fredag, august 26, 2016

Glamorøs fredag


God morgen! Fredag igjen! Jeg sitter og grubler på hva jeg skal spise til frokost mens jeg trekker en kopp med oolong. Dagens duft er Chanel no. 5, antrekket er foreløpig hvit- og blåblomstrete kimono, og jeg har en bukett nyinnplukkede hageblomster ved siden av meg her på bordet. På ovnen står en stor blå italiensk Bitossi-vase med fire solsikker i, kjøpt på en gård hvor de hadde solsikkeåker med selvplukk. De lyser opp i regnet!

En bunke nye bøker fra Forlagenes store boksalg er midt i synsfeltet mitt, men de får vente til jeg er ferdige med de to jeg leser nå. Husk å rapportere inn hva dere leser, forresten! Her er link til gårsdagens leserapportpost. Det går hyggelige rykter om at mange av dere inspireres av disse boktipsene, så det er bare å delta! 

Og det gjelder naturligvis her på Glamorøs fredag også. Alle rapporter tas i mot med stor takk! Dere er så flinke til å tenke etter hva som forgyller deres fredager, så da er det flott hvis dere noterer det her i kommentarfeltet til inspirasjon for oss alle. 

Ha en riktig fin dag alle sammen!

mvh eders Glamourbibliotekar

23 kommentarer:

Hermia Says sa...

God fredag!
En dusch Miracle i nacken, ett fint armband och en biokväll sätter fredagsglamouren! Ser fram emot att se filmen om Florence Foster Jenkins - känd för sin sköna falsksång. :) Först väntar en arbetsdag på mitt bibliotek.
Trevlig helg!

stud.med. sa...

Hjemmekontor, fin bluse, skjørt, kaffe i koppen, utsikter til å få gjort litt jobb... Meget glamourøst! God helg til alle!

Signe sa...

Stripete genser, hestehale og fredagsfølelse! Det er rolig stemning i kontorlandskapet, alle jobber iherdig fram mot helgefri.
Gleder meg til taco med familien, tv og sofa i kveld. I morgen må jeg ut å handle litt, men først blir det lang morgenstund med kaffe og en avishaug. Noen turer i skogen håper jeg også på i løpet av helga. God fredag, folkens!

Anonym sa...

God formiddag fra Knatten. Hytta vår er på en knatt og dessuten er Johan Borgen en av mine favorittforfattere derav navnet. Morgenyogaøkten er ferdig, kaffen er drukket, frokosten spist og dusjen unnagjort. Klar for butikktur og lunsj på lokal kafé. Lokale tiltak må støttes! Gleder meg til helg m familien. Bøker skal settes i bokhyller, god mat skal lages og fortæres og en tur eller to står også på menyen! God helg! .mette

Anonym sa...

Skal til frisøren i dag etter jobb! Det er luksus :) Skal klippe det knallkort. Ellers nye Adidas joggesko som er superlette og ikke var dyre. Skal slappe av i helga med å se Stranger Things på Netflix. Og gå en tur langs sjøen på søndag. God helg!

Stine Arkeologine sa...

Fredagen har vært lang og innholdsrik allerede, med mye på gang og en rar følelse av at alt som skjer har en merkelig sammenheng og mening oppe i alle tilfeldigheter og usikkerhet. Med hodet fullt greide jeg forresten å miste et viktig kort fra lommeboka på vei til skolen med minstemann, uten å vite det. Da jeg kom tilbake til huset sto det en fremmed syklist utenfor med kortet i hånda - hun hadde funnet det og syklet en stor omvei for å legge det i postkassa vår på vei til jobben sin. Blir varm om hjertet hver gang mennesker velger å gjøre noe så hyggelig, mot vilt fremmede, helt anonymt! Fredagsglamouren er kjole, sommersko (klesvalg etter kalender, ikke temperatur), "Laura" parfyme, og en følelse av at livet er litt magisk og at alt som skjer vil føre til noe godt til slutt. Fin dag!

God fredag til dere alle sammen! :-)

Eirin sa...

Her i tromsø regner det. Dermed ble det regnbukse og regnjakke på sykkelturen til universitetet. Med regn piskende i fjeset ned alle bakkene var jeg glad at jeg kjørte sminkefri i dag (som så mange andre dager). Jeg har på meg en ny rød skjortekjole som fint fikk plass under regnbuksen. Jeg har levert noen sider til veileder og gleder meg til helg med god samvittighet. I kveld skal jeg treffe noen venninner og i morgen skal jeg kanskje handle litt garn.

