.
Gleder meg til å bli inspirert av alle dere andres påfunn denne uka.
K.

Kjersti Nerum sa...

Drikker te av en nydelig, gammel kopp som jeg vanligvis synes er for fin til å drikke noe som helst av!
Takk for oppfordringen!

:-)

Anonym sa...

Jeg har plukket frem mine 14 år gamle lange (og litt for høye for hverdager) brune skinnstøveletter.

Etter en liten skopuss føles de litt fjonge, og uvante da jeg de siste årene kun har gått i ankelstøveletter. Tror de virkelig ville komme til sin rett om jeg hadde hatt på skjørt/kjole, men det har jeg ikke. Morsom utfordring.

Vh Astrid

Kultursnobb sa...

Jeg kom på dette i dag til morgenen og fant fram et nydelig sølvarmbånd jeg har fått av mamma. Jeg bruker det nesten aldri fordi jeg er redd for det, men det er jo tullete!

koristen sa...

Har funnet frem en lys grå, lett og flagrende bluse som jeg aldri har kommet i gang med å bruke av en eller annen grunn. Smale, svarte jeans og et stort skjerf i svart-hvitt-grått-blått er lekkert til, og det føles deilig i det dystre været i Oslo.

Dette er gøy :-)

Mai sa...

Her hiver jeg meg med, for det er lett å falle for fristelsen til å bruke det samme, gamle hver dag. I dag har jeg lakket neglene med en fin, rosalilla lakk fra Dior, og jeg går for det meste uten lakk på fingrene, så det føles litt som luksus. Jeg har også faktisk brukt litt øyeskygger, og det føles også riktig. Når det gjelder klær, bør jeg nok komme sterkere tilbake.

lille_maria sa...

God formiddag! Jeg har tatt på meg et skjørt jeg helt hadde glemt bort, et rød/orange skjørt fra fretex. Passer godt på denne grå mandagen! :)

Anonym sa...

Glemte hele greia men har ihvertfall på meg grå Adidas sko med rosa kant rundt som jeg ikke bruker så ofte. Passer ikke helt til været her men (glatt). Når jeg kommer hjem skal jeg lete litt i skuffer og skap og se om jeg finner noe fint. :)

Kathe sa...

Ble en kjole fra Calvin Klein. Grunnen til at jeg ikke bruker den i så stor grad som den fortjener er fordi den er kritthvit. Men nå får det bare briste eller bære! Fått veldig mange komplimenter i dag for kjolevalget også. Alltid veldig hyggelig.

Line sa...

Jeg har en liten skosamling på skolebiblioteket. Et av parene er sorte ankelstøvletter med høye hæler. jeg husker ikke sist jeg brukte dem, men i dag tok jeg dem på meg, og det passet jo bra. Jeg hadde også glemt av hele utfordringen. Nå skal jeg lete litt i skap og skuffer hjemme før resten av uka.


Lektor Tørrdal sa...

Jeg har iført meg mitt skjerf fra Island. Utrolig fint, om jeg får sagt det selv, men litt for sjeldent i bruk.
Har laget en liten liste til hva jeg skal bruke denne uken for å unngå forvirring på morgenkvisten.

Huldra sa...

Jeg fant frem en fin halskjede jeg fikk av moren min, som jeg bruker alt for sjelden. Takk for oppfordringen :)

namnam sa...

Øredobber fått i bursdagsgave fra bror og svigerinne ble mitt valg i dag.

Malicia Malurt sa...

Dette er et veldig bra tiltak! Jeg gikk på oppdagelsesferd i skapet og fant en brun ullkjole med klokkeskjørt og et par røde og brune Mary Jane-sko med vidunderlig høye hæler. Jeg har ikke brukt noen av delene på tre år og har sikkert dårlig samvittighet når jeg får tenkt meg om. Så nå har jeg innført et prinsipp for våren at hvis jeg får lyst på noe nytt skal jeg sjekke om jag faktisk har noe liknende i mine gjemmer som kan tas i bruk i stedet.

Bibliotekarspira sa...

Har slått til med eit altfor dyrt paljettskjørt,som eg er veldig redd for.vanlegvis bruker eg deg berre til fest eller spesielle anledningar. Men det er ekstra kjekt å bruke det ein regnvåt måndag!

Bra oppfordring!

Anonym sa...

For en strålende og inspirerende ide dette er! Jeg har fulgt bloggen en god stund og vil oppsummere den i ett ord: Hverdagslykke! I dag er det ti år siden moren min døde veldig brått, og dermed passer det ekstra godt å ta på et smykke jeg fikk av henne og som jeg ikke har brukt på lange tider. God mandag og fin uke til dere alle!

Elisabeth sa...

Åh! Jeg har så lyst til å være med, men er på reise hele uka og da blir det vanskelig å grave frem noe hjemme :/

Til gjengjeld skal det sies at jeg tenkte litt i de samme baner før jeg dro, kanskje fordi du hadde nevnt det, så jeg tok med meg èn ting. I dag har jeg på meg en bred, nydelig 'dobbel' sølvring fra Tiffany's i New York. Den har jeg fått i bursdagsgave fra bestevenninna mi, og jeg er veldig glad i den.

