lørdag, februar 13, 2016

Dag 6Er dere stadig med? Vi har kommet til ukas nest siste dag, og her er dagens valg for meg: 
Da jeg var ca 15, fikk jeg et skrin med små franske parfymeflasker av pappa som hadde vært i Frankrike. Jeg var naturligvis henrykt, utsultet på denslags som man fort kunne være på den tiden når man ikke tjente penger og det var langt til nærmeste parfymeri. Jeg brukte dem mye, jeg elsket dem. Jeg har lett etter slike små skrin når jeg har vært i Paris, og for et par år siden fant jeg dette - som er nesten helt likt mitt gamle. Det er ikke helt identiske parfymer, men noen av dem er fra samme parfymehus (Gres for eksempel). Close enough! Jeg kjøpte det. Og i dag har jeg plukket fram den som heter "Swann" (som igjen sender tankene til Proust, og at jeg på sensommeren skal plukke fram bind 6 i "På sporet av den tapte tid"), av merket Pacoma, laget i 1984, og relativt ukjent vil jeg tro. Den er liten og søt og lukter godt, og minner meg om diverse ungpikebøker (f.eks. Lotte-serien av Merri Vik) fra 50-60-tallet der hovedpersonen hadde "en liten flaske med fransk parfyme". Swann er sikkert ikke særlig eksklusiv, men den er bitteliten, og den er fransk, og den er forlengst borte fra markedet. Den bringer med seg et whiff av et eller annet fra fordums tider. I dag pryder den mitt håndledd. 

Deres tur!

6 kommentarer:

Kultursnobb sa...

I går var det vintage-øredobber i emalje og i kveld blir det nok en nydelig kjole med 40-tallssnitt jeg kjøpte tidligere i høst.

Beady sa...

Jeg tror det er vanlig med slike gavesett rundt juletider, men sjeldent de er like fine som dette.

Din fine historie minnet meg på den gangen min pappa kom hjem med armbånd i rosa og hvite swarovskikrystaller til meg etter spennende jobbtur til dengang så eksotiske østeuropa bak jernteppet. Takk for påminnelsen, det skal jeg jammen finne de frem i dag. Det var heldigvis altfor stort da, så det passer enda.

Stine Arkeologine sa...

I kveld skal jeg ta på en fin, vinrød ullkjole som jeg har arvet etter mormor. Er veldig glad i den og har bare brukt den en gang før, så jeg gleder meg! (Den er fra 1940-tallet og ville glidd rett inn på settet til "Rød snø" med Kjersti Holmen & Co. Så på bilder fra serien nå for inspirasjon til hårfrisyre, og nå skal det børstes og rulles!) :-)

Rotehovudet sa...

I dag har eg tatt på meg eit par hjarteøyredobbar i sølv med små diamantar på. Hadde heilt gløymt at eg hadde dei, men fann dei då eg gjekk på skattejakt i smykkeskrinet mitt i dag tidleg. Eg fekk dei saman med eit smykke (som dessverre har forsvunne) av ein som stod med veldig nær ein gong, men som eg ikkje har noko kontakt med i dag. Slik er jo livet, vennar og kjærestar kjem og går. I dag har eg verdas beste vennar og er trulova med drøymemannen, og det kjenst litt rart å ha på seg øyredobbar som eg fekk av ein annan for alle dei åra sidan. Men dei er så nydelege, og tanken på at dei berre skal ligge i skuffa mi i år ut og år inn er ganske deprimerande, så på den nest siste dagen i utfordringa fekk dei komme fram i dagsljoset. Kanskje kjem eg til å ta dei i bruk heretter, kanskje gir eg dei bort til nokon andre. Akkurat det er eg ikkje heilt sikker på, men eg veit iallfall at dei ikkje høyrer heime i ei mørk skuffe.

Anonym sa...

Hadde venner på middag og serverte salaten i en fin, gammel emaljert Cathrineholm-hylle som ellers bare står på hylla. Lotta

Anonym sa...

Cathrineholm-BOLLE! Makan. Hadde tatt seg ut med salat servert fra hylla. Fnis. L

Populære innlegg