Anonym sa...

Pen bluse og sort bukse og håret i en heldig positur lyser opp denne fredagen. Er spent på å møte min yngste datters nye kjæreste som kommer på besøk i helgen. Forsøker å kvele en boblende forkjølelse med noen vanvittig sterke engelske halstabletter. Jeg har hørt ferdig lydboken; Svøm med dem som drukner, dumt den er ferdig. Tenker å ta en titt i denne bloggen for nye lesetips.

Ønsker alle en riktig god helg!

Vh
Astrid

Nordic Soul sa...

Litt trøtt imorges, etter nok en tropenatt her i London-området (herlighet som anklene hovner i denne fuktige varmen!). Pillet frem trange hvite bukser, en elsket tynn neonrosa genser fra H&M og grå Puma sneakers imorges. Gulløredobber i eget design, Clinique chubby stick i 'pudgy peony' på leppene og en heftig dose Jo Malone 'Nashi Blossom' på alle pulsårer for å friske opp. Jeg skjønner hvorfor cologne var populært i gamle dager. Nå er det kun friske dufter som gjelder!

Planlegger tur til Berlin med min elskede om et par uker og tråler Berlin-innlegg her på bloggen for å finne gode tips :)

HildeSofie sa...

God regnværsfredag!
Lå litt ekstra lenge i dag, det er glamour i seg selv, og stoppet innom kaffebaren på hjørnet for en chai latte på vei til kontoret (hvor får man for øvrig byens beste chail latte? Innspill mottas!).
Antrekket er jeans og en enkel sort genser, neglene mørkerøde, omtrent samme farge som et armbånd jeg ikke har brukt på lenge. Duften er YSL Homme.

Planer for helgen: ikveld er utgangspunktet mitt en rolig hjemmekveld, mulig jeg får besøk, men uansett blir det fint. I morgen går turen til Kubaparken og en fin festival med musikk, politikk, is og vin. Hurra! Det blir bittelitt jobb der, men aller mest fri og kos og hyggelige mennesker (popvenstre.no).

Søndag skal brukes til å lese aviser og drikke te. Stas!
God helg til alle :)

Anonym sa...

God sommerfredag :-) Flotter meg i hittil ubrukt stripegenser fra Petit Bateau kjøpt i Paris i fjor. Jeg har kjøpestopp, og koser meg med godbiter fra skapet. Hollywood Red på leppene og Timbuktu fra L'Artisan Parfumeur i nakken.

Glamourkunstneren sa...

Hei og takk for at du har en så fin blogg! Gratulerer med baby i magen, jeg er misunnelig. :-) Jeg har startet dagen med litt vanlig småmasing og stress for at ungene skal bli klare i tide til å rekke skolen. Fulgte førsteklassingen til skolen i treningstøy og regnkåpe. Og rett før trening tok jeg en skummel telefon. Jeg og mannen min har sett på et industribygg som vi vet skal rives, og vi vil bruke det til kultur..., så jeg ringte de som skal bygge der for å snakke om vi kan overta bygget og flytte det til et annet sted.
Og så fikk vi det vettu, lett som bare det! Og så trening da, herlig!
Jeg tar en dusj, først med vann og såpe og så med Patchouli fra Profomum Roma og skal ha en fin fredag!
God helg ja. :-)

Glamourfilologen sa...

Fredagsfølelse her på kontoret i regnværet. Glamouren består i rosa skjorte, jeans, perler i ørene og leppestift fra Lancoôme. Gleder meg til en avslappende helg. Ha en herlig helg, Glamourbibliotekar og alle dere andre!

P.S. Så hyggelig at du er gravid, Glamourbibliotekar!

Anna sa...

Dagens glamoureffekt: Jeg ble bare delvis gjennomvåt da jeg gikk til jobb. Det regner tungt i Bergen. Men det er helg snart, og det skal bli deilig. Tur til en øy i havgapet, fisking, krabber (forhåpentligvis) tyttebær og hyttekos. Solen skal visst også skinne, men fisken biter bedre når det regner. God helg!

Lektor Tørrdal sa...