I dag morges fikk vi forresten en vinner i Femundløpet (F600), så nå ser jeg enden på dette oppdraget. Senere i uka går turen videre til Trøndelag. Hurra!

Hermia Says sa...

Det var först efter att jag tagit på mig byxorna i morse som jag tänkte på att de (som hängt oanvända i något år) passar till veckans tema. Tyvärr kom jag under dagen också på varför jag inte använt dem på länge - dragkedjan åker ned...

Beady sa...

Jeg gravde blant neglisjerte parfymeskatter og landet på Jo Malone Wild Bluebell. Den bærer bud om vår og liljekonvalljakt i det grønne på en grå og våt februardag med en gotisk JK Rowling-krim som nærmer seg slutten.

Marta sa...

I dag vart det ein Chanel-parfyme eg nærmast aldri bruker, og blush i kinna med bambuskosten eg er litt for redd for. Kjempekjekt!

Glamourlegen sa...

Syk selv og hjemme med syk snart-treåring, så har ikke fått med meg starten denne gangen. Har imidlertid pønsket ut morgendagens glamourblaff, gleder meg :)

Maje sa...

Dagens ting ble en stor kopp med Gustav Klimt-motiv. Skjønner ikke hvorfor den ikke kommer ned fra hyllen oftere? :) Ammeteen ble litt glamorøs i dag.

Rotehovudet sa...

Eg har leita fram ei is-skål i glas med stett som eg berre brukar når vi har te-/kaffegjestar eller selskap, men i kveld har eg tenkt å lage chiapudding i den i staden for i dei vanlege frukostskålene våre. På den måten får eg glede av skåla i morgon òg: puddingen skal nemleg overnatte i kjøleskåpet til i morgon tidleg, og då blir den frukosten min - i ei ekstra fin skål denne gongen!

Skåla er ei av åtte skåler som eg kjøpte for 10 kr stk hos NMS gjenbruk. Dei er så fine og minimalistiske, og passar så godt til glas-tekanna mi. Puddingen lagde eg for første gong i går kveld, etter finaste Mariell si oppskrift. Har delt oppskrifta på bloggen min dersom fleire vil prøve! Anbefalast om ein er glad i sjokolade og gjerne kan tenkje seg å ete det til frukost (endå ein ting ein sjeldan gjer til kvardags!).

Stine Arkeologine sa...

Jeg satte opp håret i en gibsonrull og festet en fin, gammel emaljenål som har vært farmors i det (sikret med et par ekstra hårnåler i kryss på undersiden). Det er første gang jeg bruker den, selv om jeg har eid den siden jeg var fjorten-femten. Jeg har følt meg fin, og verdig på et vis, i hele dag! Og jeg har tenkt mye fint om farmoren min og det jeg husker om henne, jeg kjente henne bare til jeg var fem. Veldig koselig! :-)

Anonym sa...

Jeg runder av en veldig, veldig lang og travel dag med å bli med på utfordringen - NÅ lukker jeg nemlig endelig macen og slitsomme jobbedokumenter, og åpner boka mi. Og som selskap har jeg skjenket meg et lite glass rødvin fra de fineste vinglassene innerst i skapet, av typen Ebba fra Hadeland. De er fra svigermors barndomshjem. Skal klekke ut en plan for morgendagen også. God natt!
Lotta

Glamourfarmasøyten sa...

Jeg er med i siste liten, drakk nå varm sjokolade med krem fra bryllupsservise-tekopp, som ikke er så mye i bruk siden det går mest i kaffe her i gården. Men er jo virkelig for fin til å bare stå i skapet! Sjokolade med krem var jo heller ikke akkurat feil på denne nitriste, våte februarmandagen... Håper på litt sol snart!

Anonym sa...

Jeg blir såklart med på dette-så gøy! Så nå skal jeg finne frem noe fint til i morgen. Takk for oppfordringen, og takk til dere alle for god inspirasjon (og trivelig lesning:). Hilsen Stine.

Julia sa...

Det David Andersen-smykket ditt i bakgrunnen er saa pent!
Naa bor jeg jo heldigvis i en by der man har anledning til aa pynte seg og lufte slike ting minst en gang i uken, men dumt nok saa glemmer jeg det litt bort alle de andre dagene. Mandag valgte jeg derfor et sett fra Tiffany, bestaaende av sölvknuter i öret, og rundt halsen. Smykkene er nok blant de billigste de har i sitt sortiment, men likevel er den lille turkise stoffposen saa herlig Hollywoodsk blant alt nipset mitt. Öredobbene kjöpte jeg spontant til meg selv i 2012, mens smykket var en julegave fra foreldrene mine ifjor (og er tilsvarende relativt ubrukt, og fortsatt pent skimrende).

Populære innlegg