fredag, mai 20, 2016

Glamorøs fredag


God morgen, ærede venner!
Jeg våknet klokka seks med at regnet dundret ned i kanskje et minutt eller noe. Det passer bra, for i går sådde og gjødslet vi mye. Det ser ut til å bli en noenlunde grå dag her i området, men jeg sitter ved mitt spisebord og jobber og drikker te, det er fint! Jeg elsker jo slike formiddager i mai-juni, med levende lys og klassisk musikk inne mens det regner ute. Dagens duft er den nydelige (som dessverre forlengst er ute av produksjon) Gardenia fra Yves Rocher; den beste gardenia-parfymen jeg noensinne har vært borti. Chanel sin er hakk i hæl, så det får bli erstatningen når jeg går tom. 

Nå skal jeg ut og plukke litt blomster til bordet mitt her, så skal jeg fortsette å jobbe, og senere i dag reiser jeg på en liten weekendtur til min kusine som har flyttet inn i ny leilighet med eget gjesterom. 

Håper dere har riktig fine fredager alle sammen! Husk å rapportere i kommentarfeltet; det er så hyggelig! Takk til alle trofaste som alltid rapporterer, og dere andre er hjertelig velkommen tilbake! Glamorøs fredag er jo en dugnad til inspirasjon for oss alle. 

mvh eders Glamourbibliotekar. 

25 kommentarer:

HildeSofie sa...

Riktig god fredag! I dag tok jeg meg tid til å koke egg og lage ordentlig frokost, det kjennes passe glamorøst i seg selv. Antrekket er ellers jeans og en grå genser jeg er veldig glad i. Neglene er fortsatt røde eter nasjonaldagen, og jeg tror duften blir Fleur de Cherie fra L'Occitane.
Etter jobb i dag møter jeg en venninne for en kjapp middag, og deretter skal vi ut og jakte på hver vår vår/sommerjakke, og litt andre klær.
I morgen kommer en tidligere kollega til byen, så da er vi en gjeng som samles, og det ser jeg frem til. Ellers blir det litt jobbing, som vanlig :)
God helg til alle!

Siri sa...

Gråvær her i skogen også, men desto hyggeligere inne på frilanskontoret. Etter at nettet var nede i hele går, er det en velsignelse å igjen være online. Feirer det med å ha kledd på meg ordentlig (svart kjole, svart cardigan, svart silkeskjerf i halsen) i stedet for kosebuksa som jeg har vandret rundt i siden 17. mai-kvelden.

I ettermiddag blir det en treningsøkt før jeg skal synke ned i sofaen og lese videre i Joyce Carol Oates-boka jeg holder på med. I morgen er det landsbydag på Dokka, der vi skal få kjøpt lokalprodusert mel og kanskje noe annet gøy. Etterpå skal jeg ENDELIG hente kajakken som har ligget i vinterlagring på Toten. Gleder meg til å starte padlesesongen!

God helg til alle!

Ragnhild sa...

I dag er det silkeskjerf i halsen for å hindre forkjølinga i å få tak, og eit par gullfarga øyredobbar er klipsa på for å matche mønsteret på skjerfet.

Marit sa...

Plukket med meg Brudespirea på vei til jobb i dag. Den symboliserer barndom på alle mulige måter. Hvis jeg lukker øynene tenker jeg på grønske, varm asfalt, boksen går og en fantastisk trygg, kjærlig og god barndom. Hverdagslykke på en fredag. At det i tillegg er sol, og at jeg kunne kaste både votter og lue på gåturen i dag - ja det er sannelig glamorøst nok. En fin helg ønskes dere alle.

Trude sa...

God fredag! I dag er det sol i Barcelona og det kjennes som om temperaturen er på vei opp - tror sommern er her. Vi har hatt mye regn i april og mai. Antrekket i dag er "Casual Friday" - jeans og en god t-skjorte med en fin hund på. Parfymen er Lancome "La vie est belle". Ingen favoritt, men det var lenge siden jeg brukte den. ELlers har vi venner fra Irland på besøk i helga så det blir sosialt samvær og kanskje litt sightseeing.
Ønsker alle en riktig fin helg!

Anonym sa...

Glamour er ny stripete genser og litt sol og varmere. Har egentlig fri i dag men bestemte meg for å ta noen timer på jobb likevel. Ut og se etter kjole eller skjørt etterpå. God helg!

Maren sa...

