lørdag, mars 05, 2016

Fine ting i mars

(Halvveis reprise fra i fjor, men mars er det jo hvert år! Dette endrer seg ikke!)Alle månedene har noe spesielt ved seg, men i mars skjer det så mange etterlengtede ting etter den mørke vinteren at den for meg er ekstra fin:

- Snøen forsvinner gjerne nok til at man kan gå i joggesko

- Sola er oppe når man er på vei til jobb, kveldene er lysere

- Blåveisa kommer, og lykken den medfører

- Man kan faktisk vaske og henge ut sengetøyet og rekke å legge det på senga samme kveld - i helga vel å merke, og hvis det er sol og vind. Det trenger noen timer. Men det er så innmari verdt det. 

- Når man står på badet om morgenen og er trøtt, synger plutselig svarttrosten der ute i skogen - og man hører lyden så godt selv om vinduet evt er lukket, for det er ingen andre lyder ute. Så åpner man badevinduet og hører den enda bedre. Eller når man våkner en time for tidlig om morgenen, og ligger og slumrer en lang stund og hører på svarttrosten som synger rett utenfor. 

- Vårparfymene setter stemningen. Alltid.

- Vårplatene også!

- Kjærestebursdag!

- Alt som spirer i hagen vår i løpet av måneden.  Og jeg skal plukke inn kvister, og de blomstrer så fint.

- At selv om det skulle snø igjen, eller bli slaps og vått, så har våren allerede festet seg i hjertet mitt. Da kan det bli ti minus uten at jeg bryr meg. Våren er på vei.

- Påskeadvent, påskeferie! Agatha Christie, påskekrim på tv, påskete, pasjonene, følelsen av vår i bygda når det er vinter på fjellet, faktor 30 i ansiktet, fri. Finne fram gærne kyllinger. 

- Å dra ned til sjøen. Det gjør vi mye, egentlig hele året, men våren er liksom sesongstart hvert år. Te på termos og solbriller og fine samtaler.

- Å starte morelltre-lesesesongen. På benken under treet sitter jeg fra mars til oktober og leser i sola. Beste stedet på jord. Evt på terrassen utenfor annekset vårt. Eller på verandaen!


Åh mars, hvordan kan noen ikke like deg?8 kommentarer:

Rotehovudet sa...

...og eg må tilføye ein ny ting til mi eiga "dette gir meg vårstemning"-samling: Glamourbibliotekaren si "Fine ting i mars"-liste! 🌷

Tuva sa...

Så himla fint! Å, så glad jeg er for at jeg gikk inn her akkurat nå, dette trengte jeg her jeg sitter i snøværet!

Anonym sa...

I mesteparten av landet skjer vel alt dette i april, men det skjer:)

Marit Helene sa...

Kjempefin liste :) Hvilken vårparfyme bruker du?

Fivrelden sa...

Ah, jeg gleder meg voldsomt til påskeferie. Er min favoritt høytid og det er alltid et teselskap da. :)

Ingunn sa...

Tusen takk! Trengte denne nå! Er oppe supertidlig for å kjøre bror til flyplassen, blir så lei av vinterføret og slaps og is, så det er fint å bli påminnet at det kommer lysere tider allerede i denne måneden! Dette er du ekspert på!

Glamourbibliotekaren sa...

Rotehovudet: Så fint! :)

Tuva: Vel belkomme!

Anonym: Jeg tar utgangspunkt i der jeg bor, kan ikke ta hensyn til alle ulike klimasoner i det svært langstrakte Norge.

Marit Helene: Jeg bruker mange, men felles for dem er at de gir meg assosiasjoner til våren - som regel fordi jeg kjøpte dem om våren, ikke fordi de dufter av vår sånn rent objektivt. Det kommer nok en egen post om det etterhvert, slik som i januar! :)

Fivrelden: Påska er helt spesielt fin!

Ingunn: Takk for det, glad du likte punktene!

Siri sa...

Så fine ting! Jeg er glad i mars jeg, nettopp av sånt som du beskriver her. Det har nesten ikke vært snø i vinter, og nå begynner jeg å se noen små spirer i hagen, hurra! Venter spent på svarttrosten :-)

Populære innlegg