tirsdag, juni 07, 2016

Dagens bukett


I går kveld ruslet jeg en tur i hagen og plukket med meg noe av det jeg fant. Det er så fint å lage slike buketter, de dufter godt (kaprifol og mynte), er pene å se på, og dessuten er det å plukke blomster noe av det mest beroligende og avslappende jeg vet. (Å luke ugress også!)

Denne buketten består av hvite løytnantshjerter, lilla geranier, lyseblå valurt, en mørkelilla akeleie, hestemynte, kaprifol og forglemmegei. Vasen er en antikk pepperbøsse vi har arvet av vår gavmilde nabo. 

5 kommentarer:

Maja sa...

Så nydelig! Elsker fargene.

Anonym sa...

Utrolig fin. Jeg kan ikke ta sommerblomster inn pga. allergi hos kjæresten, men det er hyggelig å ha slikt på balkong/utebord også. Utrolig hva gamle glassting kan brukes til. Er det ikke en fantastisk tid vi er i nå? .mette

Anonym sa...

Stillferdig og energigivende vakkert på samme tid! Og ikke minst - jeg får repetert blomsternavn og lært meg noen nye! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Ja, det er så fint med blått og lilla i hagen! Egentlig alle farger da. Gleder meg til de knallgule og -oransje ringblomstene kommer!

Mette: Jo, det er så deilig nå, får helt separasjonsangst og orker nesten ikke være hjemmefra!

Anonym: Man burde jo ha floraen i farger på nattbordet og lære nye hver kveld :)

Blomsterpiken sa...

Jeg googlet "kaprifol" her forleden, og to wikipedia-artikler kom opp. Den ene på nynorsk, sanselig og duftende som blomsten selv, den andre på bokmål - og helt annerledes på alle vis... Snedig

Populære innlegg