tirsdag, mai 31, 2016

Dagens glamourtips: Morgentur


Dagens glamourtips er rett og slett å spasere en tur tidlig om morgenen, før jobb og skole, evt på vei til jobb og skole. Finn alternative ruter selv om de er lengre enn hovedveien, unngå trafikk mest mulig, finn veier hvor man opplever årstidene, blomstring, løvfall. Man trenger ikke å gå hele veien til jobben, selv går jeg deler og reiser kollektivt resten. Men for en fin start på dagen det er! Særlig når sola skinner, fuglene kvitrer og det ellers er helt stille. 

Da vi bodde på Sagene og jobben min lå tre minutter unna huset vårt, pleide jeg å gå en lang runde; jeg la morgenturen til Torshovparken, Sankthanshaugen, Ullevål hageby. En halvtimes spasertur før jeg endte opp på jobben. Ekstra fint i syrinblomstringa, naturligvis. 

Å føle at man har opplevd mye fint på en dag før arbeidsdagen starter, utgjør veldig mye. Det trenger jo ikke å være en spasertur heller; kanskje en yogaøkt for å samle seg litt. I alle fall, følelsen av at dagen er ens egen - og at man ikke står opp bare for å gå på jobb - er noe å strebe etter. Gjør man noe bra for seg selv allerede tidlig  om morgenen, er man langt på vei!

11 kommentarer:

Hermia Says sa...

"I alle fall, følelsen av at dagen er ens egen - og at man ikke står opp bare for å gå på jobb.."
Så rätt och sant och så lätt att missa ibland att skapa det utrymmet och den känslan när dagarna rullar på. Fast att det ju är så enkelt, särskilt den här årstiden är allt så mycket lättare. <3

Kari sa...

Er så enig. Etter at jeg flyttet i fjor sommer har jeg kunnet gått til og fra jobb. En halvtime hver vei, uansett vær. Den halvtimen for meg selv på morgenkvisten er noe av det beste med dagen. Og på hjemveien kan jeg la tankene rundt jobb spinne fritt. Slik at når jeg kommer hjem så tar jeg ikke jobben med meg.
Så ja, er så hjertens enig i det du skriver. :)

Frøken Desibel sa...

"Å føle at man har opplevd mye fint på en dag før arbeidsdagen starter". I går var jeg vitne til en påkjørsel av en syklist, i dag var det en medkollektivtager som ble hentet av ambulansen. Jeg håper jeg slipper å oppleve mer dramatikk på vei til jobb jeg nå...

Men veldig godt poeng å gå/sykle litt på vei til/fra jobb. Og i kombinasjon med kollektivt så får man jo så mange muligheter til å gå forskjellige ruter, i hvert fall i Oslo sentrum:)

Stine Arkeologine sa...

Det beste glamourtips! :-) Det er forresten et veldig fint uttrykk, å samle seg!

Solbad sa...

Dette istemmer jeg også! Jeg har avansert fra fem minutter ekstra gange til neste holdeplass til å planlegge gå en ekstra omvei på en drøye 20 minutter gjennom en liten nærskog - skogstur på vei til jobb er jo en myk start på dagen! Men det er jo like fint å gå i travle gater og se på morgenmylderet der ute også!

Anonym sa...


Takk for veldig gode tips!

Anonym sa...

Enig! Jeg går trilletur hver morgen nå, og nyter siste del av mammaperm ute med en liten som også stortrives utendørs i skog og mark. Vi triller tur i bygda, i skogen, på grusveier og stier. Ser så mye liv overalt, fra små insekter og blomster, til svaner og gås og alle småfuglene som kvitrer og flyr. Deilig vår!!! Hilsen Stine S.

Ragnhild sa...

Eg likar veldig godt å ha god tid på morgonen, men eg pleier ikkje gjere so mykje utav den halvtimen-timen eg har til rådigheit. Men det høyrest i grunn veldig freistande ut å fylle den tida med noko meir.

tonemor sa...

For noen kloke ord. Dette skal jeg skrive opp i inspirasjonsboken min. Takk!

koristen sa...

Enig! Jeg går av t-banen et stopp før det som ligger nærmest jobben for å få snust inn litt duft av syriner og andre fine buskvekster som jeg ikke husker navnet på. Noen ganger møter jeg pratsomme katter også :-)Det blir ikke så mange minuttene ekstra, men det bidrar til en god start på dagen.

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Så fint at dere likte dette innlegget! Tusen takk :)

Populære innlegg