tirsdag, februar 23, 2016

Februarfavoritter


Her er noen av mine favoritter i februar! Vi starter øverst til venstre og går sånn ca med klokka. 

  • Frank Sinatras "September of my years". Jeg har alltid vært så glad i den plata, men ikke hatt den på vinyl før denne helga. Nå snurrer den non-stop her. Den fikk "Album of the year"-grammy for akkurat 50 år siden, og den statuetten så jeg med egne øyne på Frank Sinatra-utstillingen i New York i april. Gordon Jenkins' nydelige arrangementer, stemningen. Et virkelig utsøkt valg av melodier for et midtlivs-konseptalbum, om man kan kalle det det. Den perfekte gave til enhver musikkelsker!
  • Yves Saint Laurent "Rive Gauche". 70-tallsduften med stor 70! "For den selvstendige kvinnen med sterk personlighet". Jeg kjøpte den i presang til meg selv en februar for mange år siden, og deretter har den blitt en februarduft. Den er rett og slett elegant. (Har den på i dag, skal i operaen)
  • Tulipaner! I skrivende stund har jeg 35 stykker i stua, det er nok et ganske omtrentlig gjennomsnitt av antallet til enhver tid. Fikk nye av min elskede i går!
  • Toskansk brevpapir. Jeg hamstrer alltid papir (kort, brevpapir, innpakningspapir osv) i Italia, de har en stor tradisjon for sånt, og det er så mye pent å få tak i. 
  • Løv Pêche - Cassis. Kjøpt i Paris, er nå å få tak i på helsekosten på det lokale kjøpesenteret der jeg vokste opp. Nydelig ferskente!
  • Essie Watermelon. Knallrosa og vårlig. 
  • Lancome Le Rouge Absolu i 131 Pense a moi. Jeg har brukt den nesten hver dag i hele vinter, og den er blant mine aller største favoritter på leppestiftfronten. 
  • Lush sine badebomber! Dette er Butterball og Avobath, og jeg liker også Blackberry, men den er jeg tom for i øyeblikket. (Styrer forøvrig unna de med glitter.)
  • F. Scott Fitzgeralds "Basil and Josephine" som jeg leser nå. Små historier fra Basils og Josephines oppvekst, gjenkjennelig på en måte, selv om historiene er fra en mannsalder før min egen oppvekst.  


Dette er selvfølgelig bare et lite utdrag av hva jeg har frydet meg over i februar. 

5 kommentarer:

Christina sa...

Liker disse postene så godt!! :) Han en fortsatt fin dag :)

Randi sa...

Ah, Rive Gauche! Min favoritt på 80tallet. Finnes den altså fortsatt?
27 tulipaner i denne stua idag, de synger riktignok på siste verset og noen har mista kronbladene som får ligge på bordet inntil videre. Stilken er vakker også kun med sine støvbærere.

Stine Arkeologine sa...

Fin samling! Elsker de tegnede omslagene på Sinatras plater, så fine!

Anonym sa...

Kan jeg spør, hvor mange slike fine te-bokser har du, og hva bruker du til når de er tomme? God helgehilsen fra Stine c",)

Glamourbibliotekaren sa...

Christina: Takk! Hyggelig å høre :)

Randi: Rive Gauche er evig! :)

Stine Arkeologine: Ja, de er kjempefine. "In the wee small hours" er også veldig fin på alle måter!

Stine: Jeg har mange, og jeg bruker dem til andre typer te! Jeg drikker jo en del løsvekt-te, og da får de tomme boksene nytt liv. Så hender det at jeg glemmer hvilken te jeg har puttet i hvilken boks, hehe.

Populære innlegg