En trøtt fredag, men jeg har blomstrete kjole og perler i ørene for å veie opp. Dagens første tekopp ble en ny favoritt, Green Palace fra Perch's. NAM! Helga blir rolig med litt besøk, litt ærender og forhåpentligvis mye tid med bok. God helg!

Maren sa...

Og jeg glemte det viktigste: Afternoon tea på Grand, jeg gleeeder meg! <3

Anonym sa...

God fredag! Det duftet fantastisk på vei til jobb i duskregn i dag, og det er så fint at syrinene blomstrer! Har definitivt glamourfølelse i dag. Jeg hadde god tid i dag tidlig, greide å stå opp en halvtime tidligere enn jeg pleier, og kunne belønne meg selv med ekstra lang hudpleie, gulløyenskygge, fønet hår med fall og bestemors perlearmbånd. Duften er den tunge og deilige Black Opium fra Tom Ford. På vei til jobb har jeg hørt på det siste albumet til PJ Harvey - gleder meg til å se henne på Øya i sommer.
I kveld er det bare datteren og meg hjemme, vi skal spise pizza og se en film sammen. Resten av kvelden skal jeg bruke på ukas episode av Skam <3, lese videre i Lucia Berlins A Manual for Cleaning Women, som jeg syns er så bra, og kanskje fyre litt i ovnen, som jeg liker å gjøre når det regner, uansett årstid.
Ha en fin helg, alle sammen!
Lotta

namnam sa...

God fredag!
Det er en utfordring å kombinere ytre glamour med oppussing i heimen, men har en relativt støvfri dag, med preppy bluse, blått skjørt og sko med sløyfer på. I helga skal det males tak og vegger, men jeg håper å få lagt inn en tur ut for å nyte det varmere været som er lovet. Mai har så langt vært iskald, men kanskje blir det mulighet for en utepils på lørdag?
Ønsker alle en riktig god helg!

koristen sa...

God fredag! Vått vær velter noen av de glamorøse planene, men fredag er det uansett. Rosa genser over en hvit topp, jeans og optimistiske sandaler er antrekket. Neglene er glamorøst rosa, duften er Green Tea fra Elizabeth Arden. Jeg hadde tenkt å ta en tur i Botanisk hage for å fotografere og inhalere deilige dufter etter jobb, men er redd de planene regner bort. Da går jeg hjem og lager bursdagskort til to venninner i stedet, koselig å fargelegge, dekorere og prøve å skrive pent :-)

I morgen har jeg fødselsdag og skal blant annet feire litt sammen med venner ved sjøen, håper det blir utevær. Det kan det bli på søndag også, da er det dugnad på familiehytta - veldig hyggelig hvis det ikke regner!

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Kjersti sa...

God glamorøs fredag! Regner får alt det nyutsprungne grønne til å se enda grønnere ut! Og rhododendronen springer snart ut, det er så fint. Selv er jeg (som vanlig) lite glamorøs foreløpig, ikke riktig påkledd ennå. Men dagen bringer litt forpliktelser først, og så mye tid til kos. Planen er å ha en god lesestund, det trengs etter flere dager med mye sosialt. God mat, litt vin og mannen min i nærheten, det blir bra!

Stine Arkeologine sa...

Her har jeg en fredag med mange femminutter til å stirre ut av vinduet og slurpe te, da kroppen kjennes som om jeg har sprunget maraton med sekk på ryggen etter besøk, konfirmasjon, 17.maiarrangement og syke barn de siste dagene! Min fredagsglamour er stripete, sommerlig kjole, nye, aprikosfargede tøysko, og Yves Rocher gamle syrinparfyme som jeg har fått overta fra tanten min (hurra!). Sommerstemning på kontoret! Gleder meg til jeg skal handle på Hageland i dag, og til å plante litt mer, gå turer og sitte på benken min og se på at det gror i hagen.

Riktig god helg alle sammen, og god reise til Glamourbibliotekaren! :-)

Marta sa...

I dag kjennes ikkje dagen så glamorøs, med silregn og ein tidleg-morgon-avtale som gjekk i vasken, og som er ganske essensiell for oppgåva eg skriv på.
Då er det om ikkje anna litt hjelp i sjokolade og at eg har fått på meg ein fin kjole. Reknar med dagen vert betre, skal på restaurant med fine folk seinare. God helg, både til dei som har det tipp-topp og dei som er litt meir meh...

Glamourlegen sa...

