mandag, juli 11, 2016

Det handlar om dig / Sandra Beijer. - Stockholm: Rabén & Sjögren, 2014. - 256 s.


Mens jeg var i tenåringssiget, leste jeg like godt Sandra Beijers "Det handlar om dig", som i grunnen var ganske forskjellig fra Heidi Furres "Ungdomsskulen". Denne handler om en ung jentes intense følelser for en gutt hun møter, hvordan hun lengter etter han og hvor alt annet blir uviktig. Følelsene sprenger på, hun gjør noe dumt, det blir slutt, han svarer ikke på sms, hun blir både sint og ulykkelig, de møtes igjen, han har en ny kjæreste, osv osv. 

Det er nok en ganske korrekt skildring av hvordan det kan være å være femten år og besatt av en annen. På den måten funker den som en liten vekker for slike som meg, som levde et helt annet tenåringsliv, som ikke fikk eldre ungdommer til å kjøpe øl for meg (jeg drakk ikke), som ikke lette etter fester byen rundt (bodde ikke i by og likte ikke fyllefester, foretrakk å være hjemme og høre på musikk), som ikke kysset vakre gutter (utvalget av gutter var labert og jeg var ikke blant de populære jentene), som ikke opplevde at ens forelskelse i noen ble gjengjeldt (de jeg var "interessert" i var gjerne kjente musikere fra USA og ca 150% uoppnåelige, selv om jeg faktisk var så heldig å bli kjent med et par av dem). Det er interessant å se hvordan den tiden kan oppleves for andre. Følelsene kan man jo kjenne igjen, selv om man på den tiden følte seg som lysår unna de av venninnene som faktisk fikk kjærester og kunne gå hånd i hånd og sånt. 

Lettlest bok, korte kapitler, stort sett på under én side. Ok å ha lest den, men jeg er ikke sikker på om den kommer til å feste seg så lenge. "Ungdomsskulen" traff meg så mye, mye mer. 

4 kommentarer:

GateGlam sa...

Apropos tenåringssiget: Har du noen peiling på hvor man kan få kjøpt Lotte-bøkene av Merri Vik på norsk? Jeg var veldig glad i dem, men klarer ikke å lese svensk, dessverre.

Glamourbibliotekaren sa...

Loppemarked! Vet ikke om de har vært tilgjengelig i Norge bortsett fra i Tuppen&Lillemor-klubben omkring 1990 (jeg var ivrig medlem som ung lesehest!). Men jeg kommer over dem på loppis i blant, så det er bare å holde øynene åpne.

Anna sa...

Nå er keg veldig spent på hvilke musikere du ble kjent med :D

Glamourbibliotekaren sa...

Anna: Ja, du får bare lure! :)

Populære innlegg