Jeg har bestemt meg for at fredag skal være kjoledag, og vandrer rundt i blåblomstret kjole og ballerina Crocs. Jeg er så fornøyd med disse nesten elegante plastskoene som en virkelig får bruk for når det er nedbørsrekord på det glade Sør-Vestlandet.
I helgen er jeg invitert med på Stavanger symfoniorkesters høståpning, og så skal jeg være litt tante i morgen. I tillegg må gress slås i kolonihaven.
Som nyutsprunget norsklærer skal jeg prøve å få litt kontroll i faget også i løpet av helgen. Det er kanskje noe optimistisk å tro at det skal gå.

Ine sa...

God ettermiddag fra Bøler! Jeg sitter i senga med en sovende treåring ved siden av meg – i dag måtte jobben vike for sykt barn. Glamouren også, for så vidt. Men jeg satser på en hyggelig ettermiddagsfika når min kjære kommer hjem fra jobb, og kanskje en dusj og et litt mer glamorøst antrekk også. I helga skal vi ta det med ro, og pusle med litt babyforberedelser. Kanskje ta en tur på kafé. En god helg ønskes alle sammen!

Stine sa...

No er leilegheita vaska, eg har svøpt meg inn i diverse glamoureffektar, og no skal eg handle inn mat og lage middag til min kjære kjem heim frå arbeidsveka. Det er første helga vår i leilegheita etter sommarferien, og vi skal kose oss maks! Sparar ikkje på glamouren i dag, med andre ord, så går for spaghetti aglio e olio til middag, med kvitlauksbrød på sida. Og så har eg store planar om å kjøpe inn ein eksklusiv is til dessert! God glamorøs fredag og helg til alle!

koristen sa...

Osloværet innbyr ikke til den store glamouren i dag, men jeg har ny, myyyk og rutete skjorte til jeansen, også er det fredag! Håper været letter før jeg er ferdig på jobb, for jeg har lyst på en tur i Botanisk hage. Etter det skal jeg hjem og lese ferdig "Sporvekslingsmordet" av Lahlum, hvis ikke jeg velger å strikke ferdig et koselig kjøkkenhåndkle som en fin korvenninne skal få.

I helgen blir det besøk hos mor, strikking, lesing og litt repetisjon av fine "gamle" korsanger som ny dirigent har funnet frem.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre :-)

Kjersti sa...

Jeg syns denne dagen har vært så lang og fin, og det beste er at det fortsatt er mange timer igjen av den! Viktigste glamoureffekt er en god indre ro, og følelsen av å være på rett sted i livet - hurra! For øvrig er store deler av huset nyvasket, og jeg kan nyte resten av dagen med bøker, film, mat og litt vin. Alene hjemme-helg er ikke så dumt innimellom!

Ina sa...

Her i Japan er det ordentlig glamorøst! Altså, selv går jeg i vide bukser og caps, men japanerne er virkelig elegante! I dag har jeg sett mange vakre kimonoer i gatene i den gamle byen Kawagoe som er en liten halvtime unna Tokyo. Nøt en iskald matcha latte i en gammel hage, vandret gatelangs, og kjøpte noen nusselige greier! På søndag bærer det til fjells, hvis været holder. Det er godt og varmt (35 pluss i dag) men mye regn på denne tiden. God helg!

Togpiken. sa...

Dagens glamour handler kanskje mest om omgivelser og selskap og gjøremål - jeg befinner meg i Berlin med fine kjæresten og vår to måneder gamle sønn. Trilletur i Tiergarten, eple- og mangojuice og solskinn!

Synne sa...

God fredag! I dag tok jeg ei sårt tiltrengt pause fra oppussingen og gikk på vinsmaking. Nam! Fant noen nye favoritter og fikk ei flaske med meg hjem, så i kveld blir det bobler. På veien tilbake gikk jeg dessuten innom bakeriet og kjøpte noen godbiter, og vi har endelig fått noen grønne planter i hus, og kveldssola skinner for øyeblikket rett inn i stua. Slett ikke verst! God, glamorøs helg til alle!

Anonym sa...

God fredagskveld! Dagens glamour var gulløreringer, jasmin-parfyme bak øret (Jasmin pepper gaiac wood fra Korres), mørk olabukse, brune skinnsandaler og elegant genser i striket brun lin. Jeg burde tatt den rosa leppestiften fra Mac (Milan mode, den første leppestiften jeg kommer til å bruke opp noen gang) for å friske opp, men dagen ble for travel. Nå venter en ganske vanlig og trivelig helg med familien. God helg til alle! hilsen Ingerid

Populære innlegg