Må skrive jefla fort siden den nye sjefen umiddelbart våkner og protesterer når hun legges ned. Lite ytre glamour; bekledningen er en katastrofe, men ellers føler jeg meg ikke så ille tatt i betraktning at det blir li-hi-hite søvn for tiden, og jeg ikke er riktig sikker på når jeg dusjet og vasket håret sist...

Lillesøster var litt utålmodig av seg, og har nå vært en del av familien i hele to uker og fire dager. Hun er selvfølgelig aldeles perfekt (bajser noe enormt, sover kun korte strekk av gangen og kun klistret til kroppen min, dier frenetisk hele døgnet, og ser ut som 7. far i huset), og jeg er nå mamma til de to flotteste jentene i hele verden. Dét er glamorøst det :) Så får neglelakken, storbyferier og dinglende øredobber vente en liten stund.

I hagen er hvitveisen og tulipanene ferdige, liljekonvallen spruter ut, klematisen har fått fart på seg, løvetannen frydes, heggen straks ferdig for i år, epletreet på vei, og årets nyinnkjøpte syrin rører litt på seg den også.

Deilig fredag, og god helg alle <3

Anonym sa...

15 grader og lett bris, det saftiggrønne gresset vaier, men kan ikke klippes før hvitveisen har gjort seg ferdig. Lite ytre glamour siden arbeidet medfører endel malingsflekker osv, men L'eau d'Issey bak øret og rød gloss på leppene får holde inntil videre.
Koselig å lese om alles fredag som vanlig, her må jeg bare ile tilbake til verkstedet hvor nye trykkrammer venter. Lykke! :-)
God helg til alle!

Synne sa...

God fredag fra London! Her er det overskyet, men 20 grader innbyr til uteaktiviteter likevel, så det står en lang rusletur på planen i ettermiddag. Det er jo så mange fine områder å utforske! Nå står syriner og blåregn og kastanjer og alskens annet i fullt flor, og selv inne på pubene er det ofte store, bugnende buketter som både er fine å se på og lukter kjempegodt. De er glade i blomster i dette landet, og nå begynner parkene - særlig de kongelige - å se aldeles praktfulle ut.
Ellers har jeg fin vintagekjole på, og rød leppestift, og selv om jeg foreløpig går barbeint rundt inne, blir det svarte ballerinasko til etterhvert.
Foreløpig drikkes det kaffe fra en ny presskanne som ble innkjøpt i går, og det føles glamorøst i seg selv, for vi har vært noen dager uten. Det blir nok en øl eller to i kveld, men jeg har egentlig veldig få planer for helga, etter noen ekstra sosiale (og helt strålende) dager med familiebesøk og 17. maifeiring. Alltid gøy å feire utenlands!
Dette ble visst litt langt og rotete, men jeg ønsker alle ei god og glamorøs helg herfra!

Anaruh sa...

God ettermiddag!
Min fredag er godt i gang etter en fin formiddag med gode og effektive møter. Jeg har tenkt å avspasere litt, og ettermiddagen skal tilbringes på kafé sammen med Tarjei Vesaas. Hadde egentlig tenkt en lengre spasertur, men tror at regnet setter en stopper for det. I kveld skal jeg ta helt fra fra alt som heter husarbeid, og bare hvile.

Dagens antrekk er passe Parisian chic, på neglene har jeg Essies lilacism til ære for syrinblomstringen, og dagens parfyme er Lily of the Valley fra Santa Maria Novella. Hagen bugner av både syriner og lilejkonvall (og epleblomster) nå, og hele huset dufter aldeles nydelig.

God tur og god helg!

Anonym sa...

Eg henger meg på glamournivået til glamourlegen. Ligg og les blogg med ei lita jente klistra til kroppen. Eg ligg heilt i ro og multitaskar:-), dvs. et bamsemums, les, dubbar av og ammar. Babyjenta søv og et. Høyrer regnet her i Oslo og har greidd å levere i barnehagen, setje brøddeig og pizzadeig og henta ei liftgardin frå Gudrun Sjödén på posten mellom slaga. Alt dette fordi ein viss person er fem mnd, ikkje lenger to veker. Hashtag det-går-an-å-leva-i-kvardagen-òg.

Oda sa...

