tirsdag, mars 29, 2016

The Making of Us / Lisa Jewell. - London : Arrow Books, 2012. - 483 p.


Helt siden tidlige studieår, da Josie Lloyd og Emlyn Rees ga ut sine "Come together" og "Come again", som jeg slukte en påske rett før eksamen, har jeg likt å lese en eller annen engelsk (evt irsk) paperback i påskeferien - og i hengekøya i sommerferien. Jeg likte alle bøkene jeg leste av Lloyd og Rees, jeg leste noen av disse shopaholic-bøkene til Sophie Kinsella da de kom, men gikk fort lei (orker ikke slike plott og misforståelser), og noen til som virkelig ikke var verdt de tre-fire timene av mitt liv som det tok å lese dem. Men heldigvis fantes det juveler (no pun intended). De to som ble stående som forfattere jeg stadig kommer tilbake til, er Lisa Jewell - og den beste - Marian Keyes. Disse to skriver godt, med humor, og med intelligens og visdom. At de blir puttet i samme kategori som lettbeinte rosa beachreads er meg en gåte. Omslaget på denne boka er heller ikke særlig beskrivende for det som er inni. Jeg ville garantert gått rett forbi den om jeg ikke kjente til forfatteren fra før. 

Denne var fin! Absolutt verdt å lese, aller helst på engelsk så klart. (Det er vanskelig å si noe om historien uten samtidig å ta med noen kraftige spoilere, så jeg lar være)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg liker at du har bokomtaler som kanskje ikke omtaler boka i det hele tatt. At det er din historie rundt, og dine meninger om den som teller. Plottet kan man jo alltids google, eller lese bakpå boka. Liker mye bedre dine omtaler og tilhørende bilder!

Ingunn sa...

Takk for nok et bra boktips! Har plukket opp Lisa Jewell her i bloggen, og har likt alt jeg har lest av henne så langt.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Takk for det, så moro å høre! Denne var virkelig vrien å skrive noe om uten å droppe digre spoilers, så da fikk jeg heller la være :)

Ingunn: Så fint!

Maje sa...

Jeg liker også Lisa Jewell. Og ikke minst Maryan Keyes! Jeg er enig i at disse Shopoholic-bøkene til Kinsella er litt masete, men jeg liker bedre noen av de andre bøkene hennes. Husker at jeg syntes The undomestic goddess var morsom, og Twenties girl.

Glamourbibliotekaren sa...

Nå husker jeg ikke akkurat hvilke av dem jeg har lest, muligens to eller tre av Shopaholic-bøkene + et par av de andre (de som er utgitt før ca 2007 tipper jeg), men synes kanskje de ble litt forutsigbare etterhvert - plottene ble så like, og misforståelsene kunne ses milevis i forkant. Jeg fikk nok bare en overdose :) Men Keyes ruler!

Populære innlegg