Eg har snudd rundt på vekedagane i det siste og har difor blitt så overraska kvar gong Glamorøs fredag har kome.. for for meg har det kjent ut som ein tysdag eller onsdag. I dag er det eigentleg det same; etter fina pre- og post 17-mai-dagar, med besøk av gode vener, har eg endeleg byrja å arbeide med bachelorprosjekt igjen. Eg held forøvrig med Synne over, 17. Mai i utlandet er gøy!
Dei neste dagane skal brukast på å jobbe med bachelor. I anledning glamorøs fredag har eg pynta meg med ein nydelege ring eg kjøpte på 24colours i haust og eit mørkerosa blomsterskjørt frå Buenos Aires. Trass arbeid håpar eg å få tid til ein tur ut mot havet, og kanskje eit par glas med vin med vener i kveld. Huset er forøvrig framleis 17. mai-pynta med sjølvmåla blåstripe på danske flagg og syrinar stjålne frå Dronningens have i høve anledninga.

Ynskjer alle ei god helg!

Bliss sa...

Det går noen uker mellom hver gang jeg fredagsrapporterer, men er stort sett innom for å lese andres rapporter.
Dagens glamour er "Dutch braid" i håret og høye hæler. Tror pc'en må være med hjem i kveld og få selskap av et glass rødvin i regnet og jobbes litt på. Men det er også helt greit, det er hyggelig å sitte sånn med litt rolig jobb og glede seg til en helg helt uten planer. Det er stort sett meldt regn, så tror ikke jeg legger ut på langtur i alle fall...
Kanskje jeg skal satse på litt rydding i skap og skuffer, føler meg alltid så lett etter det :)

God helg!

Maje sa...

Dagens glamoureffekt var en dæsj Coco Mademoiselle på halsen og litt Elisabeth Arden lipgloss i sånn passe vårlig rødtone. Ellers er antrekket temmelig casual. Fikk en hyggelig prat med kollegaer i dag og det føltes glamorøst for ei som er i mammapermisjon:) Ellers gleder jeg meg over at noen av de ytterst få plantene jeg får til i hagen min nå er i blomst (perleblomster) og at jeg har fått plantet litt mer (krydderurter og lavendel så langt). Rosebusken og duftskjærsminen ser ut til å ha overlevd vinteren og er kommet med noen grønne skudd. Det er herlig. God helg!

Togpiken sa...

Som høygravid dagpendler har deg vært lite glamour i hverdagen den siste tiden, men jeg forsøker å holde fredagen litt hellig. Selv om denne fredagen startet med avreise rundt halv seks, rakk jeg å sminke meg litt, hoppe i en sort knelang kjole og grå strømpebukser, ta på noen litt større øredobber enn ellers og det grønne sjalet mitt. Følte meg slett ikke verst! Lite glamorøs etter endt arbeidsdag, trøtt som bare det og rett i kosebuksene. Men - jeg har friske blomster på både spisebord og salongbord og yndige små selvplukkede skogsblomster (det skorter visst på min botaniske kunnskap!) i vinduskarmen. Og så jordbær i en skål. Der får være glamour nok! :) God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag - jeg rekker det såvidt! Her i Bodø har det vært glamour hele dagen, ettersom byen feirer 200 år akkurat i dag. Jeg står midt oppi arrangementer som foregår, og har jobba fra morgen til sen kveld i dag, iført kjole fra Indiska, ny leppestift fra Dior (fordi min vanlige fra Chanel var utsolgt), øredobber fra Snö of Sweden og en duft av Valentina. Akkurat mens jeg skriver dette sitter jeg dog godt planta i sofaen hjemme, i pysjbukse og hettegenser, med en kopp söderblandning-te på bordet og en NYDELIG gylden solnedgangshimmel utenfor vinduet. Landegode og Vestfjorden viser seg fra sin vakreste side!

Også resten av helga vil stå i byjubileets tegn for mitt vedkommende. Gleder meg til å høre bl.a. Halvdan Sivertsen, Kari Bremnes og Travis i morgen kveld!

God helg til alle som en - nå skal jeg lese deres kommentarer!

Anonym sa...

Glamorøs fredag går snart over i lørdag, så her er muligens dagens siste kommentar. Pysjen er på og en bitteliten dash av nyinnkjøpt Daisy eau de toilette. Har vel brukt ca ti år på den forrige :) Det mest glamorøse i dag er at jeg har en viss sjanse til å skifte jobb-beite. Neste uke blir spennende.! I morgen må jeg legge inn en arbeidsdag - slik er lektorlivet i mai - men skal på middag til gode venner i morgen kveld. Søndag skal jeg på picnic om været holder. Og så blir det kanskje mer jobbing. Tok fri i pinsen og luket og plantet og hadde en herlig frihelg, så etter den søte kløe osv.. :) Ønsker alle en fin maihelg! Hilsen Glamourlektoren

Populære innlegg